“Parasız Adam” Mark Boyle

Konu sahibi son olarak 2573 gün önce görüldü
35 yaşındaki Mark Boyle bu düşüncedeki insalara rağmen 2008 yılından beri parasız yaşıyor.

boyle2_2558673k-560x350.jpg

Bir arkadaşıyla sohbet ederken hayatını değiştirecek o çılgın fikir aklına geldi.

MarkBoyle_i_316717g.jpg

Ve eski hayatını geride bırakıp yepyeni bir hayata başladı.

Mark-Boyle-aka-no-cash-ma-001.jpg

Karavanı, anlaştığı ve kendi gibi insanların ikamet ettiği bir topluluk arazisinin bir kenarına yerleştirdi.

1389878990-IMG_1782-467x350.jpg

Peki Mark Boyle 2008 yılından beri nasıl yaşıyor? Ne yer ? Ne içer ? Ne giyer ? Neler yapar ?

o-VIVRE-SANS-ARGENT-facebook-630x315.jpg

Mark; başkalarının beğenmeyip attığı elbiseler ile giyindi.

Boş zamanlarını ihtiyacı olan şeyleri (masa, sandalye, dolap, sabun) üretmeye harcadı.

Güneş enerjisini kullanarak şarj ettiği bilgisayarı ile blogunda yazılar yazdı.

Odun sobası ile ısındı.

Dışarıdan hiçbir şey almayan Mark topladığı böğürtlenler ve karavanın yanına ektiği sebze, meyvelerle beslendi.

Bu arada Mark Vejeteryan. Son derece sağlıklı olan Mark doğal hayata geçtiğinden beri hiç sağlık sorunu yaşamadığını belirtiyor. Sebze ve meyvelerin ona bağışıklık sağladığını söylüyor.

Emek verdiği için kendi ürettiği eşyaların daha değerli olduğunu ve bu eşyaları çok hassas kullandığını söylüyor.

Mark-Boyles-Caravan-525x350.jpeg

Emek harcamadan alınan yemeğin, emek harcamadan alınan eşyanın değerini bilmediğimizi savunan Mark Boyle “Kendi yiyeceğimizi yetiştirseydik, ziyan etmezdik. Masa, sandalyemizi kendimiz yapsaydık, canımız sıkıldığında yenisini almazdık. Suyumuzu içebilmek için temizlemek zorunda kalsaydık, içine başka pisliklerin karışmasına göz yummazdık. Yaşanmışlıkları görünce onun ne kadar zor bir yapım aşamasından geçtiğini görünce, değeri katlanıyor.” diyor.

natural-home-building-options-523x350.jpg

“Tüketici ve tüketilmiş arasındaki ayrımın derecesi öyle arttı ki satın aldığımız maldaki cisimleşmiş acı çekme ve yıkımın derecelerinden tamamen habersiziz. Bu ayrımı sağlayan araç paradır.” – Mark Boyle

“Çamaşırlarımı yıkamam saatlerimi de alsa, yiyeceğimi toplayıp temizlemem, hazırına göre daha zor da olsa ben bunu seviyorum.”

Mark-Boyle-blog-The-Mone-007.jpg

Başlarda ailesi böyle bir hayatı tasvip etmemelerine rağmen sonradan oğullarının öncesine göre daha mutlu ve huzurlu biri olduğunu görünce ona destek vermişler

Ama sevgilisi bu yaşam tarzını tercih etmesinden sonra onu terk etmiş.

Uzun süre yalnız kalan Mark bloğ’unda “Parasız, televizyonsuz, işsiz birini arıyorum. 4 m2’lik bir evim var.”diyerek. Kendine bir kız arkadaş bile bulmuş. Ve çok mutlu olduğunu söylüyor.

t1larg.boyle_-622x350.jpg

Mark, hiçbir şey’e bağlı olmadığı için, dünyadaki savaşa, para için insanların birbirini üzmesine tepki amacıyla 12.000 km’lik macera dolu bir yürüyüşe bile çıktı.

Mark-Boyle-Pilgrim-Begins-9000-Mile-Walk-Freeconomy-ip3Z-jcdrJdl-537x350.jpg

Mark bu yürüyüş sayesinde hem bedava seyahat ettiğini hem de kendince bir tepki ortaya koyduğunu söylüyor.

Mark’ın hayatından etkilenen bazı insanlar onu ziyarete gidiyor. Yaşayışını görüyor. Ve onun gibi “parasız” yaşamak için ufak adımlar atıyor.

Image2153-467x350.jpg

Tüm paramızı yakıp birden böyle bir hayata geçmemiz zor da olsa bizde ufak ufak adımlar atmaya başlayabiliriz

Kaynak: Biliste​

Ben de istiyorum da babam izin vermiyor böyle yaşamaya.Bak adam yaşamış.

Meteliksizsiniz diye bir kitap bile yazmıştı bu adam lakin biraz freegın(doğru yazmadım sanırm) yaşam biçimi vardı :) yinede güzel bi yaşam biçimi tebrikler

Parasız adam boş adamdır diyorlar.

Geri