Pandemi E Ticaret Çakalları

Konu sahibi son olarak 2072 gün önce görüldü
Şimdi size pandemi döneminde e ticaret sitelerinde yapılan çakallıkları yazacağım. Ürün alırken kazıklanmamak için mutlaka dikkat edin.

1-) Ürünü mutlaka google da aratın. Gerçek mağazasına gidin. Alacağınız ürünün model numarasına kadar aratıp en uygun olan yeri seçtiğinize emin olun.
Neden?
Dropshipping i Türkiye de yapmaya çalışan akıllı aylaklar yüzünden. Amazondan 200 tl ucuza alıp size Trendyoldan daha pahalıya satıyorlar.

2-) SikayetVari mutlaka inceleyin. Mesela ben incelemedim. İstanbulBilişime günde en az 5 şikayet giriliyor. Ürünleri teslim etmiyorlar, parayı da çok geç iade ediyorlar.

3-) E devletten yasal haklarınızı kullanın. Cimer ve Tüketici Hakları Mahkemesi en büyük silahınız. Uzaktan alma sözleşmenizi iyi okuyun. Süre dolduğunda direkt başvurun.

Bunlara dikkat etmezseniz bir ürünü aylarca teslim alamayabilirsiniz.

Trendyol çok ucuz değil, bunu kafanızdan çıkartın. Bütün e ticaret sistemlerini dolaşın. 100 tl karla satıyor adamlar.

Yeni çakallık şu. Siparişi onaylıyor ve fatura kesiyorlar. Ama kargoya vermiyorlar. Böylece siz iptal hakkınızı kullanamıyorsunuz. Ürünün elinize geçmesi ve sonrasında iade süreci başlatmanız gerekiyor. Tabi bu da zaman alıyor ve can sıkıyor. Üstelik bu yapılan uzaktan satış sözleşmesine ters de değil.

Müşteri yorumlarına çok dikkat edin. Firma hakkında bilgi veren , yüzü gözü eli ayağı o yorumlar. Ben bir cihaz alacaktım normal fiyatının baya bir altında ucuza gördüm ve iletişime geçtim hemen döndüler , sonra müşteri şikayetlerini inceleyince ürünü kargoya vermediklerinden tutun da bozuk, eksik, çizilmiş kullanılmış mal gönderdiğine kadar en son yorum da mayıs ayında yapılmış çıldırmış sinirden insanlar. Vazgeçtim ordan almaktan.
Dikkatli davranıp iyice incelemek lazım sonra telafisi zor.

Tüh lan pandemiye denk gelseydi ben bunları 2 katı fiyatına çakardım" diyerek pişmanlık yaşıyor şu an.​
Adsız.png

kardeşim eticaretin kitabını yazdık biz pandemide..... indirim kuponu falan paylaşın paylaşıyosanız alacaklarımız var kuruduk burda.....

Geri