Panik Atak

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Nasıl başa cıkılır bununla..
Ben panik atağın ne olduğunu bilmeden önce esprisine söylerdim yok ankastrem tuttu yok panik atak geciriyorum...
Meğer ne illet bir şeymiş.
Bir yıldır mücadele ediyorum tabi bunada şükür daha ciddi bir hastalıklada mücadele edebilirdim...
Ama yıldırdı.
İlk önce nörolojiye gittim cünkü beyin kanaması geciriyorum sandım...
Dr panik ataksın dedi... Ben tabi Fransız..
Hala inanmıyorum bi kardiyojiye efendime söyleyeyim KBB bölümüne de gidesim var ama gitmedim cünkü akıllıyım..... direkt dalına psikiyatriye gittim...
Neyse panik atak ve beklenti Anksiyetesi olduğunu söyledi ve paxera 10 mg ilaç yazıp yolladı...
Şimdi de ilacı bırakmaya korkuyorum.
Tekrar yaşama olasılığını düşünüp vazgeçiyorum.
Tavsiyeniz varsa alırım....

Travmatik kötü anı vb. kökenli panik atak ya da anksiyetede EMDR, klasik durumlarda BDT oldukça güzel sonuçlar verebiliyor.
Panik atak, anksiyete üzerine çalışmış bir klinik psikolog ile.
İlaç için de Nörologdan ziyade Psikiyatriste görünmek daha doğru bunda da mümkünse direkt bu hastalıklar üzerine çalışmış, deneyimli bir özel klinik daha iyi olur. Biraz cep yakar ama randevu aralığı genelde geniştir ve daha hızlı sonuç alırsın.

Son düzenleme:
Welbuttrin 300mg + Paxera 10mg kullaniyorum 5 ay oldu. Daha dogrusu kullaniyordum.

İşlerimi hafiflettim, biraz daha hayat merkezli duşunmeye başladim. sorunlu kisileri çikarip rahatlatan kişileri hayatima soktum. Son 1-2 aydir biraktim ilaçlari.

Kendimden baskalarini cok dusunen birisiyim. Benden daha onemlisi yok diye dusunmeye basladim. Zaten ilaclar da bu konuda beni destekledi, normalde elimde olmaz.

Bu tur rahatsizliklar kafada bitiyor. İlac seni teşfik ediyor.
Acil şifalar

Ben panik atağın ne olduğunu bilmeden önce esprisine söylerdim yok ankastrem tuttu yok panik atak geciriyorum...
Bir yıldır mücadele ediyorum tabi bunada şükür daha ciddi bir hastalıklada mücadele edebilirdim...
Ama yıldırdı.
Hala inanmıyorum bi kardiyojiye efendime söyleyeyim KBB bölümüne de gidesim var ama gitmedim cünkü akıllıyım..... direkt dalına psikiyatriye gittim...
Neyse panik atak ve beklenti Anksiyetesi olduğunu söyledi ve paxera 10 mg ilaç yazıp yolladı...
Örnek verebilir misin

psikolojik sorunlar için pek tavsiye verilmez ama ilaçlarını doktor tavsiyesi ile kullan ve bırak. onun harici geçici bir hastalık olduğunu ve çoğu insanın farkında veya farkında olmadan bunu yaşadığını bil. çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun”ölme hissi” geçenlerde abimde olmuştu..korkudan uyuyamıyordu,sanki ölecek kalp krizi geçirecekmiş gibi oluyor..bende de iki defa oldu bir iş kazasından sonra başladı iyi ki uzun sürmedi.Çok itici bir hastalık

Bende hangi konuda panik olduğunu merak ettim şuan geçmiş olsun bu arada

Ama yıldırdı.
Doktorun ne öneriyorsa onu uygulaman gerekiyor ayrıca ilacı bırakmanın da belli bir süresi var, hepsini doktorunla görüşüp ona göre hareket etmelisin. İlacı bıraktıktan sonra belli bir süre terapi de önerebilir.

Geçmiş olsun, seni mutlu eden aktivitelere ağırlık verip dikkatini başka konulara yöneltmeye çalışmanın mutlaka faydası olacaktır.

Bir tanıdığım piskolog ve terapi yöntemiyle bu atakların önüne geçebildi istersen bir araştır

Sadece ilaç tedavisine bağlı kalma. Başka tedavi yöntemleri de varsa birlikte yürütmek daha mantıklı olur. Zaman içinde ilaç kullanmaya da gerek kalmaz belki. Geçmiş olsun.

Bir uzmana gitmeniz iyi olmuş Anna hanım, paxera isimli ilaca yeni başlayan bir arkadaşım var o da aynı şikayet ile başladı. Bakırköy Ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden bana da anlık göndermişti sağ olsun... İlacı sakın kafanıza göre bırakmayın, düzelmeyecek bir hastalık değil ama biraz zamana ihtiyaç var. İlaca ne gerek var kullanmaya diyenleri de dinlemezseniz mis gibi olursunuz. Tşk.

Acil sifalar diliyorum Anna Hanim.
Illet bir sey, bilirim.
Ama tedavi edilebilinir.
Geciyor.

Kronik olarak tekrar etmedi ama bende 3-4 kere bu sıkıntıyı yaşamıştım. Biyolojik bünyeye sahip canlılarız sonuçta, yediğimiz, içtiğimiz, gündelik yaşamdaki sıkıntılar, belkide genetik faktörler buna neden oluyordur. Herkes hayatında 1-2 kere yaşarmış bu sorunu. Allah herkese şifa versin.

Örnek verebilir misin
İlk belirtisini yolda yürürken yaşadım içime anlamsız bir korku girdi aşırı bi ateş basması oldu.
Aradan birkaç gün gectikten sonra saniyelik baş dönmesi, kalp carpıntısı, ellerde titreme oldu sanki dakikalarda suyun altında kalıp cıkmışım gibi kontrolsüz nefes alışlarım oldu.
Bunlar tekrarlayınca soluğu hastanede aldım.

Bende hangi konuda panik olduğunu merak ettim şuan geçmiş olsun bu arada
Bazen cok iyi hissettiğim anda da geliyordu.
Bilmiyorum neyin tetiklediğini.

Bence annemde kesin var. Testleri temiz çıktı. Şimdi holterle 1 gün geçirecek, 70-80 nabızla çarpıntım var diyor, nasımmm oluyor bu bilim insanları ve erotik doktorlar bunu derhal açıklasın.

Ay bende de var bir şeyler ama ne var acaba. Bugün hangi psikolojik hastalığa yakalansam? Şizokren mi olsam diyeceğim de hepiniz şizokren olduğunuz için benim daha güzel daha özel bir şey bulmam lazım. Biraz polar mı alsam, hava kırık bu havalara güvenmeyeceksin poları sırtına atacaksın.

Geri