Özgecan Aslan

Konu sahibi son olarak 2990 gün önce görüldü
Mekanı cennet, ruhu şad olsun.

Hayatı film olacakmış..

tumblr_ol7jr8PEFp1vorkqzo1_250.jpg

Tam 2 yıl oldu. Başına gelecekleri bilmeden binmişti o minibüse. Sonrasını biliyorsunuz. Zerre vicdan bulunmayan, kendilerini insanlıktan soyutlamış o caniler canına kıydılar bir meleğin. Hem de acıta acıta. Sebebi ise o sahip çıkamadıkları istekleri. “Bu kadar mı nefislerine hakim olamıyorlar?” diye sorduğum oluyor kendime, Sonra kızıyorum “Böyle bir nefissizlik yapan insanın nefsini nasıl sorguluyorsun hâlâ?” diye. Sarf edecek sözcükler tükendi. Özgecan'dan sonra hayatını kaybeden yüzlerce kadın daha ve gereksiz onlarca bahane. Mini etekmiş, gece çıkmakmış, saç-makyajmış hepsi boş. Kara çarşaf da giyilse tahrik olur bu *insanlar!
Bir anne “Çok acı çekmiştir kızım, keşke kurşunla öldürselerdi” dedi. O günden sonra ben Özgecan'ı da unutmadım, bu sözleri de. Unutmadımdan ziyade unutamadım. Unutmak için fazla ağır bu sözler.
‘Senin ölümün yakışmıyor insanlığa. Hesabın da hakkıyla sorulur elbet.
Melek oldun, uçtun. Sen unutulmadın, unutulmayacaksın!’

Böyle bir günde anılmasının en doğru olduğunu düşünenlerdenim.
Emeği sömürülen, şiddete maruz kalan, bedeni üzerinden anılmaya ve cehalet içinde bırakılmaya çalışılan, her daim ikinci sınıf insan/şeytanın ortağı yerine koyan bir zihniyetin hakim olduğu toplumumuzda sevgili Özgecan'ın katli, bu düzenin bir utanç kolyesi olarak durmaktadır.
#Kadıncinayetleripolitiktir

Zaman Cok Cabuk Geciyor Allah Ragmet Eglesin

Canavar ve iğrenç bir ahlaksızlığa kurban gitmiştir..
Bu suçu işleyenlerin cezasız kalmamalarını diliyorum. Öyle iki gün sonra af ile falan olmaz..
Kanunlar bu tarz konularda sertleştirilmeli. . Kanunlardaki boşluklarında çok fazla yol açtığını düşünüyorum.

Hayatı zor, kolay, acı, güzel, yorucu, gibi bir çok sıfatla adlandırabiliriz ve herkesin sıfatı, hatta herkesin anlık sıfatları farklıdır. Bedensel zamanımızın doluşuna kadar geçen süreyi bekleriz hep. Ve sonra birileri gelir alır yaşama hakkını elinden hem de adice, şerefsizce... Ne çabuk geçmiş zaman deriz ama o zaman bize geçti sadece. Ya ailesi ? Özgecan gibi bir sürü genç kız/kadınımız var. Ailelerin içi her gün evlat acısıyla yanıp tutuşuyor. Kime yakışır böyle bir ölüm ? Ümitliyim, bir gün bir yerlerde güneşler doğacak, belki bugün değil ama elbet bir gün. Bol olsun toprağın Özgecan.

Mumharca katledildi

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri