Palyaçonun hüzünlü hikayesi

Konu sahibi son olarak 2619 gün önce görüldü
işte o palyaço

palyaçonun hüzünlü hikayesi

Sirk sezonu açıldı!

Unutmuştum mesela burayı böyle içimi döktüğüm bir yer oluşunu. Burayı kişisel bir blogdan daha çok aşk hayatımda yaşananları yazdığım bir yer olarak gördüğümden olsa gerek. Bayan palyaçoyla son yazı tarihinden beri hiç konuşmadım. Artık unutuldu da ya zaten çok öyle dertli değilim yani o konuda. Çirkin şeyler öğrendim onun arkasından bu da bi etken sanırım.

Bayan palyaço adayları oluştu tabi bu arada. 2 tane tatlı hatun var şu sıralar. Biriyle hiç tanışmamış olmam çok daha cazip kılıyor tabii. Ya da sarışın oluşu tam bilemedim şimdi. Hiç de istemiyorum şu sıralar başka iş arkadaşı, palyaço tek başına daha mutlu gibime geliyor. Ama ergenik sarışınla ergenik bakışmalarımız çok cezbediyor yani.

Buraya yalnizca huzunluyken yaziyormusum gibime geldi su an. Gerci normal olani da bu, insanlar sinirlenip uzulunce yazarak bosaltmaya calismaz mi kendini.

Belliydi, zaten son cirpinmamizdan sonra belliydi birakacagi. Memnun olmadigini anlamak muhtesem kolaydi. Yakamdan nasil dusurebilirim fikri geciyordu her konusmamizda aklindan. Mutlu bitsin istiyordu sadece. O bitti diye mutlu, gerisi benim icin onemli degil.

Kafamdaki dusunceler fixtir zaten benim. Yarin yolda gorursem nasil tepkilesicez acaba. Yarin yazarsa nasil cevaplamaliyim acaba. Yazmaz gerci o da, bu sefer kendisi bitirdi. Ufaktan aci kirintilari vardir sanirim kendisi bitirdi diye.

Hal boyleyken buraya yazdiklarimin da miladi doluyor gibi. Bayan palyaco anlatiliyordu burda, bayan palyaco gittiyse kelimelerim de gider.

Palyaco yine huzunlu ayriliyor sahneden. Umarim gosterilerimiz begenilmistir. Sirkimize haftaya tekrar bekleriz.

Ah kadin ah, cok uzdun beni. DNY

Ozledim. Sadece delice ozledim.

Hala bikac gun sonra birimizin yazma cesaretini gosterebilecegi ve her seyin duzelecegi umuduna tutunuyorum. Onu hala istiyorum. Aklimdan cikaramiyorum. Cift saatler gorunce gozlerim doluyor. Gun boyunca rahat 15 kere fotograflarina bakiyorum. Suratim dusuyor ne yazik ki. Ve insanlar surati dusuk palyacoyu sevmezler.

O ne hissediyor ne dusunuyor bilmiyorum ama umarim cesareti gosteren o olur.

Palyaco bayadir vakit bulamiyor ic dokmek icin buralara. Cunku yine bi seylerin ucundan tutmaya calisip karsilik alamayinca uzulmekle mesgul.

An itibariyle bayan palyaco artik benimle degil. Kisa omurlu olmasi ve vaat edilen cogu seyin yerine getirilmemesi uzuyor beni sadece. Cunku ilk defa buyuk umutlar icine girmistim bir iliskide, bunun en kisa iliskim olmasidir canimi yakan. Hayatimin kizi sanmazdim kolay kolay insanlari. Ahanda iste bu benim hatunum demezdim herkes icin. Ilk defa demistim bayan palyacoya, ama maskesiymis kalbimin sahibi sandigim. Kendini bilmezin tekiymisim meger.

Gururla arkasında dalgalanacağı kahramanı olmayan pelerin, sırtında cesaret saçan pelerini olmayan kahraman olmazmış. Kim bu kendini bilmez denilecek yüzsüzlükte bir sıfattır bana takılan. İkinci adam asıl beyindir ya hani, ben de Batman’in Robin’i, Zeyna’nın Gabriel’i, Kene’nin Arthuruyum adeta. Pelerini dalga dalga süzülen kahramanın gölgesindeki gözlüklü adam.

Palyaco açık kalpli de aynı zamanda. Hiç çıkarı olmadığı halde haftalarını vererek bir işi layığıyla bitirmek çok hoşuna gidiyor. Çünkü saçma sapan yetenekleri ve uğraşları var, en azından birilerine yardımı dokunsun istiyor bu boş işlerinin.

Bayan palyaçonun sert bir kuralı vardı palyaco ilişkisi hakkında, çiğnemekten ömür boyu korktuğum fakat tam 4 dakika önce çiğnemiş bulunduğum. 24 saat kuralı. 24 saat tek bir harf bile olsa iletişimimiz olmazsa bayan palyaçonun suratı iyice düşerdi. Hep korkardım bunu yaşamaktan, bunu cidden yaşamaktan. Şu an ilişkimizin en uzun suskunluğu içerisindeyiz ve ikimizin de inadı bu ilişkiyi suskunlukla bitirecek sanırım.

Palyaço nasıl oluyor, nerden buluyorsa buluyor bilmiyorum ama yine çevresine tatlı yüzünü, her gün canlı oluşunu gösterebiliyor. Palyaçonun içi kan ağlıyor bayan palyaço, nolursun tekrardan boya suratını.

Palyaco derin dusunmeyi ve ciddi olmayi da sever bak is disinda. Bayan palyacoyla ne kadar aralarini duzeltmek icin cabalasa da bi anda triplere girip ciddi ve radikal kararlar alabiliyor. Artik asla ilgi gosterip umursamama karari aldi palyaco. Cunku insanlara guler yuzunu gosterdikce palyaco kalp kirikligindan baska bir sey elde etmiyor ne yazik ki. Uyarisini bile yapmisti palyaco. Bak bana boyle yapma palyaconun maskesidir sadece bu konustugun da demisti. Ama dinlenmedi. Palyaco dinlenilmezse sinirlenir ve o da dinlememeye baslar zamanla.

Herkesin cani kendine tatli derler ya, palyaco bunu biraz gec ogrendi. Hayatinda ilk defa bi seyler yapmak icin gelecek kaygisi oldugu icin caba gosterdi ancak bu da yapilmamis ve etkisizmis gibi goruldu.

Yaziktir ki palyaco hep aglar. Simdi de agliyor.

Palyaçonun hiç vazgeçemediği kankileri var açıkçası. Haftasonu yaşadığı tek mutluluk, suratının güldüğü tek ortam, sevgilisiyle arası bozukken 2 saatliğine onu unutabilip gülebildiği yer arkadaş ortamı.

Rahatlığın büyük sebeplerinden biri de palyaçonun çok kaygılı ve düşünceli oluşunun arkadaşları tarafından vakumlanması resmen. Çünkü bunlar o kadar umursamaz o kadar rahatlar ki palyaço istemsiz olarak bunlara ayak uydurmak zorunda kalıyor. Hani içten mutlu olursunuz ya, palyaço bunu yaşıyor bunlarla.

Hayat şartlarının gittikçe zorlaşması herkesin başına gelir mi cidden? Ben mi bu kadar çok tripleniyorum bu olaya yoksa bu normal olan mı?

Liseli olarak babayla kavga etmenin ana konuları ya ders ya da kızdır. Ablası yüksek yerlerde olup iyi şeyler yaptığı için palyaçodan da beklenti yüksek oluyor haliyle. Fakat palyaço bazı şeylerin boş olduğunu ve önemli olanın ders başarı para pul gelecek kaygısı olmadığını düşünüyor ergen beyniyle. Bunun ergence bi şey olduğunu ve yıllar sonra bu düşünceme güleceğimi bilerek bu düşünce içinde yüzmek gerçekten korkutuyor beni.

Palyaçonun mesaisi bitmez; hala sevgilisine arkadaşlarına ona buna güler yüzünü göstermek zorunda her ne kadar stresli ve dertli bir yaşam içinde olsa da.

Geri