panel

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
devletin en mahrem verilerinin 15 yaşındaki ergenlerin eline geçmesinden daha kötü ne olabilir? o verilerin kötü abilerin eline geçmesi.
2022 yazında e-nabız'da keşfedilen çok basit bir güvenlik açığı, 101 milyon kişinin verisinin ortalığa saçılmasına sebep olarak önü alınamaz bir kaosun fitilini yaktı.
çalıntı veriler üzerine inşa edilen illegal bir pazar...

140journos'tan "panel"

Bunu akşam izliyim

dün izlemiştim. güzel ama sadece discord kısmına değinmesi eksik olmuş. bir ergen çıktı verileri çaldı, elden ele yayıldı değil asıl mesele. bu veriler içeriden satıldı.
2016 yılındaki mernis sızıntısı torrente yüklenip herkese açılmadan önce 2009-2010 yıllarında hukuk bürolarına el altından satılan veriler vardı. buna ilişkin haberi bırakayım. bundan sonra devamı geldi zaten.

Tüm bilgileriniz şu anda satılıyor olabilir

İzlerken şok geçirdim yani biliyordum bazı şeyleri ama bu kadarını değil
Türkiye siber konusunda gerçekten çok geç kaldı
Ona buna yaptırıp yapacağına bu konuya yatırım yapılmalıydı
Gerçekten de doğru bir söz vardı orda devletin üst makamlarına dayının atmacanın oğlunu yerleştireceğinize devletini milletini seven ve işi bilen insanları yerleştirseydiniz ipin ucunu bu kadar kaçırmazdınız belkide

deprem zamanı da buna benzer olaylar görmüştük. sosyal medya tepkisiyle alıp iki gün misafir edip bırakmayacaksın bu tipleri. ıslahevine atıp göstermelik iş de yapmayacaksın. toplumdan ayıracaksın, cezasını ağır şekilde çekecek, bir daha bu tarz eylemlere kalkmayı geç aklından bile geçirmeyecek seviyeye getireceksin. bunlar olmadan daha çok görürüz bunları. hepsi daha büyük suçlar için potansiyel suçlu.

pleskin fantezi dünyasına hoşgeldiniz.
panel kullanıp şebeklik yapan kaşmerden önce veriyi koruyamayanlara, satıp-alanlara iki laf etmek lazım önce, onların yargılanıp ceza almadıkları bir yerde bu itlere sıra gelmez.

İnsanlar evlerine, iş yerlerine hırsız girdiği zaman şikayetçi olurlar çünkü bu bir suçtur. Veri hırsızlığı ile insanların eşyalarını, paralarını çalmak arasında bir fark yoktur ve ikisi de hırsızlıktır.

Panel kullananlar, elde ettikleri verileri başkaları ile paylaşmak ve kişileri taciz, tehdit etmek sureti ile işledikleri suçu itiraf etmiş oluyor ve işledikleri suça kanıt oluşturuyorlar. Geriye ise yakalanıp ceza almaları kalmaktadır. Bu sebeple bu suçu işleyenleri mutlaka ihbar ediniz ve ceza almalarını sağlayınız. Suça sessiz kalmak da o suça ortak olmaktır.

Aşağıdaki başlığa da şikayet ile ilgili detayları yazdım.

Yasa dışı "sorgu sistemi" soruşturması: 4 gözaltı kararı

• Beğen
Tepkiler: ne
Hiç bir kötülük cezasız kalmaz sadece biraz zaman alır.
Cesaretinizden dolayı kutluyorum çünkü insanin kendine yaptığıni hiç kimse yapamaz.

Benim anlam veremediğim şey, panel kullanarak kişisel verilerini ele geçirenlerin çevresindeki insanlar, hala nasıl onlarla konuşmaya devam ettikleri.. Bu kişilerin toplumdan dışlanması ve linçlenmesi gerekiyor ama nasıl bir dünya da yaşıyorsak eskiden insanlar hırsızlıktan, yalan söylemiş olmaktan, rüşvet almaktan, irtikaptan, ihtilâstan hayâ duyup ar ederken; namuslu adamın elbisesinin yamasından utanılmazdı. Şu anda ise ahlâk değer yargıları değişti, daha da doğrusu ahlâk kavramı yok oldu gitti. Şimdi fakirlikten utanılıyor da namussuzluktan hiç utanılmıyor.​

Benim anlam veremediğim şey, panel kullanarak kişisel verilerini ele geçirenlerin çevresindeki insanlar, hala nasıl onlarla konuşmaya devam ettikleri.. Bu kişilerin toplumdan dışlanması ve linçlenmesi gerekiyor ama nasıl bir dünya da yaşıyorsak eskiden insanlar hırsızlıktan, yalan söylemiş olmaktan, rüşvet almaktan, irtikaptan, ihtilâstan hayâ duyup ar ederken; namuslu adamın elbisesinin yamasından utanılmazdı. Şu anda ise ahlâk değer yargıları değişti, daha da doğrusu ahlâk kavramı yok oldu gitti. Şimdi fakirlikten utanılıyor da namussuzluktan hiç utanılmıyor.​
insanoğlu en ufacık bir güç pırıltısı gördü mü köpeee olur. etik değerler hikaye

Geri