Paranoyak mısın?

Konu sahibi son olarak 658 gün önce görüldü
TIKLA ÇÖZ
benımkı :nee:
Paranoya’dan ve Paranoid şizofreniden bahsedilebilir. Bu çok ciddi bir bozukluktur ve ciddi anlamda tedavi gerektirecektir. Çünkü Paranoya kişinin yaşam kalitesini bozar. İş evlilik ve sosyal yaşamını zorlaştırır. Kişi sürekli diğer kişilerden tedirginlik duymaya başlar, kimseye güvenmez ve kendisine zarar verilecek bir komplo ve kötülük beklentisiyle yaşamdan keyif almamaya başlar. Sürekli kendi varlığına karşı gelecek tehlikelere karşı önlemler planlar. Her sözün altında ikincil ve gizli bir amaç aramaya başlar. Sevişmekten kaçınır. Yemeğine herhangi bir şey karıştırılmış olabileceği düşüncesi yemek yeme alışkanlığını bozar. Son derece zor ve yalnızlığa doğru giden bir durumla karşı karşıya kalır. Tedavi edilmezse kendine veya çevresindekilere karşı zarar verebilir.​

şüpheci Kişilik Özelliğinden bahsedilebilir. Bu kişiler telaşlı, gergin ve kaygılıdırlar. Son derece alıngan son derece hassas ve son derece başkalarından sürekli darbe yediğini savunan, insanlara güveni sarsılmış, aşırı şüpheci, aşırı derece her kelime ve hareketi kendince yorumlayan kişilerdir. Gergin ve telaşlı halleri depresyon tetikleyicisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Anksiyete (telaş,kaygı) , panik geliştirirler. şüphelerini konuşmak yerine içlerine de atabilirler ki bu son derece yıkıcıdır.

O kadarda kopya çektim iyi bir sonuç almak için.
Neyse

şüpheci Kişilik Özelliğinden bahsedilebilir. Bu kişiler telaşlı, gergin ve kaygılıdırlar. Son derece alıngan son derece hassas ve son derece başkalarından sürekli darbe yediğini savunan, insanlara güveni sarsılmış, aşırı şüpheci, aşırı derece her kelime ve hareketi kendince yorumlayan kişilerdir. Gergin ve telaşlı halleri depresyon tetikleyicisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Anksiyete (telaş,kaygı) , panik geliştirirler. şüphelerini konuşmak yerine içlerine de atabilirler ki bu son derece yıkıcıdır.

Beni bu Hale getirenler utansin :T:

Test yapmiyorum. Paranoyak degil, hisslerimiz kuvvetli, karsimizda ki gercekleri sakliyorsa, biz mi paranoyak oluyoruz. :D

Her sözün altında ikincil ve gizli amac ariyor olmak benim suçum mu bence değil insanlari bu zihne yönlendiren hayatımiza aldığımız insan gorunumlu ne idugu belirsiz varliklardir..

Hastalik boyutunda değilim ama evet paranoyakligi olan biriyim.

Paranoya, Paranoid Kişilik ve Aşırı şüpheci Kişilik Özelliğinden uzak olunduğunuzdan bahsedebiliriz.

evet. Takıntılı ruh hastası biriyim.
Kendime üzülüyorum şuanda. : (

Paranoya, Paranoid Kişilik ve Aşırı şüpheci Kişilik Özelliğinden uzak olunduğunuzdan bahsedebiliriz.

Nerede o paranoyak diyenler hı? xd demek ki yalnızca gerekli şeylerden şüphe ediyorum. :P

images

Geri