Özel okul mu? Devlet okulu mu?

Konu sahibi son olarak 567 gün önce görüldü

Özel okul mu? Devlet okulu mu?

• Kullanılan toplam oy
    18
Özelde paranla develtte zekanla okuyosun diyen bir arkadas olmus. Yuzde yuz burslu ozelde okuyorum.
Daha kaliteli bir ortamda daha kaliteli egitim almak icin özel diyorum.

Özelde okuyorum, kaliteli bir devlet okulunu özele tercih ederim, sosyal ilişkiler bakımından.
Özel okulda okuyunca kendini özel sanan insanlar midemi bulandırıyor da üzerinize afiyet.
// Özelde paranla, devlette zekanla okuyorsun diyen olmuş. Özelde zekamla okuyorum, teşekkürler, iyi akşamlar.

Özel okul artık bir zorunluluk. Çünkü eğitim politikası sistematik cahil bırakma üzerine kurulu.

Bu insanlar revaçta diye (bazıları)alevi olmalarına rağmen fetonun özel okullarına gönderdiler çocuklarını....çoğu bu yüzden ihraç oldu, çocukları ne b..k yiyecek veya yer bilmem. Çocuğunu iyi yetiştirmeye bak sen. En özel okul ailede biter. Neyse, devlet okulu diyorum.

Pilot okullar var diye duymustum Avrupa birligi ile uyum surecinde simdi bilmiyorum tabi

en iyisi okumamak..
Doğru. Şu an eğitimli olmak dezavantaj. Hacamatciların tabipler birliğininu protesto ettigi bir ortamda okusan ne olur. Ortalama özel okul (ilkokulu) yıllık (yemek servis falan desen) 40 bin. Hiç zam gelmedi desen bile üniversite zamanına kadar 12x40=480 bin. Çocuğu mahalle mektebine ver. Bu paraya çocuğa bir ev al. Kira geliri ile çocuğu fakülteye gönder. Sonra çocuk okulu bitirince ver anahtarı eline. Ne oldu? Hem okudu hem evi oldu. Bu çocuk nasıl olsa kendi maaşı ile 20 sene ev alamazdi zaten.

Özel okula gönderecek parası olmayan şakşakçılar devlet okulu demiş mi yorumları okumaya üşendim.

Özel okulun daha iyi şartlar daha üst şartlar her zaman sunacağına katılmıyorum. Ancak çocuk haksızlığa uğradığında hakkını daha rahat arayabildiğin için çocuğun hakkını suistimal ettirmediği için özel okul diyorum.

Yoksa devlet okulunda haklı olsan a pek bir fayda etmiyor

Üniversiteleri baz alıyorsak

Hangi özel okul hangi devlet okulu?
ve daha önemlisi hangi bölüm?
Köklü bir devlet üniversitesiyle ticaret amacı güder gibi koloni koloni açılan özel üniversiteleri kıyaslamak abesle iştigal.
Bir Hacettepe ya da İstanbul ile sağlık bilimleri konusunda Koç,Sabancı,Bilkent vb hariç hangi okulları kıyas edersiniz? mühendislikte İTÜ YTÜ'nün vb.nin verdiğini kaç özel okul verebiliyor?
Her şey para değil, bilimsel geçmiş bilimsel birikim de önemli ve Tr'de özel okulların sanılandan daha azı kaliteli eğitim veriyor.
Çevremde gördüklerim o yöndeydi en azından...
Şuda bir gerçek ki üniversiteye giriş kapsamında evet devlette okuyanlar daha çok alın teriyle geliyor. Özeldekilerin %80-90 ı baba parası sayesinde geliyor. Kesin var olan bir gerçeğin 'kompleksten dolayı ortaya atılmış bir iddaa ' olarak sunulması komik. Peki önemi var mı? Asla. Etik olduğu müddetçe nasıl geldiğinden ziyade nereye geldiğin önemlidir hayatta. Özelde baraj puanı sınırlarında yerleşmiş biri de alanının en iyisi olup sınırsız başarılara imza atabilir. Üniversite sınavları kişisel becerileri ve sosyolojik durumları göz ardı ettiğinden seçiciliği zayıf bir sınav bana göre.
Birinin iyi bir avukat olması için süper bir matematik,edebiyat bilgisine sahip olması elzem olmasa gerek.
Sadece tabi ki özel deyip ,devlet okulu ve öğrencilerinin kapasitelerine imalarda bulunanlar komik durmuş.
Siz Sabancı'da okutursunuz çocuğunuzu,dert etmeyin çok.

Özel okullar parayla eğitim verdikleri için biraz daha fazla ilgilenip ve notları sonuna kadar şişiriyorlar. Sonra şişirilen notlarla üniversite sınavına giren gençler patır patır dökülüyor. Özel okula gönderilen bir kısım öğrenciler de devlet okulunda başarısız oldukları için paranın zoruyla okutuluyor. Başarılı öğrencilerde var bu öğrencileri elbet takdir ediyoruz.
Şu bir gerçektir ki okumak isteyen için devlet özel farkı yoktur.

Geri