Papillon / Kelebek (1973)

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü

Yönetmen: Franklin J. Schaffner
Senaryo: Dalton Trumbo, Lorenzo Semple Jr., Henri Charrière
Oyuncular: Steve McQueen, Dustin Hoffman
Ülke: ABD ,Fransa
Tür: Biyografi, Suç, Dram
Süre:151 dakika
Dil: İngilizce, İspanyolca
Müzik: Jerry Goldsmith

Henri Channiere'nin romanından uyarlanan bu film ihtilalden sonra hapis cezasına çarptırılan bir grup Fransız mahkumun yaşadıklarını anlatan etkileyici ve dram yüklü bir macera. Fransız Guyana'sındaki kaçışı olmayan bir adadaki hapishaneye gönderilen kelebek lakaplı Henri "Papillion" Charriere (Steve Mcqueen) sürekli olarak kaçmaya çalışmaktadır ve bu çabaları başarısız olur. O da bundan asla vazgeçmeyecektir. Burada tanıştığı Louis Depo (Dustin Hoffman)'yla oluşan dostluklarıyla birlikte onunda yardımını alan Henri hapishanenin vahşi kurallarına karşı daha büyük bir azimle mücadelesine devam eder.

muhteşem bir filmdir izlemeyen varsa çok şey kaçırmış demektir

Müthiş müthiş harika bir film neden böyle filmler az biliniyor ya da benim çevremde ki kişiler bilmiyor olabilir ..

Geç öğrendiğim harika bir film daha : )
Mutlaka izlenmeli diyebiliyorum film sonunda..

Kitabı okudum kitabın devamındaki 2inci kitabıda okudum kelebek daha güzeldi çok beğendiğim kitapların filmlerini hayal kırıklığı yaşamayım diye izlemiyorum.

Kitabı okudum kitabın devamındaki 2inci kitabıda okudum kelebek daha güzeldi çok beğendiğim kitapların filmlerini hayal kırıklığı yaşamayım diye izlemiyorum.

Romanın tadı tabiki başka ama film güzel.

Tavsiye ederim

Kitabin ya da filmin sohretini duyarak degil de, Steve McQueen'in hayatiyla ilgili bir seyler okuyup arastirirken denk gelip izledim filmi. Genelin aksine eski filmlere oldukca merakliyimdir, 50'li yillardan bu yana en azindan kult olmus filmleri mutlaka izlemisimdir, ama nedense Steve McQueen'in filmlerini es gecmisim. Kendisi Marlon Brando, James Dean, Kirk Douglas gibi oyuncularin ekolunden gelmesine ragmen bugune kadar izlemedigim icin hem filme, hem McQueen'e, hem de Dustin Hoffman'a ozur borclu hissettim filmin sonunda.

Bu filmin son sahnesi, birinin kalmayi sectigi, digerinin riske girmeyi goze aldigi sahne, sinema tarihinde insanin aldigi kararlar kadar yasadigini en iyi anlatan sahnelerden biridir. Sahnenin kendisi gibi oyunculuklar da harikadir.

Bunun arkasindan iki uc Steve McQueen filmi daha izledim, onlar da gayet iyiydi ancak en etkilendigim bu oldu.

Digerleri;
1) The Great Escape
2) Bullitt
3) The Getaway

Sanal alemde kitabından etkilenip kendine kelebek diyen arkadaşlar bile oldu... O kadar etkileyicidir...

Yeniden çevrilebilir filmi...

Geri