Özenti metalcilik

A
  • Kullanıcı Aggressive
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Olaya yeni giriş yapmıştır ancak yılların metalcisi gibi tavır takınırlar. Bir ortamda kendilerini hemen ele verirler. Metalden,dinlediğiniz gruptan soğuturlar. Tamam şakasına takılırsın,t.şk muhabbeti yaparsın yok shining'den girelim dersin gülüp anlarız. Fakat ciddi bir şekilde kendilerini metalci diye ortalığa çıkan bu insanlara nefretim daha da artmaktadır. Velhasıl gençlerin muhabbeti böyle başlar.

- abi stüdyoda ne çalalım?
+ hmm.. başlangıç için megadeth iyidir. biraz ısınırız.
- abi o çok hafif ya.
+ ya ne çalalım ?
- burzum çalalım.
+ ?????!!!?!!?!!

Benim zamanımda Metallica'nın " Metallica " kasetini almakla işe başlarlardı özentiler, oysa hakiki metalci " garage " albümü ile başlamıştır metal'e ..

Kimse doğuştan stüdyo ortamında doğmuyor.. Özenilerek sonra benimsenerek dinlenir müzik.. Dio bilmiyor diye aşağılamak ta ayrı bir komiklik.. Özensin gençlik sakıncası yok..

"Gerçek metalciler anasının karnından metalci olarak mı doğuyor?" dediğim durum.
Böyle bir genelleme yapmak hata.

tüm metalcileri için geçerli.
kim daha sert dinlerse o daha delikanlı olur.
trash dinleyen rockçıyı beğenmez,death dinleten senfonikçiyi..
en son kim daha distorşınlı ise ve kim daha çok böğürürse o dinlenir olur.
brutal diye vokal mi olur la?
alooo! Şarkı la bunlar nihayetinde müzik be
sırf daha cool olacaz diye insan bu eziyete katlanır mı?
sert müzik yoktur.iyi ve kötü müzik vardır

Hep derim "metalci" değilim, metal müzik dinleyicisiyim diye.

Ama illa bir şeyci olmam gerekliyse "Panteracı" olabilirim.

hehehe metalci hehehehe

''herkes metalci olabilir ama herkes rocker olamaz.Çünkü rocker olunmaz doğulur!''
COOLMISTER-Rockmanticker Hardrocker

Şu olay da saçmalık ama metal dinleyen bunları dinlemiyorsa o adam özentidir ne alaka şimdi?
Herkesin bir hoşlandığı müzik tınısı içine girdiği müzik söz tarzı var. Ben metalciyim demedim asla rockçıyım da demedim dinlerim derim. Ama Burzum sevmem mesela. Ha sorsan kendi alanında kaliteli ama ben sevmem.
Müzik tarzını kalıplara, şarkıcılara,gruplara indirmek asıl saçmalık. Metallica fanı olmadım hiç bir zaman. Metal diyoruz da binbir türlü dalı var onunda. Her türü sevecek halimiz de yok.
Ne yazık ki özentiliği yaratan olay bizim ya bunu bilmeyen adam metalci olur mu diye verdiğimiz tepkilerdir. Çünkü böyle tepki verilince özenti olmaya çalışan insan işe ilk rağbet gören gruplardan başlayıp güya dinliyorum havasına geçiyor. Ve ne yazıkki metalin ruhunu hiç bir zaman anlamıyor. Bu yüzden kimden şarkı tavsiyesi istersem isteyeyim hep bilinmeyen gruplardan veya şarkılardan atsana bana derim o zaman anlarım metalden ve ya rocktan ne anladığını nasıl bir tarzı sevdiğini. Sadece Ezberlenmiş efsane parçalarla metalci olunmaz.

Bir noktaya değinmek istiyorum,sanırım yanlış anlaşıldım. Burada bahsetmek istediğim şey, bu tarza yeni başlamış insanların bir ortamda sanki yılların dinleyicisiymiş gibi kendisinin dinlemediği,başkalarının dinlediği gruba bok atmaktır. Örneğin ben Burzum dinliyorum,adam ise megadeth dinliyor. "Burzum ne ya ıyyy" deyip "megadeth,dave kral ya adamım" demesine kıl oluyorum bunların benim gözümde bir değeri yoktur. Sırf ortamlarda prim yapmak için "ben metal dinliyorum yeaa" nidalarıyla dolaşırlar sözüm bunlaradır. Yoksa herkes anasının karnından öğrenmiyor.

hayır ben daha coolum konusu olmuş birazcık ammavelakin metalciler eskisi kadar kız düsüremiyo artık yeni akımlara yonelmek gerek :d
ayrıca metal ne olm ? siz hiç demet akalın dinlediniz mi?

Ergenlik çağında olur, doğaldır normal karşılamak gerekir.

Artık kimsenin metalciliğe özendiğini sanmıyorum, sanki biraz eskide kaldı o gençlik.:/

metalci diye bişi yok
rocker var,punkçı var.
belli bir yaşam tarzının müziğe yansıyan kısmı.
otoriteye başkaldırı ve özgürlük ana tema.
bu arada iyi de birader hayata yada merkezi otoriteye muhalif olmak için böğürmek mi lazım?Feridun düzağacın şarkılarındaki sancıyı duymuyormusun hiç.hala bana burzum mu ne boksa ona "ıyyy" denmesinden yakındığını soyluyorsun.lanet olsun burzuma.ula Bi arabesk rapçinin isyanını niye lümpen buluyorsunuz o zaman? Ben tüm siyasi dikta rejimlerine, din tabanlı faşizme ve emperyalist sömürüye,dünya sadece kendisinin sanıp hiç bir canlının yaşamasına müsaade etmeyen insanoğlu güruhuna topyekun karşıyım.al sana rocker!

climax

Arkadaş önce haddini bil "burzum mudur ne boksa" nedir bu? Ben senin dinlediğin her hangi bir kişiye/gruba hakaret ettim mi? Önce konuyu anla sonra gel yorum yap akşam akşam canımı sıkma.
Ayrıca arabesk rap yapan adamdan bana ne ulan? Onların isyanları nedir kardeşim neyin isyanı bu söyle bi? Sen sevgilinden ayrılmışsın bana ne ulan seni aldatmış veya aldatmamış ne diye zırlıyorsun karşımda?
Kendin yazmışsın rocker var punk var diye. Tek bunlarla kalmaz black metal,heavy metal,thrash metal,glam metal,senfonik metal,doom metal,depressive black metal, death metal gibi türleri de vardır. Bunu bildiğini varsayarak konuşmak gerekirse black metal de brutal vokal vardır. Sen orada dinleyince sadece "bağırıyor lan bu" mu diyorsun şimdi? Hadi bu adam hiç söz yazmıyor sadece bağırıyor diyelim. Neden bu kadar hayran kitlesi var? Türkiye'de bile bir hayran kitlesi varsa demek ki bu adam bir şeyleri yapabilmiş demektir. Black metal sevmiyor olabilirsin bende nu metal sevmiyorum bana saçma geliyor ama o türü dinleyen insanlara "bu ne lan rap ile metal karışmış bok gibi" demiyorum. Sadece sevmediğimi dile getiririm. Sonuçta o da farklı bir tür ve o türünde kendi içinde farklı vokalleri ve farklı duruşları vardır.

Bknz : http://tr.wikipedia.org/wiki/Black_metal

okumadım...iyice komedi haline aldı bu sevilene hakaret.yahu burzum bu burzum.herhangi Bi grup.ottan desem ne on numara desem ne? Metallica hayranıyım.ama James totoş desen umrum olmaz.herbişeyi kutsallaştırmayın canım hayatta.kereviz ne lanet Bi sebze desem "sen kimsin kerevize laf edecek milyonlaca seveni var kerevizin sevmesen de saygı duy!" diyeceksiniz yakında.kafayı yakmayın.lazım size..

Özet olarak; metal müziğin içinde bir çok alt türler vardır. Bu türlerin kendi içlerinde ayrı vokalleri ve ayrı duruşları vardır. Burzum grubu da öyle black metal yapıyor brutal vokal vardır.. Türkü söylemesini beklemiyorsun sanırım?

türkü söylese daha Bi söverim :)

Benim burzumu veya her hangi başka bir grubu kutsallaştırdığım falan yok arkadaşım. Sadece senin gibi birinden beklemediğim bir yorumdu arabesk rap ile black metali kıyaslamak. Black metalin müzikal özelliklerini sana gösterdim yukarda verdiğim linkle. Sende bana aynı şey diye dediğin arabesk rap'in sözde müzikal özelliklerini gösterir misin? Aynı olan nedir?

Geri