Para biriktirmeme sorunu.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Niye birikmiyor lan bu para! Kendimi para harcamaktan alı koyamıyorum

İki seçenek var. Hayatını yaşarsın. Yada para biriktirirsin.

Stajerken bir eğitimde kıdemli bir meslektaş şunu öğüt etmişti ; “Ne kazanırsan kazan 1/3 eksik kazanmış say kendini, at bir köşeye onu. 1bin tl de kazansan at, 1milyon tl de kazansan at üçte birini”

Uydum bu öğüde. İşe yaradı. Tavsiye ederim.
warren buffett'ın harcadıktan sonra kalanı biriktirmeyin, birikimi kenara ayırdıktan sonra kalanı harcayın yaklaşımı.
yatırımlık bir şeyler yapılamıyorsa, yatırım için birikime giden yol bu olmalı. yapamıyorum, o para bir şekilde gidiyor diyen varsa da bütçesine göre talimat versin, altın, döviz, hisse, bes gerekli ayarlamaları yapsın, haberi olmadan o kişiyi zorlamadan ufak ufak birikir.

Napacaniz olm para biriktirip. Asgari ücretli adam max 100 dolar birtirir ayda. 10 yılda 12.000 $ yapar. Bugün olsa Citroen ami alabilirsin. On sene ami'm olacak diye hayal mi kurulur lan.

Evli olsan birikir .) Tek maasla zor
Bi ara çok iyi maaşım vardı 8 bin Euro ama gezme tozmam çok..yerimde başkası olsaydı böyle tek başına yaşayan şuan en düşük ihtimalle 300 bin frankı olurdu

Biriktirmeme değil biriktirememe sorunu. Biriktirmemen için ortada ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra kalan bir para olması lazım. O parayı harcayıp harcamamak senin tasarrufunda. Ha işte o para bizde yok

kendin demişsin gezmem tozmam çok diye. şikayet edeceğine harcadiktan sonra pişmanlık duydugun giderlerini kıs.

8 bin eroin mi sattin mubarek ups'in Ceosu bile o kadar kazanmiyor :d
Ee burası İsviçre normal.. iki işte çalışırdım tam ve yarım zamanlı.ama meslekli olanlar 6 bin-8 bin arası alıyor zaten..daha yüksek meslekler ise 25 bile alan var

• Wow
Tepkiler: W
Ee burası İsviçre normal.. iki işte çalışırdım tam ve yarım zamanlı.ama meslekli olanlar 6 bin-8 bin arası alıyor zaten..daha yüksek meslekler ise 25 bile alan var
Maaslar yuksek cunki avrupaya kiyasla cok pahali hersey. Kira ve konutlar da yuksekmis orada.

Maaslar yuksek cunki avrupaya kiyasla cok pahali hersey. Kira ve konutlar da yuksekmis orada.
Neredeyse Almanya Hollanda kadar aynı şeylerin fiyatı.sigorta pahalı zaten yarısını devlet ödüyor.kiralar yüksek ama büyüklük bakımından ve eşyalarla beraber olması daha ucuza denk geliyor.zürih dışında kalırsan 3,5 -4,5 oda 1100-1700 frank arası.kira yardımı var eğer iki kişi çalışıyorsa ortalama 8 binin üstünde geliri var..üstüne çocuk parası.Burada satılan gıdalar Avrupa kıyasla 5 kat daha kaliteli aldi,lidl bile burada böyle öyle her şeyi satamazsın katı kuralları var.hollandada millete çöp yediriyorlar hele tavuk eti meyve sebze bildiğin zehir

• Wow
Neredeyse Almanya Hollanda kadar aynı şeylerin fiyatı.sigorta pahalı zaten yarısını devlet ödüyor.kiralar yüksek ama büyüklük bakımından ve eşyalarla beraber olması daha ucuza denk geliyor.zürih dışında kalırsan 3,5 -4,5 oda 1100-1700 frank arası.kira yardımı var eğer iki kişi çalışıyorsa ortalama 8 binin üstünde geliri var..üstüne çocuk parası.Burada satılan gıdalar Avrupa kıyasla 5 kat daha kaliteli aldi,lidl bile burada böyle öyle her şeyi satamazsın katı kuralları var.hollandada millete çöp yediriyorlar hele tavuk eti meyve sebze bildiğin zehir
Karalama ulkemi ne demek çöp yediriyorlar.....

Karalama ulkemi ne demek çöp yediriyorlar.....
Al bakalım kipfile kızart yarısı su pofurduyor D: bir tavuktan 1,5 kg tavuk göğsü çıkıyor : )) şuan güneşli bura doğayı görmen lazım cenneten bir köşe

• Beğen
Evlilik hariç yaklaşık 11 sene ailemden ayrı yaşadım, Aile evinde yaşasaydım daha konforlu olurdum, birikimim de daha farklı olurdu, bu kesin:d bu sebeple 11 senede yapılabilecek birikimin bence altındayım. Bunun bir sebebi yabani’nin yüzeysel belirttiği gezme tozma meselesi, ben onu rahat yaşamak olarak ayrıntılandırıyorum. Yediğinden, içtiğinden, gezdiğinden, aldığından azaltmamak gibi. Öyle alışmışım aile evinde:d İnsan yalnız yaşama geçince afallıyor tabii. Ben de başta ayırıp kalanı harcayanlardanım. Uzun süredir. Şimdi de böyle yapıyoruz ev ekonomisini düzenlerken. Bizim için en uygun yöntem bu oldu. Bir mal almak da bence iyi bir birikim yöntemi. Mesela araba ya da arsa ne bileyim. Yapabiliyorsanız bir ev. Mal eşittir para. Tasarruf yapılacak alanı da iyi seçmek lazım. Mesela bence tasarruf yapılacak alan gıda değildir. Bir dönem gümüş takıya ve saate zaafım vardı, özellikle gümüş takı konusunda ben bir koleksiyonerim kfjfj geriye dönüp baktığımda ne gerek vardı diyorum bazen. Gereksiz alımlardan da kaçınmak lazım, tabii bunlar benim kendi deneyimlerim. Plesk’in yazdığına çokça katılıyorum.

Son düzenleme:
Para kazanılır ve yenilir.
Biriktirmek saçma geliyor.

Ne para biriktirenler vardı. Çoğu 1 gece depremde ya parasını malını mülkünü kayvetti ya da canını.
Yiyin için gezin. Öleceğiz zaten.

Stajerken bir eğitimde kıdemli bir meslektaş şunu öğüt etmişti ; “Ne kazanırsan kazan 1/3 eksik kazanmış say kendini, at bir köşeye onu. 1bin tl de kazansan at, 1milyon tl de kazansan at üçte birini”

Uydum bu öğüde. İşe yaradı. Tavsiye ederim.
Sıfır tl kazanıyorum

Geri