Özel Araçta Sigara Yasağı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Sigara yasağı kapsamında özel araçtaki sürücü ve sürücü koltuğunda olmayan yolculara, 135 TL'lik idari para cezası uygulanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

773x435_cmsv2_b4a49d5d-d90f-508f-8b30-9c7089570c3d-4186274.jpg

Barbarlık vandallık. Haramilik. Gasp.

Arabaya sigarametre mi uygulayacaklar....
Bu yasaklar yavaş yavaş tüm özel hayatımıza yayılacak gibi.....

Artırılmış veya kapsamı genişletilmiş trafik cezalarının, berbat edilmiş ekonomiye kaynak sağlamasını amaçlıyorlar galiba. (:

Bu halk bu yükü de taşır, oyna devam.

Bu yasağı onaylayanların birçoğunun ya şahsi aracı yok ya da sigara kullanmıyorlar.
Ben hem şahsi araç sahibi hem de sigara kullanan biri olarak yasağı gayet yerinde buluyorum.
Nedenine gelecek olursak sürücünün dikkatinin dağılma olasılığı bir hayli yüksek. Bu da kaza riskini bir hayli artırıyor.
Tek olumsuz baktığım kısım araçtaki şoför harici olanlara uygulanan ceza.

Hangi ülkeden emsal olarak alındı acaba ya da alındı mı benim bildiğim bazı avrupa ülkelerinde hamile veya çocuk bulunan araçlarda yasak, bizimkiler prosedür uğraşmamak için toptan yasaklamış ha sigara kullanıyorum tek tük ama yasağı da yerinde bulmadan edemiyorum utanmasak uyurken içeceğiz öyle bir milletiz

Dikkat dağınıklığı için deniyor ama asıl amacın bu olmadığını hepimiz biliyoruz . Özel alana müdahale. Kanıksatılıyor bu yasaklar , peyderpey giriyor her alandan hayatımıza . Doğru bulmuyorum .

hayır yani nerede içecek bu sigara içen insanlar. şurda içme burda içme nerde içicek bu insanlar? çuvalın içinde fare, dişinda hırsız oldukça kasadaki açık asla kapanmayacak. benzerlerini cam filminde görmüştük araçlar'in fabrika çıkışı olan haline dahi cezalar kesilmişti. o paralar da ara da kaynadı deprem vergileri ara da kaynadi, gelir elde etmek için ek kalem gizli vergilendirmeler adil ve adaletli bir şey değildir. herkes vergi vermek zorunda buna sahsen itirazim yok tabi adil ve adaletli olacaksa. zenginden az orta gelirliden çok aliyorsan ve vergilerini siliyorsan kusura bakma bu sekilde nereye kadar gidicek? hukuk devletiysek eğer bu ihmal edilmemeli. sigara konusuna geri gelelim. bir paket sigara ortalama 3 tl mal oluyor, 15,20 araliğinda satiliyor burdan gelen kazanç elde edilen vergiler nerde? bunu sormak hakkımızdır diye düşünüyorum sorsak da cevap alamayacağiz o da ayrı bir konu ..

+ ayrıca o kadar insan sağliği düşünülüyorsa kokten yasaklansın. alkol, sigara vb olan bütün ürünleri ülkeye girişi yasaklansın. daha net bir çözüm olur içenlerin sağliği da cok düşünülüyorsa satmayarak buna önem alırlar cok istiyolardıysa :) burdan gelen gelir kesilir. zaten ekonomik olarak sahane de olamadiğimizdan suan ki halden daha berbat bir hale daha hızlı gideriz.

Son düzenleme:
Dumansız hava olayını destekliyorum. Yemek yediğimiz açık alanlarda sigara dumanından maalesef iştahımız kapanıyor ve içmeyen insan için nasıl rahatsızlık verici olduğu maalesef pek anlaşılmıyor. Dışarıda ne yemek ne de kahvaltı yapamaz olduk, masadakiler saygı gösterse etraftakilerin dumanı ile kaç kez yemeden masadan kalktığımı bilirim. İnsanın üzerine sinen kokusu da cabası...

Arabada ise yine içmeyen açısından sıkıntı oluyor çünkü tek kişi bile içse ve camlar açık da olsa tüm arabanın içi dumanla kaplanıyor.

Yasakları destekleyen birisi değilim ve insanların 'nerede ne yapacağını iyi bilmesi' ile yasaklara gerek olmadığını savunurum fakat işte başkalarının 'içmeme özgürlüğü' ellerinden alınıp her ortamda dumana maruz bırakılınca böyle yasaklara da karşı çıkamıyorum maalesef...

Saçmalık vallahi sinir yapar bende daha çok..

Daha neler göreceğiz kim bilir..

Sigara içmiyorum, içilmesinden hoşlanmıyorum ve çok gereksiz bir yasak.
Özel araç ya hu... Aynı aracın içinde bulunduğumuz insanlara “sigara içmenden rahatsız oluyorum” ya da “çocuğumun yanında sigara içilmesini istemiyorum” diyemeyeceksek, yetişkiniz diye dolaşmayalım ortalıkta.

Şöyle değerlendiriyorum;
İstanbulda özellikle lüks semtlerde tüm kaldırımlar, yaya yolları otopark haline gelirken, insanların kendi araçlarında sigara içip sadece kendini zehirlemesine karışılmasını şaşkınlıkla karşılıyorum.
Her zaman ki gibi ülkede her şeye çözüm üretilip, tek derdimiz buymuş gibi gösterilmesini de saçma buluyorum.

İstanbul trafiginde dakikalarca beklemek zorunda kaldiklarinda ne yapacak bu insanlar... izdirab resmen... o trafikte ne cezalar kesilecek... ne paralar donecek....

Para para para , ekonomi bitmiş öyle böyle milletten para toplayacaklar.
Cidden haramilik gibi bir şey olmuş.
Zaten çocuk olan, hasta olan arabada şoför içmez sigarayı.

Hangi ülkeden emsal olarak alındı acaba ya da alındı mı benim bildiğim bazı avrupa ülkelerinde hamile veya çocuk bulunan araçlarda yasak, bizimkiler prosedür uğraşmamak için toptan yasaklamış ha sigara kullanıyorum tek tük ama yasağı da yerinde bulmadan edemiyorum utanmasak uyurken içeceğiz öyle bir milletiz

Fransa
Mayıs 2016'dan bu yana araçta 18 yaşından küçük birinin bulunduğu araçta ne şoför ne yolcular sigara içemiyor. Kuralı ihlal edenler 68 Euro para cezasına çarptırılabilir. Fransa'da sürücülerin sigara kullanmalarına müsaade edilse de herhangi bir kural ihlali yapmaları halinde sigara için ayrıyeten 35 Euro para cezası kesilebilir.

ABD
Bazı eyaletlerde çocukların bulunduğu otomobillerde yaşlarına göre sigara içme yasağı bulunuyor;

Kaliforniya, Mississippi: 18 yaş
Maine, Oregon: 16 yaş
Utah: 15 yaş
Arkansas: 14 yaş
Louisiana, Porto Riko: 13 yaş
Vermont, Virginia: 8 yaş

Hawaii, Indiana, New Jersey, New York ve Alabama eyaletlerinde belirli bölge ve şehirlerde de yasaklandı.

Kanada
ABD'de olduğu gibi eyaletlere göre çocukların bulunduğu araçlarda sigara kullanmak yasak:
Alberta, Britanya Kolumbiyası, Newfoundland, Labrador, Manitoba, Ontario, New Brunswick, Prens Edward Adası, Saskatchewan ve Yukon'da 16 yaşından küçüklerin bulunduğu araçlarda sigara içmek şu an yasak.

Yeni İskoçya'da ise, 19 yaşından küçüklerin bulunduğu araçlarda sigara içmek yasaklandı.

Güney Afrika
12 yaşından küçüklerin yanında özel araçlarda sigara kullanılması yasak.

Avustralya
Avustralya birçok eyalette 16, 17 ve 18 yaşından küçük olanların yanında sigara kullanmanın cezası var.

Arap Emirlikleri
Eyaletlerde farklı uygulamalar olsa da 2010'dan beri federal bir yasaya göre, 12 yaşından küçük çocukların bulunduğu araçlarda sigara içenlere para cezası uygulanıyor.

Bahreyn
13 Nisan 2009 tarihinden bu yana, çocukların bulunduğu araçlarda sigara içmek yasak.

Yasaklamayı Düşünen Ülkeler
İngiltere, Finlandiya, İrlanda, Almanya, İsrail, Hollanda, Yeni Zelanda ve Tayvan gibi ülkelerde henüz yasak olmasa da reşit olmayan çocukların yanında sigara kullanımın yasaklanması tartışılıyor.

euronews

Arabamda sigara içirtmeyen yada bulunduğum kapalı alanda buna kessinlikle müsade etmeyen, mğsamaha gösterilmeyen yeride terkeden biri olarak yasaklanmasını destekliyorum.
Lakşn bunun paraya dökülmesinin nedenini birazda devletin kasasına para olarak dönüş almak isteyen bağnaz idarecilik okarak görüyorum. Polisine ceza kotası verip sokağa salan bir devletin para cezası içeren hiç bir yasal düzenlemesini samimi bulmuyorum.

Alternatif cezamı :)
Bir gün mesai saati boyunca sokakta izmarit toplattırılsın...
Gerçi bu ülkede herkesin bir dayısı var o cezada uygulanamaz ya her neyse...

Geri