Özgürlüğünüze ne kadar değer veriyorsunuz?

Є
  • Kullanıcı Єναηєscєηcє
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü

Özgürlüğünüze ne kadar değer veriyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    16
Hayatta bazı fedakarlıklar yaparız.Çoğu kişi ailesi için yapar bunu.
İşsiz ve hasta babasına bakmak için, abisinin ablasının ya da kardeşinin rahat okuması için ya da herhangi x bir nedenle ailesine destek olmak için hayatının belki de en güzel yıllarında çeşitli fedakarlıklar yaparlar. Ta ki karşı tarafın tam teşekküllü bir bencil olduğunu, sizi,kırgınlıklarınızı,hislerinizi ve hayallerinizi zerre umursamadığını fark ettiğiniz ana dek. Bir yerden sonra ister istemez siz de bencilleşiyorsunuz ve aileniz dahil kimseye eyvallahınız olmuyor. Böyle olsa iyi aslında.
Çoğu insan bu farkındalığa da varamadan fedakarlıklarıyla ömrünü heba ediyor. En ufak bir çizgi dışına çıktığında "ne zalim bi insanim,ailemi üzdüm" suçlamalarıyla kendini yiyor.Günahı kadar kimsenin umursamadığı dört duvar arasında fedakarlıkları köleliğe dönüşüyor ve kişi bu köleliğe sarılıyor; kölelik hayattaki temel vazifesiymiş gibi tüm hücrelerine siniyor.
Biraz sevgi,biraz anlayış olduktan sonra elinden de geliyorsa kim gocunur da "özgürlüğüme ters" diye fedakarlık yapmaz ki? Hem de ailesi için...
Yapmayan bi grup var evet, konumuz bu değil.

istediğim saatte gelir
istediğim saatte gider
istemediğim kadar saçmalarım
dibine kadar özgürlük
hey yavrum

Salgınla beraber özgürlüğün değeri çok daha iyi anlaşılmış olmalıdır, koşullara köle olmak insanı hayattan soğutuyor.

Özgürmüyüz peki ne kadar ? Yaşadığımız toplumun kültürü, aile kuralları buna ne kadar ölçüde izin verebiliyor bunu tartışmak gerekir :)

Otodeterminist görüşe katılıyorum.
Kişinin kendisini geliştirmesiyle orantılı olarak artar.
Özgürlük irade ile alakalı.
Özgürlüğüm vicdanımla örtüşüyorsa mutlu eder, yapıp etme serbestliği olarak düşünmüyorum.
Sorumluluğunu almak da mesele, salt yaşamak değil.

Özgürlük bir insanın her şeyidir. Özgür olmayan insanın ayağında pranga olmasından farkı yoktur. Bir yerde okumuştum bu sözü ve her zaman çok hoşuma gitmiştir.

" Özgürlük ekmekten tatlı, Güneşten güzeldir. "

Özgürlük hiç de eğlenceli bir şey değil, çoğu kişinin sandığı gibi. Özgürlük kendin için mücadeleden başka bir şey değil.

Özgürlük hiç de eğlenceli bir şey değil, çoğu kişinin sandığı gibi. Özgürlük kendin için mücadeleden başka bir şey değil.
Özgürlük seçim yapabilme; irade söz konusu olduğu için sorumluluğu da kişinin.
''Özgürlük omuzlarımda ağır bir yüktür.'' diyen Sartre bunu vurguluyordu.
Ama insanlar özgürlüğü canının istediğini yapmak etmek olarak algılarken başkasının haklarına da zarar verebiliyor.
Geçen gün maganda kurşunundan ölen küçük çocuk gibi.

Yıllar önce deli caglarimizda nezarethaneye atilmaktan ablam sayesinde kurtulmuştum... Asıl özgürlüğü kaybetmek budur arkadaşlar. O got korkusunu (özür dlrm ama başka tabir yerini tutamaz) size anlatamam......

Yıllar önce deli caglarimizda nezarethaneye atilmaktan ablam sayesinde kurtulmuştum... Asıl özgürlüğü kaybetmek budur arkadaşlar. O got korkusunu (özür dlrm ama başka tabir yerini tutamaz) size anlatamam......
neydi ? anarşik mi ?

Özgürlüğüm ile aşk yaşıyoruz Sjssjsj

Geri