Özgür Özel'den asgari ücret tepkisi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Özgür Özel “Asgari ücrete zam yapmamayı düşünenler bunu bir kez daha düşünsünler. Buna çok net ve sert bir tepki vereceğiz" dedi.

Asgari ücreti artırdıklarında doğal olarak tüketim miktarı da artıyor ve bu da enflasyonun daha da artması demektir.
Enflasyonu düşüremedikten sonra zamlar birkaç ay idare eder. Emekli maaşlarına gelecek zamlar da var ve bu şekilde enflasyon artışı kaçınılmaz olacaktır.

Açlık sınırının altında yaşayan kişi sayısının fazla olduğu da dikkate alınırsa içinden çıkılmaz bir durum ile karşı karşıyayız.

Asgari ücretin örneğin 30 bin TL olması da mantıklı değil çünkü yıllarca eğitim almış insanlara haksızlık olduğu gibi işveren de bu maliyetleri karşılamakta zorlanıp işçi çıkartmaya başlıyor.

Oldukça karmaşık bir süreç ve nasıl çözüm bulacaklar, bilemiyorum.

Sorun sırf zam yaparak çözülmez. Tek çare önce bu iktidarın postalanması ve ardından ivedik olarak ucube sistemden kurtulmak, hukuku inşa ederek, üreten bir toplum yaratarak ve bilhassa devletteki israfı ve soygunu sonlandırarak ve en önemliside sadece dar gelirlilerden değil herkesten gerekli vergileri toplayarak enflasyonu aşağı çekip paranın değerini yükseltip alım gücünü yüksekterek sorun çözülebilir. Her 6 ayda bir zam yapıyorlar ama bir iki ay sonra enfkasyon o zamları sollayıp geçtiği için hiç bir faydası olmuyor. Bizim büyük ekonomistte artık metal yorgunluğu başladı evine gidip oturup torun sevse bu enflasyon o gün dahi bayağı aşağı iner

Olm nasıl bir kumpasa geldik la biz.
Zaten zam yapan yok.
Yapamazlar da.
Yapmamaları da gerekir.
Ama böyle mi anlatilir bu.
Seçme beni ben çöp toplamaya devam edeyim belediyede demek bu.

Erdoğan da zamanında eleştirmişti asgari ücreti ee noldu gördük hep birlikte kjkjkj

Ayrıca asgari ücrete zam gelince herşeye de geliyor eritiyor gelen zammı aman aman istemez zam mam

Olm nasıl bir kumpasa geldik la biz.
Zaten zam yapan yok.
Yapamazlar da.
Yapmamaları da gerekir.
Ama böyle mi anlatilir bu.
Seçme beni ben çöp toplamaya devam edeyim belediyede demek bu.
Memur ve emekliye zam mecbur yapılacak ancak sene başında asgari ücrette artış olmayacağı söylenmişti.

Tamam. Ne derdi var o zaman bu Kılıçdar klonunun
Muhalefet olarak artan enflasyon karşısında asgari ücretliyi koruyacak ancak sorun şu ki sene başında yapılan artış oranı bir senelik tahmini enflasyona göre yapılmıştı.

Şu an zam alması gereken asıl kesim emekliler ancak memur emeklisinin daha fazla alması gerekirken, işçi emeklisi ile eşitlemeye çalışılıyor oysaki çalıştıkları dönem kesilen prim denk değil yani kısaca her şey karmakarışık oldu.

Muhalefet olarak artan enflasyon karşısında asgari ücretliyi koruyacak ancak sorun şu ki sene başında yapılan artış oranı bir senelik tahmini enflasyona göre yapılmıştı.

Şu an zam alması gereken asıl kesim emekliler ancak memur emeklisinin daha fazla alması gerekirken, işçi emeklisi ile eşitlemeye çalışılıyor oysaki çalıştıkları dönem kesilen prim denk değil yani kısaca her şey karmakarışık oldu.
Saten elbise giyip Eurovision ‘a katılsak daha mı iyiydi…
Tüm bunlar olacak

adı üstünde as ga ri
milletin maaşını devlet ödemiyor

Özgür'ün asıl istediği, bir an önce erken seçim. Seçimler zamanında yapılırsa, Parti içi rekabet artacak. Erken seçim olursa rakipler görevinden istifa edemeyecek. Kendisi öyle olacağını düşünüyor. Olası diğer rakipleri de video ile karalama başlamış bile. Musti'nin de videosu çıkmış diye duydum.

Geri