Pandemist hezeyanlar

• Kullanıcı climax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
🕒 Konu sahibi 23 saat önce aktifti
Üzerinden beş yıl geçmesine rağmen salgın kotrol altına alınamamıştı. Yıllardır kısmi kapanma, tam kapanma her türlü kapanma tedbirleri art arda alınıyor lakin ilk normalleşme adımı ile film başa sarıyordu. Sosyal hayat tamamen biteli uzun zaman olmuştu. Aşılama programları istenen sonucu vermedi. Neredeyse her gün yeni bir mutasyon tanımlıyordu ulusal sağlık bakanlığı. Yine de tıbbi başlık ve tulumla (astronot kıyafeti gibi) dışarı çıkabilmek büyük özgürlüktü. Eldivenle de olsa ulusal parkta lalelere dokunabilmek eski hayatımızla aramızda bir köprü kuruyordu.

Akşam yemeğini yeni yemiştim ki siren sesi duyuldu. Bu, yeni bir olağanüstü hal demekti ve talimatlar için ekran karşısına geçmemiz gererekiyordu. Acele ettim çünkü beş dakika içinde online olmayanlar cezalandırılıyordu.

"Hepinizi muhabbetle selamlıyorum değerli dostlarım. Ben Zalasia başkanı Ramirez de Salva. Bu akşam çok önemli gelişmeleri ve USKK (ulusal salgın kontrol komitesi)'nin aldığı kararları sizlerle paylaşacağım. Uzun süredir verdiğimiz virüs mücadelesinde yeni bir dönem başlıyor. Yıllardır devam eden "aç - kapa artema" sistemi kimseyi memnun etmedi. Bir kesim özgürlüklerin kısıtlanmasına isyan ederken diğer kesim tedbirlerin yeterli olmadığını düşünerek hükümeti gereğini yapmamakla eleştirdi. Duble triple çift kontrast kapanma isteriz diye inledi. Geçen zamana rağmen bugün maalesef hala salgını kontrol altına almaktan çok uzak bir noktadayız. Artık insan ırkı yok olma tehdidi ile karşı karşıyadır sevgili vatandaşlarım. Bu, omuzlarımızdaki yükü arttırmış ve radikal kararlar almamıza sebep olmuştur. Ayrıntısı mail adreslerinize gönderilecek bu kararlardan bazılarını şimdi sizlerle paylaşıyorum:

- Özel mülkiyete son verdik. Tüm üretim, hizmet, lojistik kurum ve kuruluşları kamusallastırıldı. Buralarda çalısanlar şimdilik işlerine devam edebilir. Personel sayısı ve niteliği ihtiyaca göre anlık değişkenlik gösterebilecek. Bu konuda atanan genel müdürler tam yetkilidir. Özel çalışan az kadrolu isletmeler birleştirilerek sisteme entegre edilecek. Çalışma saat ve listeleri kurum yöneticilerince bildirilecek. Ayrıntılı bilgiye E-Zalasia üzerinden erişebilirsiniz.
- Tüm ihtiyaçlarınınız planladığımız çerçevede sınırlı kalmak kaydıyla devlet tarafından karşılanacak.
- Program sonlanana kadar banka hesaplarınıza ulaşım engellenecek.
- Çalışmalarınız karşılığı herhangi bir ücret verilmeyecek ya da ödeme yapılmayacak ama vergi de alınmayacak.
- Sokağa çıkmak (balkon ve bahçeler dahil) süresiz ve istisnasız olarak yasaklandı (tıbbi başlık ve tulum şartı ile 09:00 - 17:00 arası pencereye çıkılabilir).
- Çalışanlar devletin sağladığı servisler ile taşınacak. (Servis kodları SMS ile gönderilecek).
- ZTS (Zalasia Talep Sistemi) üzerinden başvuru kabulü yapılmamış kimse (sağlık nedeni dahil) sokağa çıkamayacak. İzinsiz yakalananlar için ulusal muhafızlara vur emri dahil sınırsız yetki verildiğini hatırlatmak isterim.
- Eğitim tek merkezden online devam edecek. Sınav yapılmayacak. Sınıf tekrarı olmayacak. Devamsızlık sınırı aşılırsa öğrencinin eğitim hakkı sonlanacak.
- Nüfus programı gidişata göre belirlenecek. Zalasia İstatistik Kurumu'nca yapılan simülasyona göre, salgın seyri değişmezse beş yıl sonra ülke nüfusunun yarıya ineceği öngörülmektedir. Kaynaklara erişim ve dağıtım aşamasında zorluk yaşanabilecegi düşünülerek şimdilik çocuk yapmak yasaklandı. İleride temel ihtiyaçların karşılanması sekteye uğramaz ve program başarılı olursa, azalan nüfusun yerine konması amacıyla çocuk sahibi olmak teşvik edilecektir.
- "SİK" (Sert İdari Kapanma) olarak adlandırdığımız bu süreçte temel ihtiyaclara veya elektrik, su, internet dağıtımı gibi hizmetlere ulaşmada aksaklıklar olabilir. Bu aksaklıklar şikayet konusu olmayacak. Sadece ZTS üzerinden bildirilecek. Bu konuda vatandaşlardan anlayış bekliyorum.
- Program boyunca yargı pratikleşecek. Ulusal Muhafızlar adli konuların hem savcısı hem hakimi olacak ve davalar en geç altı saat içinde tek elden sonlandırılacak. Karara itiraz yada temyiz hakkı olmayacak.

Evet sevgili Zalasialalılar. Hayat bırak evi, tuvalete bile sığar. Fanus başlık - kilometre ve hidrojen peroksit kuralımızı tekrar hatırlatıyor, bir an önce cerrahi maskeli mutlu günlere geri dönmeyi diliyorum. Bu kutlu süreçte Bay Mc. Sword bizi yine engellemeye çalışacak ama avucunu yalayacaktır.

Tanrı yar ve yardımcımız olsun".

Son düzenleme:
abi grinin 50 tonu tarzında bir eser olur düşüncesiyle böyle bir kapak tasarladım..... hatta slogan da "17 günlük kapanma ona hiç iyi gelmeyecek..." olabilir.......

Eskiden Nine'lerimiz hep kapanırdı. Varmış bir bildikleri.

Geri