Özgüven sorunum var ne yapmalıyım ?

Konu sahibi son olarak 4136 gün önce görüldü
Arkadaşlar bugün kendimi kesfettim
Yasamak icin laf kondurmak veya laf altından kalkmasını bilenin yaşadığı bir dünyada yasiyoruz.

Şimdi kendimi anlatiyim ve ne yapılması gerekiyor onu düşünüyüm

Arkadaslar cevremde zeki olduğumu söylerler ama hayatlarini laf yarisina çevirmiş insanların ağızdan çıkan laflara cevap veremeyen biriyim

ÖRNEĞIN ben'-sanane
Karsimdaki + saman ye gibi

Bunları yazarken bile utaniyor ve ölmek istiyorum
Babam denen adam yüzünden özgüven kaybim var
Ne gibi derseniz dövüş konusunda ve birçok konuda

Ne yapmalıyım bi care bi ders bi öğüt bu kardeşe ihtiyaç duyuyor ve cevaplarinizi bekliyorum yas 17

Arkadaşlar bugün kendimi kesfettim
Yasamak icin laf kondurmak veya laf altından kalkmasını bilenin yaşadığı bir dünyada yasiyoruz.

Şimdi kendimi anlatiyim ve ne yapılması gerekiyor onu düşünüyüm

Arkadaslar cevremde zeki olduğumu söylerler ama hayatlarini laf yarisina çevirmiş insanların ağızdan çıkan laflara cevap veremeyen biriyim

ÖRNEĞIN ben'-sanane
Karsimdaki + saman ye gibi

Bunları yazarken bile utaniyor ve ölmek istiyorum
Babam denen adam yüzünden özgüven kaybim var
Ne gibi derseniz dövüş konusunda ve birçok konuda

Ne yapmalıyım bi care bi ders bi öğüt bu kardeşe ihtiyaç duyuyor ve cevaplarinizi bekliyorum yas 17

Bak dostum bu devirde tek başınasın bunu hiç bir zaman unutma kendine güvenmen ailene yada arkadaşlarına bağlı bir olay değil önce kendine güvenin olucak anladınmı ? Hayatta hiçbirşeyi fazla kafana takma üzülen sen oluyorsun başkası değil. Hayatından gereksiz insanları çıkar hiçbirşeyi fazla kafanı takma ve hayatını yaşa.

Sanane - saman ye iğrençliğinde bir espri de ben yaptım bugün.: )))) Bilerek ve isteyerek.: )) Gülüp geçeceksin sadece.. Takıldıkça dolanır yoksa.

Koy g... rahvan gitsin.. Takılma böyle şeylere,ne kadar umursarsan o kadar içinde bulursun kendini..O yüzden salla küçüğüm.. ;)

Kardeşim eğer yapamadığın şeylere yoğunlaşıp kafanı sürekli bunlarla meşgul edersen güven kaybından kurtulamazsın. Herkes herşeyi yapamaz zaten. Kendine olan güveninin artmasını istiyorsan, kendini başarılı gördüğün konulara yoğunlaş. Başarılı olduğun birşeyler illa ki vardır. Mesela belki iyi resim yapıyorsundur, resim konusunda sürekli birşeyler öğrenmeye çalış, kendini sürekli geliştir. Sonra insanlara cevabını sahada vermiş olursun. İcraat, laftan daha iyidir.
Ayrıca insan kendini sadece konuşarak ifade etmez. Bunun gibi sanat dalları da insanın kendini yaptıklarıyla ifade etmesini sağlar.

sana zekisin diyenler yanılgı içinde dinleme sen onları :))

İnsanların düşüncelerini önemsemekten vaz geçtiğin zaman başaracaksın.

Ölmek için daha ciddi sorunlarımız var. Bunlar dett değil.

Daha 17 yaşındasın.
Erişkinliğe geçerken bu tarz konuları sorgulaman ve ikilemlerde kalman doğal.
Kavgacı olmaman ya da her lafa bir cevap vermemen öz güven eksikliğini göstermez.Dünyanın pek çok bilgin insanlarının hayatında kavga,dövüş ve laf yetiştirme yoktu.

Şunu düşün halkların taktir ettiği, başarılı, dünyanın en ileri gelen insanlarıyla, hayatını ot gibi yaşayan kabadayı yapılı kalıplı herhangi bi insan teke tek karşı karşıya gelse, odunsu kabadayı diğerini dövebilir. Demekki ölçü fiziki güçsüzlük değil, akılsal güçsüzlüktür.
Hazır cevaplık da akıllılık ve başarı için bir ölçü değildir. ÖSS ye bi baksana tıp a mühendisliğe hep fenden öğrenci alınıyo hepsinin de Türkçe dersi vasat :dd

kendine guveneceksin kompleks takinti yapmicaksin etrafindaki kisiler ne dese desin onlar oyle diyor diye niye yipratiyorsun kendini salla gitsin gormemezlikten gel. babalar herseyi ogretmezler bize kendini gelistireceksin umursamaz olcaksin boyle ufak tefek seylere takarsan daha cok uzulursun daha hayatinda neler goruceksin guclu olman gerekiyor insanlar senin eksigini farkedince daha cok ustune gidecek sen kendinden emin bi sekilde davrandigin surece bu sorunlar cozulecek. illa cevap vermek zorundada degilsin. bazen susmak en guzel cevaptir unutma. etrafinda olan kisilerden korkma bunu hissettirme onlarda sen gibi insan ve kendini asagilik gorme. kendini sev ve pozitif ol.
olum konusuna gelince bence cok fazla kafaya taktigin icin bunalima girmisin bogulmusun dusuncelerinde bunu yapma kendine daha yasin genc hayatin tadini cikarmaya bak eglen gul sosyalles spor yap. senden buyuk insanlar keske 17-18 yaslarima geri donebilsem diyor dusun yani. bi an once kendini toparla. mutluluk insanin elindedir bunlari bi dene kendini cok iyi hissedeceksindir.

Envoyé depuis mon GT-S5360

dövüş çözüm değil dayak yemeyi öğreneceksin sonra atmaya geçersin baktın uzun süre dayak yiyosun kafa atmayı öğren ilk kafayı atan kazanır

başkalarına göre hayatını yaşarsan hiçbir zaman o yaşadığın hayattan zevk alamazsın bazen görmemeyi bazen iplememeyi öğrenmen gerek.

Hafife al.
Hafife almak, bir komedyan olmanız anlamına gelmez. Mizaha değer vermek ve gerilimli durumlardaki daha hafif olan yanları görmek demektir.

bazen marıfet her lafa cevap vermek degıl
akısına bırak..

Geri