Pandaların Cinsel İsteği Neden Az?

• Kullanıcı Aleyna1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
Konu sahibi son olarak 1273 gün önce görüldü

Peki bu cilvesizliğin sebebi ne? Çin, bazı hayvanat bahçelerine büyük paralar karşılığında kiraladıkları hariç, dünyadaki bütün panda popülasyonuna sahip.

giphy.gif

Dolayısıyla Çinli bilim insanları on yıllardır bunun üzerinde çeştili çalışmalar yapıyor ve genellikle panda çiftleşmesini teşvik etmek zorunda kalıyor.

Sebebin bir kısmı biyolojik. Dişi pandalar yılda bir kez doğurganlık dönemine giriyor ve bu süre sadece 24 ile 72 saat kadar sürüyor!

panda.jpg

Yani bir erkek panda 3 gün içerisinde harekete geçmezse çiftleşmek için bir yıl daha beklemek zorunda.

2012 yılında Scientific American'da yayınlanan bir makalede şu ifade yer alıyor:

"Muhtemelen yeryüzünde canı dişi dev pandadan daha nadir seks isteyen bir memeli yoktur."

Bunun yanısıra dev pandalar oldukça seçiciler. Yalnızca bir partnerle gerçekten iyi anlaştıkları zaman çiftleşebiliyorlar ve bu pek sık olmuyor.

BGfHFJmCAAE6T4n.jpg

Esaret de önemli faktörlerden biri. Siçuan'da bulunan araştırma merkezlerinden birinin yöneticisine göre 'esaret altında tutulan erkek pandaların yalnızca %5'i doğal olarak çiftleşebiliyor.'

tumblr_nqdqwkEUBp1uz6ce0o1_500.gif

Özgür olmayan dişiler ise zaman zaman yıl içinde doğurganlık dönemine bile giremiyor.

Bu araştırmalar sonucunda Çinli bilim insanları doğaya salınmamış pandaların yaşam standartlarını daha iyi hale getirmek ve doğal habitatlarını onlara sunabilmek için bir çok girişimde bulundu.

Sonuncu ama belki de en önemli eksiklik ise tamamen masum bir sebep.

young-giant-pandas-love.jpg

Panda çiftleşmesi o kadar nadir ve o kadar gizli kapaklı gerçekleşiyor ki; bilim insanlarına göre genç pandalar diğerlerinden görüp ne yapılması gerektiğini öğrenemiyorlar.

Bu yüzden Çinli bilim insanları dev pandalara panda prnosu izletme yoluna dahi gitmişler.

panda_221777.jpg

c762b2f9ca0d92519831292b64d9e580.jpg

Cinsellik azaldıkça canlılar masumlaşıyor mu acaba?
Bu kadar masum bir canlı yok sanki :)

Bana en sevdiğim filmden bir replik hatırlattı bu konu..

Elime bir silah alıp türünü korumak için çiftleşmeyen her pandayı vurmak istiyorum. Petrol tankerlerini açıp hiç görmiyeceğim Fransız sahillerini kirletmek istiyorum. Duman solumak istiyorum.. (Fight Club)

Insan ırkından daha mı masumlar ne:?

İnsanlarda böyle olaydı keşke dünya daha yaşabilir hale gelebilirdi :D

Geri