Özgürlük neden çevreye göre değişen bir kavramdır?

Konu sahibi son olarak 2389 gün önce görüldü
evet arkadaşlar bu iş benim kafamı çok kurcalıyor sizlerede sormak istedim

örnek vermek gerekirse özgürlükten bahsedip işine gelemyen bir konuda diğer kişielrin özgürlükleri kısıtlanıyor mesela bir öğrenci istediği gibi açılırken özgür diyip kapanınca saygısızca aşağılamaları falan özgürlük kime veya neye göredir Özgürlük açıkçası tam orak nedir?

Çevre dediğimiz olgu farklı; kültürel, sosyal, ekonomik ve eğitim seviyesinden oluşan bir mozaiktir, özgürlük anlayışlarının ve sınırlarının farklı olmasıda normaldir, bence...:)

-Özgürlük Kişinin Özgür İradesine Dayanarak Yaptığı Hareketlerin ,Zorla Veya kısıtlanmama Durumudur.
AmaGel Görelim Ki Çevremizde Çoğu İnsan Özgürlük Anlayışına İyi Bakmamaktadır..
Kurallar ve Yasaklar İle Sınır Getirileceğini Varsayarlar.

- Çünkü Bazen Bizim Doğru Bulduğumuz Özgürce Aldığımız Karar çevreyi Etkileyebiliyor.Heleki Doğu Kısımlarda Bu özgürlük Biraz Daha Kısıtlanıyor..
Özgür Değilim,Fakat Özgürlüğe Bayılıyorum Buda Benim Açımdan Tabi:)

Çevre dediğimiz olgu farklı; kültürel, sosyal, ekonomik ve eğitim seviyesinden oluşan bir mozaiktir, özgürlük anlayışlarının ve sınırlarının farklı olmasıda normaldir, bence...:)

ama bahsettiğin o seviye mozağiyinin anlayışalrı böylesine farklıyken kendini üstün gören aydın gören eksimler başkalarının özgürlüklerine müdahele e diyor sorun bu farklı olması elbet normal ama sorun birbirleri için dayatma fikirler yapamları;) özgürlüğün kitabı varsa bunu ki yazıyorr:)

Özgürlüğün kitabı yoktur, ama sınırsızda değildir, sınırsız bir özgürlük özgürlükte değildir...Devletin yasaları ve toplumun ortak değer yargıları özgürlüğün sınırlarını belirler...

-İnsan Sadece Kendi İradesi İle yaptığı şeylerin Sorumluluğundadır. Kısıtlanmadığı Ve Zorlanmadığı Sürece Özgürdür.. Şimdi Yalçın Ben özgürüm Yada Sen Özgürsün Diye Gidipte Yasaların Defterindeki KurallarıÇiğneyecek Güce SAhip Değiliz. Burda Kısıtlanma Var işte.

eee Cumhurbaşkanının başörtülü üniversiteye girmesini onaylayıp rektörler buna karşı gelip meclise ksrşı gelip ben başörtülüyü okula sokamm dedi sokmadı burdaki yanlışlık nedir:D

adam Allaha inanmıyor varlığı tartışılırken din dersi okulda olmamalıdır diyor bunu bir belik dedi mesela kişisel görüşü dayatır gibi

-Benide Almadılar,Hele Bitanesi Vardı Ki Sanki Babasını Öldürdük.
şikayet Ettikten Sonra Almak Zorunda Kaldı. Buda Benim Özgürlüğüme hakkım olana Getirilmek İstenen Kısıtlanmaya Tepkimdi . Özgürlük Ananın Babanın İstemediği Yerdede Bitebiliyor:p
Sıkıyosa Gel çık Yasakların kuralların dışına:p

sonra hepimiz özgürüz deniyor dur dur kime göre:D başını örten bir kadın aydın geçinenlere göre kısıtlanıyor hemen açmalıdır özgür olmalıdır o kadın ama kendi fikrine göre öyle değerlendiriyor o yüzden açmayıncada koyunsun sen diyor :D ee kadın özgürce kapandıysa kim bişey diyebilir şahsen mini etek giysinler çarşaf giysinler hiç önemi yok kişinin kendi seçimi isterse sakal bıraksın ister şalvar cübbe giysin özgür arkadaş yani bu insan enden fikrine göre değiştiriceksin değilmi ne mini etekliye akıllı diyebilrsin ne de cübbeliye yobaz ki bununla kişilik ölçemezsin zaten açık olup dinini çok iyi yaşayan bayanlarda tanıdım yani neden görüntüye göre yargı özgürlük değişiyor:)

Insan ısıne gelenı duyar gorur ve yapar.kısısel menfaatler soz konusu oldugu zaman kısılerın ozgurluklerıde cevreye gore farkındalık gosterır.
Bırının ozgurluk dıye nıtelendırdıgı kavram baska bır kısının ozgurlugu degıldır.bu hepmız ıcın gecerlı

çünkü insanın ufku görebildiği şeyler kadardır.

bir çoban sonra dan zengin olsa da soğan ın cücüğünü yemeğe devam eder.

Şu anda yeni paketle beraber özgürlük kavramı bambaşka bir boyuta ilerlemiş oldu. İnsanların özgürlükleri fiziksel görünüşlerinden çok düşünce yapısını mantıksal oluşumuyla alakalı olmalıdır. Aşağılamak,küçümsemek gibi kavramlar ne yazık ki kişilerin ahlaki değerleriyle aynı oranda oluşmaktadır.
Bu nedenden dolayı özgürlüğü yetiştiren kişilerle ve sosyal çevrenizle örtüştürmelisiniz.

Küçükken bize okulda başkasının özgürlüğünü kısıtladığınız anda sizin özgürlüğünüz biter dendi. Toplum düzenini, huzuru sağlamak için kurallar yasalar konmuş. Toplu yaşamın en büyük gerekliliği ve vazgeçilmezi bu kurallar. Huzurun sağlanması için herkesin fedakarlık yapması gerekir. Çoğunluğun da bu konuda söz sahibi olduğu bir gerçek, kurunun yanında yaş da yanar misali..

Bence özgürlük diye bir şey yok aslında. Gece uyurken alarmı kurmak zorunda kaldığımız müddetçe hiç birimiz özgür değiliz.

Özgürlük uçsuz bucaksiz bir olaydir bence. Asla bir insan özgür olduğuna inanamaz. Mesela dersin ki; bütün istanbul senin ne yaparsan yap sevinir. Ama şöyle dersen, sadece bütün istanbul senin ne yaparsan. Bu "sadece" bile insanin aklina keşke ufak bir yer daha olsaydi. Özgürlügün etrafina cit örerseniz asla tatmin edici olmaz hatta birak tatmin etmeyi yetersiz bile kalir.

Ama uymamiz gereken kuran-i kerim, kanun ve yasalar oldugunda asla özgürlügüne doyamazsin/iz/miz.

Özgürlük; Nefsi teslim ettiğinizde Hakka, size verilen ödüldür ruha ..

Geri