Son yılların başarılı genç isimlerinden birisi olan Özgün Karaman, Elde Var Hayat dizisi ile adını duyurmuş yeni oyunculardan birisidir. Henüz kariyerinin başında olmasına karşın geride kalan süre içerisinde önemli çalışmalara dahil olan oyuncu, hem bulunduğu yapımlarda gösterdiği performans ile hem de sempatikliği sebebiyle pek çok kişinin merak ettiği isimlerden birisi oldu.
15 Ocak 1988 tarihinde Kocaeli – İzmit’te dünyaya gelen Özgün Karaman, çocukluk yıllarından itibaren oyunculuğa ilgi duymasına karşın farklı bir alan üzerinde uzmanlaşmış ancak oyunculuktan da geri kalmamıştır. Kocaeli Üniversitesi Jeoloji Mühendisliğinden mezun olan oyuncu aynı zamanda sahne sanatları konusunda da eğitim almıştır.
Elde Var Hayat dizisi ile tanınmış olmasına karşın Baba Candır dizisinde canlandırdığı Emrecan karakteri ile Türkiye’nin sempatisini kazanan oyuncu kariyerine adım atmadan önce üniversiteden mezun olduktan sonra 7 Sanat Akademi’de Kamera Önü ve Sahne Eğitimi almıştır. Aldığı eğitim sonrasında kendisini bu alanda yönlendirmeye başlayan oyuncu Çakıl Taşları dizisi ile profesyonel kariyerine adım atmıştır.
Televizyon dizileri ve programları ile kariyerinde ki çıkışı sürdürdüğü dönemde Elde Var Hayat – Sınav ile yeniden ekranlara dönmüş, dizinin sona ermesinden sonra Mihrap Yerinde dizisinde kariyerine devam etmiştir. Bugün aktif kariyerini Baba Candır dizisinde sürdüren oyuncunun gelecekte çok daha iddialı yapımlarda yer alması beklenirken aynı zamanda sinema odaklı projelere de yönleneceği düşünülüyor.