özel isimlerden sonra gelen yapım ekleri

Konu sahibi son olarak 299 gün önce görüldü
kesme işareti ile ayrılmayan eklerdir. örneğin: türkçenin, türkçeyi, türkçemiz, istanbullu...
'sağ ol' da ayrı yazılır bu arada. anlayana bu konuda -de/-da kullanımı ile ilgili de çok büyük ibretler vardır.

Ekleri özel kılan kremasıdır kreması.

Tam bir Istanbul hanimefendisi malumat

tam bir ıstanbullu ogretmen

Bu tarz yazım yanlislari cidden goze batıyor.

"Türkçe'mizi doğru kullanalım." duyarcılarına tokat gibi cevap olmus. bunu facebook, twitter ve instaya yaymak lazım.

Ben bunu geçtim, de bağlacını ayrı yazsalar yarabbi şükür diyorum.

bunu en çok da açık hava reklamcılığı yapan yerlerde çalışan grafikerlere öğretmek gerekiyor. malum, tabelaların üzerindeki tasarımları yapan onlar ve bu tip yazım yanlışları her yerde görüldükçe göz alışıyor ve doğrusu unutulabiliyor.

Örnekte belirtilen kelimeler biri hariç yapım eki almış kelime değildir.
Ayrıca özel isimler ve millet isimleri cümle içinde dahi olsa büyük harfle başlar.

Türkçenin - İyelik Eki
Türkçeyi - Belirtme durum Eki
Türkçemiz - İyelik Eki
İstanbullu - Yapım Eki

"türk" kelimesine gelen -çe ekinin yapım eki değilse ne eki olduğunu lütfen bana öğretin sevgili Baggins lakin başka bir konuda öğretin. sözlükte alıntı yasak. :p

başlık özel isimlerden sonra gelen yapım ekleri
içerik bu eklerin kesme işaretiyle ayrılmaması gerekliliği
ben başlıkta
Türk'çenin değil de Türkçe'nin ayrımına dair kasıtta bulunduğunu düşündüm
malumatfuruş

bir milleti temsil ettiği için türk de özel isim, bu haliyle de içerikte bir hata yok ama yanlış anlaşılmaları önlemek için uzun uzun yazmak gerekirse: "özel isimlerden sonra gelen yapım ekleri ve bu eklerden sonra gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz" diyebiliriz. iyi geceler diliyorum. <3

seni ırkalamaz özel isimlerden sonra gelen yabım eklerini ayırıbp ayırmiçam. :cici:

Başlık ve içerik biraz karışik olmuş evet ama bahsedilen özel bir isme yapım eki getirilirse sonrasında gelen çekim ekleri kesme işareti ile ayrilmaz. Başlık yapım eki almış özel isimler olabilirmiş ama anladık sonuçta hepimiz :p

Ayrica affiniza sığınarak ogrenmek adina soruyorum çok karistirdigim bir mevzu bu ilgi ve iyelik olayı.
Türkçenin derken o "nin" ilgi eki olmuyor mu? Yani tamlayan eki.

valla bu konuda benim kılavuzum tdk, yazım kuralları sürekli değişiyor hepsini yakalamak mümkün değil ama güncel olarak tdk'yı referans alır onların kurallarına uyarım. aramızda türkçe öğretmeni varsa hatalarımı düzeltebilir. :')

kaynak TDK buyrunuz:

8YYLZW.jpg

Eğer bu paylaştığınız güncel TDK bilgisiyse kesin suretle üniversite de öğrendiğim bilgiden farkli.

resmi siteden ss aldım az önce. ayrıca o de'yi ayırdığınız için sizi daha fazla ciddiye alamayacağım zaten sorry not sorry. asdjsajdalskjd

Malumat sjdjsjdd
Affiniza sığınarak ilk defa kendime bile yabancı gelen bir üslupla soru sordum kimse takmadi iyi mi. Cemkireydim belki takan olurdu.

Geri