Çok yoğun bir gün de telefonumun çalmasıyla başlamıştı bu yol. İşlerin yoğunluğundan biraz da bunalmıştım. Masanın üstü projelerle dolmuş, müteahhitler hakedişlerini getirip duruyor, terör olaylarından şantiyeleri kapananlar dert yanıyor, müfettiş soruşturması devam ediyor, sürekli dosyalar isteniyor, bir koşuşturma uğraşılıyordu. Sanki tezgahını kapamış esnaf gibi artık bunalıp odanın kapısını kapadım. Masama geçip sigaramı yaktım. Bir on dakika dinleniyim diyordum. O ara telefonum çaldı ve arayan annemdi.
-Efendim Anne
-Napıyorsun Oğlum ?
-Çalışıyorum anne yoğunluk var bayağı az dinleneyim dedim. Siz ne yapıyorsunuz?
- İyiyiz oğlum. Uzatmadan söyleyim o zaman. Burda bir kız var.
- Kimin nesi.
- Elazığlı , Babanda beğenmiş, gittik tanışmaya muhabbeti hoş güzel bir bayan.
- Nedir bu elazığlılardan çektiğim. Karşıma hep elazığlı çıkıyor ha.
- Düşünürmüsün.
- Neciymiş
- Oda inşaat mühendisi. Ama kapalı bayan. Kapalı istermisin?
- Açık kapalı farketmez anne. Sadece benim kapalı bulma ihtimalim yok. Gidip yüz yüze tanışıyorum. Öylesi denk gelmez. Gelsede öyle tanışana güvenmem zaten kapalıda. O yüzden sorun yok. İşime gelir olması. Siz beğendiyseniz ailesini incelemem.
- Yok ailesi iyiymiş. Bedi teyzende kefil. Sülo amcanda.
- Sülo amcanın kefilliğine inanmamda, üç kağıtçının teki o. Bedi teyzeye inanırım.
- Benim için sorun yok ben görüşürüm. Resmini yollayın göreyim. Bide numarasını yollayın. Siz karışmayın ben konuşurum. Arayacağımı bilsin sadece.
- Tamam.
Aradan on dakika geçtikten sonra resmi ve numarası geldi. İlk resmine baktım. Peşine numarasını çevirdim ve aradım. İlk konuşmamız böylece olmuştu. Sonrasında muhabbetimiz devam ede ede bugüne kadar geldi. Bakalım bu olumlu havanın sonucunun ne olacağını görme imkanımız olacak bugün. Çünkü bugün görüştüğümüzde kararı alıp almayacağımız belli olacak.
Şimdi sonuç zamanı. Görüştüğümüzde o görüşmenin sonunda evlenmeyi düşünen iki eş mi olacağız, yoksa birbirine her şey için teşekkür edip hellaleşip giden ama hatırlanan mazimi olacağız. Bugün bu kararın sonucunu öğreneceğiz.
Üstümde doğan bir güneş olacakmısın ömrümde,
Yoksa karanlık geceler mi saracak etrafımı
Ellerimden tutmaya cesaret edebilcekmisin acaba
Yoksa başka ellerde yokmu olacağız?
Mustafa KURT