özeleştiri

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
vaktin varsa oku.önemli..

Seçim öncesi ve sonrası yaşananlar forum ahalisinde toplumsal kutuplaşmanın bir örneğini ortaya koydu.erdoğan'ın çok başarılı bir siyaset adamı olduğu gerçeği kabullenilmeli ve örnek alınmalı.öncelikle gerek fenotip,gerek hitabet ve vücut dili olarak karşısına koyabileceğimiz rakip yok.muhalefetin iktidar tarafından şekillendirilmesiyle kuvvetsiz kılınması gerçeği yadsınamasa da asıl sorun gerçekten elini taşın altına sokacak, bu yolda bedenini ruhunu ortaya koyacak (ki başbakanın kefenimle çıktım yola sözü önemli) başka bir "lider" portresinin olmamasıdır.bakın Süleyman Demirel veya erbakana.ne demek istediğim anlaşılır.ecevit bu çizdiğim tabloya uymuyor ama "fazla halktan ve güvenilir" kontenjanlarından yararlanmıştır.o da çok kuvvetli bir kontenjan değil.dediğim gibi.çok yetenekli ve zehir gibi zekaya sahip olabilir ve bürokrasiyi çok iyi biliyor olabilirsin.ama pazarlayamazsan işin zor.misal Özal.boy kısalığı nedeni ile uluslararası platformda negatif bir nöromarketing imajı oluşturmakta idi.fakat bunu kompanse edecek özellikleri vardı (o kendine has halkı selamlama hareketi bile yeter)demek ki "uzun adam" sıfatı çok bilinçli bir pazarlama taktiği ürünüdür aslında.hep eleştirilen çok koruma ile gezmek,lüks araçlı konvoylarla abartılı polis eskortu kullanmak biz "cehape" zihniyetlilerde "itici ve müsrifçe," bulunsa da aslında güç ve ulaşılamazlığın vitrini olarak kullanılmıştır.ve halk hükümdarını asla ezik ve zavallı görmek istemediğinden bu duruma gururla yaklaşmıştır.evet hassas karınlar (din milliyet vb) fazlasıyla kullanılmış ve suiistimal edilmiştir ama bazı ortak değerlerin patenti kimsenin değil.bunu istediği kombinasyon ve dozda muhalefet de kullanabilir ve kullanmalıdır.kısacası halka göre siyaset yapmak nabzını tutmak önemli.halk ideallere değil inandığıma oy veriyor.bişey yapmak da önemli değil.yapabileceğine inandırmak önemli.bu politika "Akkoyunlu" devletinde sizi on yıllarca iktidar yapar.ama eğime el atmak şart.beklentileri yükseltmemek için halkı cahil bırakmak zorundasın bu sistemde.ama bunu direkt yapmayacaksın.her ile üniversite açacak ama içini boşaltacaksın.zorunlu eğitimi on iki seneye çıkartıp tablet PC dağıtacaksın ama sınav sistemi ve ders geçmeyi sürekli değiştirip asla bilinçlenmelerine izin vermeyeceksin.yoksa bu politika çöker.ambalaja değil evrensel değerlere rağbet artar.asla halkı aç bırakmayacaksın ama biti de kanlanmayacak.iktidara bir şekilde gelebilirsen,gitmemek için yasa kanun hukuk ahlak vicdan hakim asker polis bürokrasi demeden değiştirecek ve senin aleyhine hiç bir işlerlik yapamaz hale getireceksin...şimdi artık tüm dünyayı karşına alabilirsin..ne oldu? Size göre değil mi cehape zihniyeti? O zaman "kimse kusura bakmasın" bi numara olmaz sizden...

Halk sus.
İtiraz edersen ceza alırsın..
Bu hep böyle gitti.
İnsanlar haksız olduğu halde sırf koruma iç güdüsü duygusuna kapılıp haksız kişiyi haklı çıkarmak için çabalıyorlar.
Zihniyet bu. Değişmedi.

Nietzsche yi profillerinde paylasanlara uyuz olsam da;

Kesinlikle katıldığım özeleştiri.

Sen insanı kısıtlı bi alanda birakirsin gidecek başka bir yer olmadığını düşünür. Haline sukretme ye başlar.

Iyi durumda olduğuna kanaat getirir.

ben chp li değilim ama; isterdim ki Atatürk ilke ve inkilaplarina sahip çıksaydiniz arkadaş.

Halk Partisi olsaydınız. Ne bileyim elitist tipli balo insanlarının partisi gibi davranmasaydiniz.

Hem zaten bu yönetme politikası kendine mecbur gibi hissettirmekle olmuyor mu? Bu halk mağdur edebiyatını seviyor. Vaadleri seviyor.

Chp nin kendini değiştirmesi gerek.

80 li yıllardan beri kök saldıkları bu kadrolaşma ile adamlar resmen ülkenin her yerinde bi teşkilat olurken siz solcular Napiyordunuz?

Nietzsche yi profillerinde paylasanlara uyuz olsam da;

Kesinlikle katıldığım özeleştiri.

Sen insanı kısıtlı bi alanda birakirsin gidecek başka bir yer olmadığını düşünür. Haline sukretme ye başlar.

Iyi durumda olduğuna kanaat getirir.

ben chp li değilim ama; isterdim ki Atatürk ilke ve inkilaplarina sahip çıksaydiniz arkadaş.

Halk Partisi olsaydınız. Ne bileyim elitist tipli balo insanlarının partisi gibi davranmasaydiniz.

Hem zaten bu yönetme politikası kendine mecbur gibi hissettirmekle olmuyor mu? Bu halk mağdur edebiyatını seviyor. Vaadleri seviyor.

Chp nin kendini değiştirmesi gerek.

80 li yıllardan beri kök sandıkları bu kadrolaşma ile adamlar resmen ülkenin her yerinde bi teşkilat olurken siz solcular Napiyordunuz?

Chp gerekli şeyleri yapmış olsaydı zaten bu kadar zayıf düşmezdi kesinlikle katılıyorum.

chp'nin yapmış olduğu açılım, yeni chp uygulaması daha çok kitleye hitap edebilmek için topluma dikte edilmiş chp algısını kırabilmek için yapılmaya başlanmış yeni bir uygulama. bunun yerel seçim gibi kısa vadede meyve vermesi zor bir ihtimaldi. toplumumuzca dinsiz yaftası yemiş bir siyasi oluşum altında bütün karizmtik özellikleri bir arada toplamış atatürk dahi lider olsa şu an da ne yazık ki recep tayip'den az oy almış olur. bu yüzden öncelikle siyaseti kuralına göre oynamak gerekiyor.

Bir kere daha gördükki halk kendine cahil diyenleri iktidar yapmayacak kadar zeki,''koyun'' diyenleri kırmayacak kadar yardım severdir.Benim özeleştirimde şu olacak insanları aşağılamayı bırakarak başlayabilirsiniz yeni baştan belki o zaman hedeflerinize daha çabuk ulaşabilirsiniz.

chp'nin yapmış olduğu açılım, yeni chp uygulaması daha çok kitleye hitap edebilmek için topluma dikte edilmiş chp algısını kırabilmek için yapılmaya başlanmış yeni bir uygulama. bunun yerel seçim gibi kısa vadede meyve vermesi zor bir ihtimaldi. toplumumuzca dinsiz yaftası yemiş bir siyasi oluşum altında bütün karizmtik özellikleri bir arada toplamış atatürk dahi lider olsa şu an da ne yazık ki recep tayip'den az oy almış olur. bu yüzden öncelikle siyaseti kuralına göre oynamak gerekiyor.

Peki birader hafızalarda chp nasıl sence?
Bu durumda kapanıp yeni bi oluşum şeklinde yola devam etmesi daha mantıklı olmaz mı?

RP nin kapatılıp akp olarak yoluna devam etmesi millete yeni oluşum demeleri Rte nin siyaset yasağı vardı da adamlar mecliste ki çoğunluk sayesinde Başbakanlık yolunu açtılar.

RP akıllarda daha farklı iken akp insanların bir çoğunda daha farklı bi algiya sebep olmuştur kanaatimce.

Bu tür kişiler buhranlı dönemlerin hemEn ardından gelir.Örnek Özal.Özal'da seksen ihtilalindne sonra gelmişti.Bu dönemlerden sonra Halk kendine yeni bir lider arar.Tayyipte ekonomik krizdne sonra geldi ve hitabetiyle birçok kişiyi resmen kendine bağladı ama Tayyipin asıl dua etmesi gereken özellikle 80 ihtilalidir.80 ihtilali bu ölü nesili doğurmuştur.Sonraki kuşağın büyük kısmı ölü doğdu.Okumaktan-araştırmaktan(imkanlar her ne kadar daha genişlemiş olsa da) yoksun bir nesili çok iyi etkileyebilirsin.Bir diğer nokta mevcut siyasi düzen.Muhalefet te dahil olmak üzere tüm siyasi partiler artık tamamen aristokrat bir kimliğe büründü.Halkın içinden değil halkın tepesinde olanlar seçildi.Günümüzde d ehalk bunu aramıyor mu?Tanınmış-bilinmiş bir kişiyi arıyor seçerken.Bir de o kişi biraz acitasyon yaptı mı en tepede olur şimdikiler gibi!

Peki birader hafızalarda chp nasıl sence?
Bu durumda kapanıp yeni bi oluşum şeklinde yola devam etmesi daha mantıklı olmaz mı?

RP nin kapatılıp akp olarak yoluna devam etmesi millete yeni oluşum demeleri Rte nin siyaset yasağı vardı da adamlar mecliste ki çoğunluk sayesinde Başbakanlık yolunu açtılar.

RP akıllarda daha farklı iken akp insanların bir çoğunda daha farklı bi algiya sebep olmuştur kanaatimce.

chp veya başka bir parti olması bir şeyi değiştirmez nitekim 99'da dsp iktidara %22 oy ile geldi türkiye'de bütün solu kucaklayınca alınabilecek maksimum oyu zaten chp alıyor. insanların siyasi kimlikleri sağ kökenli. eğer ki sol iktidar görmek istiyorsak 99'daki gibi sağ oylarının ogün olduğu gibi bugünde paramparça olması gerekir. günümüz siyasetinde bu şu an pek mümkün görünmüyor çünkü alternatif bir oluşum bulunmamakta. o günlere baktığımızda anap, dyp, mhp, fazilet falan hepsi %15 civarı alıyorlardı şimdi tek kanaldan önce bunu yapmak gerek. sağda alternatif.

fevo bi snickers ye iyi gelir xd

sağ partilerinin beceremediği bu işi chp sol kimliğiyle yapabilir mi tartışılır. süreci beraber izleyeceğiz. genel seçimlere 22 ay var.

chp veya başka bir parti olması bir şeyi değiştirmez nitekim 99'da dsp iktidara %22 oy ile geldi türkiye'de bütün solu kucaklayınca alınabilecek maksimum oyu zaten chp alıyor. insanların siyasi kimlikleri sağ kökenli. eğer ki sol iktidar görmek istiyorsak 99'daki gibi sağ oylarının ogün olduğu gibi bugünde paramparça olması gerekir. günümüz siyasetinde bu şu an pek mümkün görünmüyor çünkü alternatif bir oluşum bulunmamakta. o günlere baktığımızda anap, dyp, mhp, fazilet falan hepsi %15 civarı alıyorlardı şimdi tek kanaldan önce bunu yapmak gerek. sağda alternatif.

Su an ve 10 yil dan fazla belki de değişmeyecek bi dinamik var ve değişse bile sağ da ki kadrolasma halen devam ediyor. Abdullatif Şener örneği var karşımıza da.
Akp den ayrıldı Rte nin sağ koluydu. Sonra ne oldu biliyoruz.
Sağ da deği sol da siyaset yapabilecek bir birleşim ve sol algısını değiştirecek yapı şart.

Mustafa Sarıgül chp nin başına gelirse yine chp algısı değişmeyecek. Ihrac ettiğin adamı neden ibb adayı yapıyorsun? Halk için istikrarsız bi imaj olmuyor mu?

Su an ve 10 yil dan fazla belki de değişmeyecek bi dinamik var ve değişse bile sağ da ki kadrolasma halen devam ediyor. Abdullatif Şener örneği var karşımıza da.
Akp den ayrıldı Rte nin sağ koluydu. Sonra ne oldu biliyoruz.
Sağ da deği sol da siyaset yapabilecek bir birleşim ve sol algısını değiştirecek yapı şart.

Mustafa Sarıgül chp nin başına gelirse yine chp algısı değişmeyecek. Ihrac ettiğin adamı neden ibb adayı yapıyorsun? Halk için istikrarsız bi imaj olmuyor mu?

işte bahsettiğim chp açılımın baş aktörlerinden birisiydi mustafa sarıgül. cemaate yakın, sağa yakın, sola yakın herkesi kucaklayan bir adam nitekim istanbul'daki oyla bir önceki yerel seçime göre çok yüksek miktarlarda arttı. şahsen mustafa sarıgül'ün chp'nin başına geçmesini istemem ama sarıgül'ün başa geçmesi bir miktar olsun oy artışı sağlayabilir.

başa geçtiklerinde donanımlı bir kadroları yoktu cemaat yıllardır bu değişimi planladığı için önceden kadrosunu hazırlamıştı. akp elinde donanımlı adam bulunmadığından hazır kadroyu kullandı. ancak şimdi aynı hızla temizleme işi sürüyor. ayrılan cemaat yakınları yeni bir oluşum ile %3-4 belki görür. yetmez.

akp'de şu anda da bulunan çok muhalif var aslında. bunlardan en büyüğü de abdullah gül. ancak sesini çıkarmıyor ne yazık ki. cb seçimi için yalan olursa belki eski defterleri açmaya başlar bilemeyiz. akp'den ayrılıp da arkadan iyi konuşanını görmedim.

işte bahsettiğim chp açılımın baş aktörlerinden birisiydi mustafa sarıgül. cemaate yakın, sağa yakın, sola yakın herkesi kucaklayan bir adam nitekim istanbul'daki oyla bir önceki yerel seçime göre çok yüksek miktarlarda arttı. şahsen mustafa sarıgül'ün chp'nin başına geçmesini istemem ama sarıgül'ün başa geçmesi bir miktar olsun oy artışı sağlayabilir.

akp'de şu anda da bulunan çok muhalif var aslında. bunlardan en büyüğü de abdullah gül. ancak sesini çıkarmıyor ne yazık ki. cb seçimi için yalan olursa belki eski defterleri açmaya başlar bilemeyiz. akp'den ayrılıp da arkadan iyi konuşanını görmedim.

Bunun muessibi Rte evet başarılı çünkü adam in parti içinde bölünmeyle müsaade etmediği asikar.

Chp içinde böyle birinin olması gerektiğini düşünüyorum neden sağ güçlenip alternatif kazanırken (oyları bölünse dahi) Türkiye de ki sol algısı neden degismesin?
Sen halk tan olacağım diye Çarşaflı kisilere chp rozeti takınca kimse samimi bulmuyor iki yüzlü siyaset diye düşünüyor. Ben böyle dusunuyorum en azından. Hani ideoloji? M.kmeal in yasakladığı çarşaf giyene onun partisinin rozetini takiyorsun komik geliyor.
Izmir chp nin kalesi olsa dahi orada bile belediye olarak varlığını tam anlamıyla hissettiremedigini düşünüyorum.
Hala izmirlinin chp ye oy vermesi M.kemal in partisi olmasi ve başka alternatifi olmamasıdır bence.

Bu memlekette hala ezani türkçe okuttular diyen var.
Hala ikna odaları diyen var ama kimse kayıp trilyon demez çünkü bu algıyı temizleyecek şeyler şu an ortalıkta yok

Not: bunu yazan koyu chp hayranı
Solcu olduğunu iddaa eden İzmirli bi baba nin kızı.

Bunun muessibi Rte evet başarılı çünkü adam in parti içinde bölünmeyle müsaade etmediği asikar.

Chp içinde böyle birinin olması gerektiğini düşünüyorum neden sağ güçlenip alternatif kazanırken (oyları bölünse dahi) Türkiye de ki sol algısı neden degismesin?
Sen halk tan olacağım diye Çarşaflı kisilere chp rozeti takınca kimse samimi bulmuyor iki yüzlü siyaset diye düşünüyor. Ben böyle dusunuyorum en azından. Hani ideoloji? M.kmeal in yasakladığı çarşaf giyene onun partisinin rozetini takiyorsun komik geliyor.
Izmir chp nin kalesi olsa dahi orada bile belediye olarak varlığını tam anlamıyla hissettiremedigini düşünüyorum.
Hala izmirlinin chp ye oy vermesi M.kemal in partisi olmasi ve başka alternatifi olmamasıdır bence.

Bu memlekette hala ezani türkçe okuttular diyen var.
Hala ikna odaları diyen var ama kimse kayıp trilyon demez çünkü bu algıyı temizleyecek şeyler şu an ortalıkta yok

Not: bunu yazan koyu chp hayranı
Solcu olduğunu iddaa eden İzmirli bi baba nin kızı.

sağ alternatifi olduğunda oyun değişmesi uzun süreler almayabilir. nitekim oyun rengi değişmiyor yine sağ oyu sadece parti logosu değişiyor. ancak sağ mufazakar bir insanı, sosyal demokrat kimliği olan bir partiye oy kullandırtmak için yapılacak saha çalışması on yıllar alabilir.

sağ muhafazakar kesimin atatürk'le bir sıkıntısı bulunmamakta nefretleri ismet inönü ve uygulamarına. benim anlamadığım nokta neden chp'yi atatürk'ün partisi olarak değil de inönü partisi olarak görüyorlar. bu algı onlarda nasıl oluşturuldu. chp denilince akıllarına ilk gelen neden ezanı yasaklayan parti oluyor ? çünkü gösterdiğin örnekteki gibi sağ partiler onyıllarca chp üzerinden seçmenini bu çirkin algı oluşturma siyasetini benimsetti.

sağ alternatifi olduğunda oyun değişmesi uzun süreler almayabilir. nitekim oyun rengi değişmiyor yine sağ oyu sadece parti logosu değişiyor. ancak sağ mufazakar bir insanı, sosyal demokrat kimliği olan bir partiye oy kullandırtmak için yapılacak saha çalışması on yıllar alabilir.

sağ muhafazakar kesimin atatürk'le bir sıkıntısı bulunmamakta nefretleri ismet inönü ve uygulamarına. benim anlamadığım nokta neden chp'yi atatürk'ün partisi olarak değil de inönü partisi olarak görüyorlar. bu algı onlarda nasıl oluşturuldu. chp denilince akıllarına ilk gelen neden ezanı yasaklayan parti oluyor ? çünkü gösterdiğin örnekteki gibi sağ partiler onyıllarca chp üzerinden seçmenini bu çirkin algı oluşturma siyasetini benimsetti.

Bu kadrolaşma ve eğitim sistemi ile çok ta zor olmasa gerekti.

Demek istediğim sey de bu alginin silinmesi için solda birlik ten ziyade solda yeni oluşum ya da sol algısını değiştirmeye çalışan kadrolaşma.

Birader adam okul acıyor boşuna mi açıyor ?
80 li yıllarda Solculari terörist ilan eden kenan evren mantığı hakim hala.

Rte türban siyasi simge dediğinde hepimiz türbanlı kişileri akp li sanmıyor muyuz? Ya da bir çoğumuz.

Ayrica Atatürk Dönemi daha eski ve ikisini bir bile tutuklarini sanmıyorum çoğu kişinin, inönü 2. Adam oldugundan donemi Biraz daha tarihçiler tarafindan ele alinmis bi dönem olduğu için olabilir mi?

Dersim katliamı mesela.

en basitinden. Tabii Türk tarihi hiç bir vakit okullarda tam olarak öğretilmemiştir. Zira m.kemali de putlastirarak halk tan kopuk biri gibi lanse eden kafa çok fazla.

Bu kadrolaşma ve eğitim sistemi ile çok ta zor olmasa gerekti.

Demek istediğim sey de bu alginin silinmesi için solda birlik ten ziyade solda yeni oluşum ya da sol algısını değiştirmeye çalışan kadrolaşma.

Birader adam okul acıyor boşuna mi açıyor ?
80 li yıllarda Solculari terörist ilan eden kenan evren mantığı hakim hala.

Rte türban siyasi simge dediğinde hepimiz türbanlı kişileri akp li sanmıyor muyuz? Ya da bir çoğumuz.

Ayrica Atatürk Dönemi daha eski ve ikisini bir bile tutuklarini sanmıyorum çoğu kişinin, inönü 2. Adam oldugundan donemi Biraz daha tarihçiler tarafindan ele alinmis bi dönem olduğu için olabilir mi?

Dersim katliamı mesela.

en basitinden. Tabii Türk tarihi hiç bir vakit okullarda tam olarak öğretilmemiştir. Zira m.kemali de putlastirarak halk tan kopuk biri gibi lanse eden kafa çok fazla.

kız seni alan yaşadı xd

Geri