Pareidolia Nedir

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Ruh Sağlıgı ve Psikoloji
🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Baktığınız her yerde siz de yüze benzer şekiller görüyorsanız, pareidolia’dan muzdarip olabilirsiniz!
1662877921152.png
Pareidolia, cansız nesnelerin yüzlerini görme eğilimidir. Ve bilim, bu eğilime sahipseniz, büyük olasılıkla nevrotik olduğunuzu söylüyor.

Tokyo NNT Haberleşme Laboratuvarı’ndan Norimichi Kitagawa ve meslektaşları, kişilik özellikleri ve duygusal durumunun pareidolia sendromuna eğilimli olup olmadığını test etmek için bir deney gerçekleştirdi. Aynı zamanda, insanların deneyimlerinin kişilik ve duygusal durumlarını tahmin edilir kılıp kılmadığını görmek için de pareidolik görüntülerin özelliklerini test etti.

Çalışmanın katılımcılarına, üzerlerinde rastgele noktalar bulunan bir parça kağıt gösterildi ve herhangi bir şekil görüp göremedikleri soruldu. ‘Noktaları birleştir’ görevinden önce, tüm katılımcılar, kişilik tipleri ve mevcut ruh hallerini değerlendirmek amacıyla bir ankete tabi tutuldu.

Sonuçları analiz ettikten sonra, araştırmacılar, nevrotik yönleri daha fazla olan ve daha kötü ruh halinde olanların, noktalı sayfalarda yüz görmeye daha yatkın olduğunu gözlemledi.

1662877943194.png
alıntı

He bir de bknz : Cydonia Mensae
Dolunayda görünen ay in icindeki adam vs vs..
Yaraticilik nevrotik oldu
Hos herkes bir Amelie ve ya Mathilda degil...
Neyse

En çok şu eskinin çok desenli halılarında görürdüm fjfj ordakiler birbirine de benzemezdi bazıları tek gözlüydü :d

Hepimiz saglikliyiz elhamdulillah.
Bizden robot olmamizi bekliyorlar,hayal etmek yok,yaraticilik hak getire.
Pis domuzlar.jsjsjs

Yüzü algılayamama falan olsa neyse ya da örnekler çok vasat

uzun sure tek bir yere odaklaninca gozlerinle, neler neler gormeye baslarsin. her seye de bir isim vermeyin be.

hastalık uyduruyorlar, şimdi şu prizlerde biri kızgın surat, diğeri "iyi de ben ne yaptım şimdi" şaşkınlığı taşıyan suratı görmüyorsanız bu sizin probleminiz.
neden yamuk yazdı bilmiyom

bahsettiği konu bariz suratlar içeren nesneler değil zaten.
duvarda gördüğünüz bir alelade lekenin size farklı görünmesi, koltukta asılı hırkanın duvara çıkardıgı yansımanın şekli.
ayaktan bulaşan çamur izinde suratlar bulmanız.
bariz olmayan ama andıran durumlar.
eskiden evin karşısında hali saha vardı, bayırdan inerken gözlerimi kısar dağılan ışıkları birbirine değdirerek ışın kılıcı hayal ederdim.
hala duvarda bulunan izleri hayal ile entegre edip resimler çızerim.

Arabada giderken süratli ise birde, yan taraflara baktığımda piksel piksel kaydığını görürdüm çevrenin sanki bir oyunun içindeymiş gibi

bahsettiği konu bariz suratlar içeren nesneler değil zaten.
duvarda gördüğünüz bir alelade lekenin size farklı görünmesi, koltukta asılı hırkanın duvara çıkardıgı yansımanın şekli.
ayaktan bulaşan çamur izinde suratlar bulmanız.
bariz olmayan ama andıran durumlar.
eskiden evin karşısında hali saha vardı, bayırdan inerken gözlerimi kısar dağılan ışıkları birbirine değdirerek ışın kılıcı hayal ederdim.
hala duvarda bulunan izleri hayal ile entegre edip resimler çızerim.
Tamam sen hastasin.

Tamam sen hastasin.

teşekkür ederim, arada arkadaşlarla el ele tutuşup halay çekiyoruz.
sen de gelmek ister misin? gerçi insanlar sadece beni görüyorlar ama bu onların var olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
belki ciddiyetle irdeleyebiliriz demiştim ama neyse.

teşekkür ederim, arada arkadaşlarla el ele tutuşup halay çekiyoruz.
sen de gelmek ister misin? gerçi insanlar sadece beni görüyorlar ama bu onların var olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
belki ciddiyetle irdeleyebiliriz demiştim ama neyse.
Tamam gelirim...halay basisi olursam

Tamam gelirim...hakay basisi olursam

ooo elbette.
sen onur konuğumuzsun.
dur tanıştırayım bak bu hasan, geçen sene üçüncü kattan düştü dans ederken ama sadece parmağı kırıldı.
bu da cevdet, bir boka yaramıyor düz insan.

ooo elbette.
sen onur konuğumuzsun.
dur tanıştırayım bak bu hasan, geçen sene üçüncü kattan düştü dans ederken ama sadece parmağı kırıldı.
bu da cevdet, bir boka yaramıyor düz insan.
Endiselenmeye basladim.

Geri