Özür dilemek mi daha zordur özrü kabul etmek mi ?

Konu sahibi son olarak 3050 gün önce görüldü

• Özrü kabul etmek

Kullanılan: 1 20.0%
  • Özür dilemek

Kullanılan: 2 40.0%
  • Bence ...

Kullanılan: 2 40.0%

• Kullanılan toplam oy
    5

367143-3-4-0e66c.jpg

Ne özür diliyim ne özür dilesinler iki türlüde zıplıyo sinirlerim :D Şaka bi yana da hatalıysam özrümü diler geri adım atarım.

Ikiside sanirim kiside kisiye degisir.
Ama freud un sozu hep aklimizda olsun.
Bana gore ozur bir formalitdir.onemli olan ozurden sonra ki davranislardir.

Bazı insanlar özür dileme konusunda gurur yapar ve kolay özür dileyemezler. Bence zor olanı özür dilemek. Bi şekilde dilenen özrü kabul ediyorsun.
Bazı durumlarda haklı olsam bile karşıdaki insana verdiğim değerden dolayı özür diledim. Freud amca der ki:
" Özür dilemek, sizin haksız olduğunuz manasına gelmez. Karşınızdaki insana verdiğiniz değerin; egonuzdan yüksek olduğunu gösterir. "

Özrün kabul edilmesi daha zor. Yani ben edemiyorum.
Dilenen özrün benim için formaliteden başka bi manası yok. Önemli olan özür dileyecek davranışlar sergilememeyi başarabilmek. Buna dikkat ederim eğer hatalı olduğum bi konu varsa gider özrümü dilerim hiç gocunmam ama formalite yani 'özür dilerim' demek hiç bir şeyi düzeltmiyor.

Özür dilemek kadar, özür kabul etmekte zordur...

Nefsi azgın olana ikisi de çok zor. Nefsi terbiyeli olana ikisi de çok kolay.

ikiside cok kolay benim için. Affederim,affedilirim cok tatlıyım.

ikisi de benim için sorun değildir hatam varsa seve seve özür dilerim affederim de çok ağrı olmadıkça yapılan

Bunca yıl en yakının bildiğin, 'onu en iyi ben tanırım' yorumunun altına gözü kapalı imza attığın dost unun
Yok saymasının kursağında yarattığı yumruğu hazmetmektir ..
Zoru ..

Kırarken zorlanmayan insan özür dilerken mi zorlanacak , zor olan kırılan kalbin affetmesi ya da affedememesidir.

hiç bir şey zor değildir !!!
kendine güven ve sadece yap, hiçbir şey beklemeden düşünmeden

Hatam varsa dilerim. Samimiyetine inanıyorsam kabul ederim.

Benim için zor değil ve tekrara bindirecek kadar da basit değil.

Haklı olduğun halde özür dilemek, içine sindiremediğin halde özrü kabul etmek zordur. Bu kapsamın dışında yer alan olgular için pek bir problem yok.

Benim için ikiside kolay.Hatalıysam kabul ederim.Hatasını samimiyetle anlamışsa bunuda kabul ederim.

Özür dilemek bence. Özrü kabul etmek kolaydır ben çabuk kabul ederim.

Geri