Paranın satın alamayacağı neler

Konu sahibi son olarak 2233 gün önce görüldü
mükemmel bir ilişki nasıl yürütülür
arkadaşla hep konuşuruz okulu olsa da okusak eğitimi olsa da alsak kursu olsa da kapısına kamp kursak diye :yimaa:

Başınız sağ olsun.

Zamanı satın almaktan kasıt tam olarak nedir? Yaşadığımız, içinde bulunduğumuz anın donmasını sağlamak mı, insan ömrünün daha da uzun olması mı?

Çünkü gerek çocukluğumuz, gerek gençliğimiz gerekse içinde bulunduğumuz zaman şu an bizim, satın almamız için bir neden yok.

Zengin biri de yoksul biri de zamanı yaşıyor, tek fark nasıl yaşandığı.
Bahsettim gibi. Zamanı tükenen çekip gidiyor fakat kimse para verip gitme zamanını ileri atamıyor.

Bahsettim gibi. Zamanı tükenen çekip gidiyor fakat kimse para verip gitme zamanını ileri atamıyor.

Malum, insanoğlunun icat ettiği para birimi ile doğanın kanunu değiştirmek imkansız.
Bahsettiğim üzere insan ömrüne biçilen zamanı zengini de fakiri de bir şekilde tüketiyor.
Ancak zenginliğinizi kullanarak insan ömrünün yettiği kadar kullanılabilen zamanı daha efektif değerlendirme şansınız olabilir.
Örneğin ben para kazanmak için sabah 8 akşam 17 çalışmak zorundayım; günde en az 10 saatlik zamanımı para kazanmak için harcamak zorundayım.
Fakat para kazanmak zorunda olmasam , para kazanmak için harcadığım zamanımı kendim için kullanırım ve zamanımı paranın gücü ile satın almış olurum.
Dolayısıyla sizin satın almak istediğiniz türden zaman konuyu fantastik boyutlara taşır ve konu fantastik boyutlarda ele alınırsa cıvıklaşır; konu başlığındaki soru da anlamını yitirir.

Paranın herşeyi satın alacağını düşünen insan, kendisini para için satan insandır demiş bir düşünür.

Herseyi satin alamaz diyenler Eleanor Porter e ilham olmustur.

Para elbette zamanı geriye döndüremez ya da zamanı satın alamaz ki onu ilk yorumumda ben de yazmıştım. Herkesin yaşı ilerliyor ve hiç kimse geriye dönemeyecek fakat sağlık da aynı şekilde asla geriye alınamıyor. Hasta olup da trilyonlar ile sağlığını geri getiremeyen insanlar var ya da yaşlılık, kaza sebebi ile eski sağlığını kazanamayanlar...

Sonuç olarak zaman da sağlık da para ile satın alınamaz.

100 liraya 200 lira alamazsın..ama alınsa güzel olabilirdi matematik açısından

Geri