-
-
-
-
-
Hepimizi yasa boğan Özgecan Aslan cinayetinin ardından, kadına karşı şiddet davalarında uygulanan iyi hal ve tahrik indirimlerinin kalkması için Change.org’ta bir kampanya başlattım ve 1 milyon 184 bin kişi kampanyama katıldı.
Bu korkunç cinayetin üstünden 9 ay geçti. Bu sürede kadına yönelik şiddet davalarında verilen tahrik ve iyi hal indirimleri içimizi yakmaya devam etti. Öldürülen binlerce kadın arasında bizim de yakınlarımız, sevdiklerimiz olabilirdi.
Hakime “erkekliğime laf etti” diyenin tahrik indirimi cepte. Hele bir de duruşmaya kravat takıp gittiyse, alması gereken cezanın üçte birini alıp çıkıveriyor.
Bu adaletsizliğe dur diyen 1 milyon 184 bin kişiyiz. Türkiye’nin en büyük ve belki de en önemli kampanyasını sürdürüyoruz.
Bu mektubu sana, senden de bu imza kampanyasına katılmanı rica etmek için yazıyorum. Özgecan Yasası Meclis’e sunuldu ve bu tarihi fırsatı kaçırmak istemiyoruz.
Tüm kalbimle bu acil ve önemli konuya birkaç dakikanı ayıracağını umuyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.
https://www.change.org/p/%C3%B6zgecanyasas%C4%B1-%C3%A7%C4%B1ks%C4%B1n-yasalar-kad%C4%B1nlar%C4%B1-korusun-ahmet-davutoglu?utm_source=action_alert&utm_medium=email&utm_campaign=446094&alert_id=HOixSolqZo_%2BIUaFK677Zpoq257iVg3DaF5KZz8a1CaxJ5%2B%2F3JUVtE%3D