Para Mutluluk Getirmiyor mu?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
ID , EGO , SUPEREGO kansndbhd
Cok paran var ama daha fazla olmasi icin yada erimemesi icin daha fazla calisman gerekiyor (en nefret ettigim sey de bu zaten). Parayi zapt etmek , hasimlarina karsi kaybetmemeye calismak ki cok para olunca illaki hedef haline geliceksindir. Hackerlar , fidyeciler vs
Benim cok fazla param olsa batarim mesela. Surekli kisisel ihtiras ve dunyevi zevklere yogunlasirim. Zengin olmak bir yana zengin yasayabilmekte herkesin kaldirabilecegi bir sey degil.
Gerci ben umursamaz oldugum icin boyle dusunuyor olabilirim. Ama bir bakima diger yanimda "zenginin parasi zuurt oldun icin ceneni yoruyor iste atkafasi birak sosyal mesaj vermeyi" diyor.

Zenginlik, her şeye kolay ulaşmaktır. Bunun aksi ise, istenene ulaşmakta zorluk çekmektir. Güzel olan ve mutluluk veren de budur.

98-99 yıllarında PS1 vardı bizde. O zaman futbol oyununda sadece milli takım vardı bize dair. Mesela en basit modu seçersen, bol gollü galibiyet alıyorsun ama tadı tuzu yok. Fakat zor modu seçersen, azmin verdiği bir mutluluk var. Yensen de yenilsen de bir tatmin olma durumu var.

Zenginlik güzeldir ama hakkını verirsen güzeldir. Sakıp Sabancı'yı dinledim bugün mesela. Adamın mutluluğunun parasının çokluğuyla hiç ilgisi yoktu mesela...

Her şeye ulaşabilen insan için çoğu şeyin cazibesi kalmaz, elde ettikten sonra birçok şey anlamını yitirir ve çok zengin insanları hayatta motive edecek bir şeyler gerekiyor. Elon Musk bu sebeple kimsenin uğraşmayacağı uzay araştırmalarına çok fazla para harcıyor çünkü dünyada ona cazip gelecek bir şey kalmadı. Ulaşmak istediği her şeye sahip olabilecek güçte olunca heyecan da kayboluyor.

Para birçok kapıyı açan bir anahtardır ancak mutluluğun garantisi ya da teminatı değildir.

Para mutluluk getirmez olu mu, getürü. Ama deliysen getümez. Elon deli. Adamın dertleri parayla yapılacak şeyler diil ki. Kafama çip takip uzaktan gumanda etmeye çalışıyo. Çünkü İnternet üzerinden beyin yıkama ile yönlendirme adama yetmiyo. Marsta çay içerken dünyadaki bir üçüncü dünya ülkesi diktatörünün kafasındaki çipi aktive ederek savaş cikartmak istiyor.

Para ile bunlar yapılamaz. En azından henüz.

Getiriyor valla sabah sabah Note'un bi kaç parça ürününü aldım sonra çok hoş bi gömlek aldım enerjim yerine geldi jdkdjsj
Elon çok konuşuyo boş konuşuyo

Bazen getirir bazen getirmez...

Para mutluluk getirmez olu mu, getürü. Ama deliysen getümez. Elon deli. Adamın dertleri parayla yapılacak şeyler diil ki. Kafama çip takip uzaktan gumanda etmeye çalışıyo. Çünkü İnternet üzerinden beyin yıkama ile yönlendirme adama yetmiyo. Marsta çay içerken dünyadaki bir üçüncü dünya ülkesi diktatörünün kafasındaki çipi aktive ederek savaş cikartmak istiyor.

Para ile bunlar yapılamaz. En azından henüz.
Parası olmayan için para çok önemlidir ancak fazlası ile sahip olanlar için sıradanlaşıyor çünkü hedefi ve paranın açabileceği hiçbir kapı kalmıyor, hepsi zaten fazlası ile ulaşılabilir durumda ayrıca bazıları da kaybetme korkusuna kapılıp bu kez de paraya köle olabiliyor.

geçende şöyle bi reels denk gelmişti...... o kadar doğru ki benim için....... parasız intihara meyilliyim, para benim ilacım.......

Parasız mutluluk olmaz, en azından bu sistemde para şart

Getirmediğini düşünenlere DM’den iban bilgisi verilmiştir.

Arkadaşlar, aşka ve iltifatlara karnım tok, bana ne güler yüz ne de meme versinler, bana para verin ben parayla mutlu olurum gayet, tışk.

Geri