Yabani
Elmas Üye
-
-
-
-
Niye birikmiyor lan bu para! Kendimi para harcamaktan alı koyamıyorum
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
warren buffett'ın harcadıktan sonra kalanı biriktirmeyin, birikimi kenara ayırdıktan sonra kalanı harcayın yaklaşımı.Stajerken bir eğitimde kıdemli bir meslektaş şunu öğüt etmişti ; “Ne kazanırsan kazan 1/3 eksik kazanmış say kendini, at bir köşeye onu. 1bin tl de kazansan at, 1milyon tl de kazansan at üçte birini”
Uydum bu öğüde. İşe yaradı. Tavsiye ederim.
Evli olsan birikir .) Tek maasla zorNiye birikmiyor lan bu para! Kendimi para harcamaktan alı koyamıyorum
Bi ara çok iyi maaşım vardı 8 bin Euro ama gezme tozmam çok..yerimde başkası olsaydı böyle tek başına yaşayan şuan en düşük ihtimalle 300 bin frankı olurduEvli olsan birikir .) Tek maasla zor
8 bin eroin mi sattin mubarek ups'in Ceosu bile o kadar kazanmiyor :dBi ara çok iyi maaşım vardı 8 bin Euro ama gezme tozmam çok..yerimde başkası olsaydı böyle tek başına yaşayan şuan en düşük ihtimalle 300 bin frankı olurdu
Ee burası İsviçre normal.. iki işte çalışırdım tam ve yarım zamanlı.ama meslekli olanlar 6 bin-8 bin arası alıyor zaten..daha yüksek meslekler ise 25 bile alan var8 bin eroin mi sattin mubarek ups'in Ceosu bile o kadar kazanmiyor :d
Maaslar yuksek cunki avrupaya kiyasla cok pahali hersey. Kira ve konutlar da yuksekmis orada.Ee burası İsviçre normal.. iki işte çalışırdım tam ve yarım zamanlı.ama meslekli olanlar 6 bin-8 bin arası alıyor zaten..daha yüksek meslekler ise 25 bile alan var
Neredeyse Almanya Hollanda kadar aynı şeylerin fiyatı.sigorta pahalı zaten yarısını devlet ödüyor.kiralar yüksek ama büyüklük bakımından ve eşyalarla beraber olması daha ucuza denk geliyor.zürih dışında kalırsan 3,5 -4,5 oda 1100-1700 frank arası.kira yardımı var eğer iki kişi çalışıyorsa ortalama 8 binin üstünde geliri var..üstüne çocuk parası.Burada satılan gıdalar Avrupa kıyasla 5 kat daha kaliteli aldi,lidl bile burada böyle öyle her şeyi satamazsın katı kuralları var.hollandada millete çöp yediriyorlar hele tavuk eti meyve sebze bildiğin zehirMaaslar yuksek cunki avrupaya kiyasla cok pahali hersey. Kira ve konutlar da yuksekmis orada.
Karalama ulkemi ne demek çöp yediriyorlar.....Neredeyse Almanya Hollanda kadar aynı şeylerin fiyatı.sigorta pahalı zaten yarısını devlet ödüyor.kiralar yüksek ama büyüklük bakımından ve eşyalarla beraber olması daha ucuza denk geliyor.zürih dışında kalırsan 3,5 -4,5 oda 1100-1700 frank arası.kira yardımı var eğer iki kişi çalışıyorsa ortalama 8 binin üstünde geliri var..üstüne çocuk parası.Burada satılan gıdalar Avrupa kıyasla 5 kat daha kaliteli aldi,lidl bile burada böyle öyle her şeyi satamazsın katı kuralları var.hollandada millete çöp yediriyorlar hele tavuk eti meyve sebze bildiğin zehir
Al bakalım kipfile kızart yarısı su pofurduyor D: bir tavuktan 1,5 kg tavuk göğsü çıkıyor : )) şuan güneşli bura doğayı görmen lazım cenneten bir köşeKaralama ulkemi ne demek çöp yediriyorlar.....
Sıfır tl kazanıyorumStajerken bir eğitimde kıdemli bir meslektaş şunu öğüt etmişti ; “Ne kazanırsan kazan 1/3 eksik kazanmış say kendini, at bir köşeye onu. 1bin tl de kazansan at, 1milyon tl de kazansan at üçte birini”
Uydum bu öğüde. İşe yaradı. Tavsiye ederim.