Özel okulların yarısı boş kaldı, KDV indirimi çağrısı yapıldı

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
TOBB Türkiye Eğitim Meclis Başkan Yardımcısı ve Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mirkan Aydın, ekonomik kriz nedeniyle özel okullarda kontenjanların yarısının dolmadığını belirtti. Türkiye'de özel eğitim sektörü, velilerin düşen satın alma gücü nedeniyle ciddi bir darboğazla karşı karşıya kaldı.

Mirkan Aydın, 12 bin okul bulunan Türkiye'de, kapasitesi 3 milyon olan özel okullarda yüzde 50'lik bir boş kontenjan olduğunu ve bu durumun eğitim kalitesini tehdit ettiğini ifade etti. Aydın, "Eğitim temel bir ihtiyaçtır ve KDV oranının yüzde 1'e indirilmesi gerekmektedir," diyerek devletin bu yönde adım atması gerektiğini vurguladı.

Kaynak

Devletin özel eğitim kurumlarına yönelik prim, vergi, öğretmen maaşı desteği gibi teşvikler sağlaması gerektiğini..
vay arkadaş

En az 25 yıllık geçmişe sahip, açtığı bölümde kendi akademik kadrosu olmayan özel üniversitelerin tamamı kapatılmalı.

Apartmandan bozma, kampüsü olmayan, fiziki olanakları kıt, öğretmenine milli eğitimdeki öğretmen maaşından daha fazla maaş ödemeyen ilk/orta/lise düzeyindeki özel okulların da tamamı kapatılmalı.

Ülke için en tepedeki beka sorunu vakıf üniversiteleridir.

En az 25 yıllık geçmişe sahip, açtığı bölümde kendi akademik kadrosu olmayan özel üniversitelerin tamamı kapatılmalı.

Apartmandan bozma, kampüsü olmayan, fiziki olanakları kıt, öğretmenine milli eğitimdeki öğretmen maaşından daha fazla maaş ödemeyen ilk/orta/lise düzeyindeki özel okulların da tamamı kapatılmalı.

Ülke için en tepedeki beka sorunu vakıf üniversiteleridir.
Ya ne milli eğitimi… Asgari bile vermemek için kırk takla atıyorlar.

Ya ne milli eğitimi… Asgari bile vermemek için kırk takla atıyorlar.
Biliyorum, o yüzden diyorum ben de.

Bazı özel okullar öğretmen masasının yanındaki sandalyeyi dahi kaldırmışlar öğretmen oturmasın diye.

Benim zamanımda milli Eğitim’deki en iyi hocalari milli Eğitim’deki maaşlarının 2-3 katını vererek alırdı özel okullar ve bunun reklamını yapardı biz kalifiye eğitim veriyoruz diye, gerçekten de o dönem özel okulların eğitim kalitesi ve standardı çok yüksekti.

Şimdiyse bir köle sömürü düzeni var. Bu düzen içerisinde mezun olanlar da ülke geleceği açısından ciddi kaygı yaratıyor.

Son düzenleme:
Biliyorum, o yüzden diyorum ben de.

Bazı özel okullar öğretmen masasının yanındaki sandalyeyi dahi kaldırmışlar öğretmen oturmasın diye.

Benim zamanımda milli Eğitim’deki en iyi hocalari milli Eğitim’deki maaşlarının 2.03 katını vererek alırdı özel okullar ve bunun reklamını yapardı biz kalifiye eğitim veriyoruz diye, gerçekten de o dönem özel okulların eğitim kalitesi ve standardı çok yüksekti.

Şimdiyse bir köle sömürü düzeni var. Bu düzen içerisinde mezun olanlar da ülke geleceği açısından ciddi kaygı yaratıyor.
En büyük tehlike de şişirilmiş sınav notları. Okul 1. kontenjanı için çoğunlukla tercih sebebi.

Özel okula da koleje de sınavla giriliyordu ancak şu an parası olan herkes adı sanı duyulmamış bir özel okula çocuğunu yazdırıp devamında da yine özel üniversiteden diploma aldırtabiliyor. Yeni mezunların çoğu bitirdiği bölüm hakkında ezbere dayalı bilgi dışında hiçbir şey bilmiyor.

Astronomik rakamlar istiyorlardı. Ohh olsun.

Özel okula da koleje de sınavla giriliyordu ancak şu an parası olan herkes adı sanı duyulmamış bir özel okula çocuğunu yazdırıp devamında da yine özel üniversiteden diploma aldırtabiliyor. Yeni mezunların çoğu bitirdiği bölüm hakkında ezbere dayalı bilgi dışında hiçbir şey bilmiyor.
Keşke ezbere dayalı bilgi bilseler, hiçbir şey bilmiyorlar. 0. Şişirilmiş notlar ile yata yata ilkokuldan üniversiteye kadar okul okuyorlar. Sonra bunlar hakimlik yapıyor, ameliyat ediyor, yeni nesilleri eğitiyor vs.

Tüm bunların yanında hep belli bir sosyo ekonomik sınıftan arkadaşları olduğu, hep aynı sosyolojinin içerisinde bulundukları için hayatı da tanımıyorlar. Sosyal becerileri de sıfır.

velilerden eşek yüküyle para almana rağmen öğretmenlerine kuş kadar maaş ver, hiçbir yan hak verme (özel sağlık sigortası, yol parası vs.) fiziki şartların da boktan olsun, ona rağmen batmak üzere ol. e sen daha şu şartlarda bile kendi döngünü sağlayamıyorsun, ne öğreteceksin zaten bu çocuklara?

ilk öğretmenliğe başladığım zamanlar özel okulların tek tük olduğu ve gercekten kaliteli eğitimin verildigi dönemlerdi..devlet okulunu tercih etmeye tenezzül etmezdik, çok iyi paralar alıyorduk ve imkanlarımızda çok iyiydi, motivasyon güzeldi ve severek yapıyorduk mesleğimizi de zaten, bütün bunların birleşimi şahane oluyordu tabi, dersanede calıştığım zamanlarda öyleydi çok çalışıyordum ama çok iyiydi imkanlarımız, ne olduysa ot gibi her yerden bitmeye başladıkça özel okullar kendini aşağı çekti tabi kalite de, ögretmenlere daha az parayla daha çok iş ve imkanlar kısıtlı, öğretmenlerde motivasyon zaten yok, atama bekleyenlerle dolu zaten oralarda, biraz da mecburiyetten duruyorlar, kaliteli özel okullari ayırıyorum tabi, ögrencilere şişirilmiş notlar o ayri bir konu, sınavlarda patlamaları da kaçınılmaz tabi, nasıl bu hale geldi , abuk sabuk bir sistemde herkes sarmalın içinde dönüp duruyor maalesef
benim öğrencilik dönemimde de kolejlere hem para verip aynı zamanda sınavlarını da kazanmanız gerekiyordu orada okumak için.

bu isyan bayrağını çeken kişi de nesibe aydın eğitim kurumunun başkan vekili. zamanında nesibe aydın okulunu geçtim, dershanesine bile elini kolunu sallayarak giremiyordun, sınavla belli bir seviyenin üzerindeki öğrencileri alıyorlardı, yani paran geçmiyordu o zamanlar ama şimdi isyan bayrağı çektiklerine göre eski anlayışlarından uzaklar. tabii bu anlayıştan uzaklaşırken tek başlarına yemiyorlar bu haltı, türkiye'yi eğitimin değersizleştiği bir çukura çevirenlerle kol kola yiyorlar. bunlara iyi oluyor desen, yarın bir gün bizim çocuklarımız bu yollardan geçerken içimize dert olacak. yakın çevremde çok fazla öğretmen, psikolog olduğu için özel okullarda çalışan da çok arkadaşım var ve sadece ''senin tipin yemek yapmaya uygun değil'' diyerek aşçılıktan sınıf öğretmenliğine, büroya terfi ettirilenleri bile duymak bana yetiyor. verilen maaşları, personel haklarını ya da ne bileyim liyakati falan geçtim, çocuklarını eğitmen diye emanet ettikleri insanların çoğu asgari ücrete ya da daha altına çalışmaya mecbur olan gencecik, bilgisiz, cahil, iletişimi sıfır genç kızlar. okullara böylelerini hoca diye koy, velileri sahte diplomalarla kandır, psikologları kayıt kabulcü yap, azıcık güzel olanı öğretmen yap, iki ilaç bileni hemşire diye kakala, bi de üzerine tonlarca para iste, sonra hede höde. arkadaşlar biz bu ülkenin neresinden tutup da hangi tarafını düzelticez ya? zaten filenin sultanlarına kuruldum, bi de özel okullara kuruluyorum gece gece.

Geri