Parasızlıktan Oğlu Anaokulundan Atılan Baba

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Neden Parasiz Kaldı Acaba Diye Düşünmuyor Değilim. Hem Çakma Dünya Lideri Hemde Bakanlar Hep Bir Ağizdan Ekonomi Şahlandı Derken Akabinde Ülke Şahlanmiş Haldeyken Babanın Bu Kadar Har Vurup Savurmasını Kınıyorum

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan resmi okul öncesi ücretsizdir kardeşim.
Bu olayın farklı bir yüzü vardır.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan resmi okul öncesi ücretsizdir kardeşim.
Bu olayın farklı bir yüzü vardır.

Olayı bende bilmiyorum ama devlete bağlı ana okullarının özel okul ücretleriyle hiçbir farkı yok inanın.Çünkü benim kızım da devlete bağlı bir ana okuluna gidiyor.Bazı veliler çocuklarını aldı maddi konular yüzünden.
Keşke haberi de verseydi arkadaş.

Olayı bende bilmiyorum ama devlete bağlı ana okullarının özel okul ücretleriyle hiçbir farkı yok inanın.Çünkü benim kızım da devlete bağlı bir ana okuluna gidiyor.Bazı veliler çocuklarını aldı maddi konular yüzünden.
Keşke haberi de verseydi arkadaş.
Ben haberin tamamını izledim.
Baba okulu deşifre etmekte haklı, sesini başka türlü duyuramayacak çünkü. Suriyeli veya Türk diye insan ayrımı yapmak hoş değil, eğitim hakkı elinden alınamaz.

haber eski bir haber, bugün bir ekşi sözlük yazarının başlık açması ile tekrar gündeme geldi. olayın yaşandığı dönem okul müdürüne soruşturma açılmış sanırım. okul öncesi eğitim kurumları devlet okullarında ücretsiz ama devlette de belirli masraflar için velilerden ücret alınıyor. yönetmeliğe baktım şimdi şöyle bir madde var: "Durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla şehit, harp malûlü ve muharip gazi çocukları ile okul öğrenci kontenjanının 1/10’u oranındaki yoksul aile çocuklarından ücret alınmaz. Bu durumdaki çocuklardan engelli olanlara öncelik tanınır."
yani bu durumda beyefendi okul müdürüne isyan etme konusunda haklı gibi görünüyor.

sözlük yazarının paylaştığı twitter linki: https://twitter.com/musaucan33/status/1199998864914362368?s=19

Son düzenleme:
Geri