Panda

Konu sahibi son olarak 2616 gün önce görüldü
PANDA
Diğer bir adı bambu ayısı olan çocuğun ağırlığı neredeyse 120 kilo civarında. Panda gününün büyük bir bölümünü bambu yemekle geçirir. Panda bu oburluğun ve seçiciliğin kurbanı sayılır: Çok sevdiği bambuyu yiyebilmek için Çin den başka bir yere gitmediklerinden, ne yazık ki nesilleri tükenmek üzere. Bugün dünyada halen yaklaşık 1000 adet panda var.
Pandalar çok tembel hayvanlardır. Panda karnını doyurmak için günde 40 kg kadar bambu yemek zorunda. Dişleri bambunun sert kabuklarına uygun olarak sağlam ve keskin. Yine de bu uğraş yaklaşık 14, hatta 15-16 saatini alıyor. Hayvanat bahçelerinde yaşayan pandalar, doğal ortamlarında yaşayan pandalara göre çok daha farklı beslenebiliyorlar. Örneğin çikolata, meyve ve hatta tavuk bile yiyebiliyorlar.
Yemek yemediği zamanlar panda sürekli uyur. Uyumadığında ise hiç acelesi yoktur ve çok yavaş hareket eder. Düşmanları kovaladığında bile paçasını kurtarır kurtarmaz ilk gördüğü ağaca atlar ve uykusuna veya yemeğine kaldığı yerden devam eder.
e8c65dbe27659d338639816115395bd2_1272540057.jpg

Benim pandamı niye alıyorsunuz abicim ya? Dün meyhaneden çıktık arkadaşım dedi ki hadi kızıma bir şeyler alalım, nerede oyumcakçı var aaa en sevdiğim dedim şurada var, oraya gittik, kıza bir şeyler aldık ayıptır anlatması, aribede bekleyen esmer kavruk bir arkadaşımız vardı, ona siyah küçük basket topu aldım bak dedim aynı sen, top.

Kendime de panda aldım çünkü niye almayayım? Sonra pandamı çaldılar, göya ben vermişim bunu da al götür demişim kız için, tamam bu potansiyel bende aşırı var ama ben verdim diye sen niye alıyorsun? Ya da capulet'tin diyelim, git yenisini al gönlümü al, kardeşim benim pandamı niye aldınız ya?

Sadece birkaç saatliğine birlikte olabildik, halbümse çantama bile komuştum. Eve götürüp World Wildlife Fund pandama kardeş yapacaktım.
Şuam Fatma Girik'in Boş Beşik filminde gibiyim, yaralıyım, üzgünüm.

WhatsApp Image 2024-03-01 at 13.11.23.jpeg

hoca vaaz ediyor biz burda pandaları okuyoruz. ondan sonra müslümanlar niye böyle. e dinlemiyosun ki hocayı. napican yani namazda panda gibi yuvarlanacak mısın? neyse hayırlı cumalar.

Geri