Özdemir Asaf sözleri

Konu sahibi son olarak 1726 gün önce görüldü
%C3%96zdemir-Asaf.jpg

“Damla kendini tamamlayınca damlar.” Özdemir Asaf

“Ne zaman imkansızı seversen, işte o zaman gerçek seversin.” Özdemir Asaf

“Hayatta en değerli olan zamandır; kime hediye ettiğine dikkat et.” Özdemir Asaf

“Bana surat asma hayat; misafirim sonuçta kalkar giderim.” Özdemir Asaf

“Çokça yağmur yağsa, temizlenir mi şu kirli dünya? Özdemir Asaf

“Sarılmak için yürek gerekir, kollar sonraki iş.” Özdemir Asaf

“Fırsatlardan yararlananların baş yardımcıları onları kaçıranlardır.” Özdemir Asaf

“Gelmesen önemli değil, gelsen önemli olurdu.” Özdemir Asaf

“Kimi gittikçe kalır, kimi kaldıkça gider…” Özdemir Asaf

“Nasihat; zamanında taze yenmemiş bir ekmeği, başkasına bayat yedirme denemesidir.” Özdemir Asaf

“Zenginin okuyacak, okuyanın zengin olacak zamanı yoktur.” Özdemir Asaf

“Bırak gün yanından geçip gitsin, yarın şansını yeniden denersin. Bırak yıldızları, kayıp gitsin, yarın başka bir dilek dilersin.” Özdemir Asaf

“Ya farkıma vardığında, farkın kalmamış olursa?” Özdemir Asaf

“Uzağa değil, usta. Öteye, hep öteye gitti; yalnızlığı ondandır.” Özdemir Asaf

“Seni bulmaktan önce aramak isterim. Seni sevmekten önce anlamak isterim. Seni bir yaşam bitirmek değil de, sana hep hep yeniden başlamak isterim.” Özdemir Asaf

Alıntı

Bir küçük kız çocuğu eskizi bulmuştum, kız çocuğu kendinden büyük dünyayı kucaklamağa çalışıyordu, kolların arasında dünyayı kucaklayamayan, kolları yetişmeyen kızın o eskizinin etrafına şu çok sevdiğim Özdemir Asaf sözünü döndürmek istemiştim,

Tüm dünyayı kucaklamak istedim; kollarım yetişemedi

Şimdi bunu, Setsuko ile yapmaya çalışıyorum, güzel çizimci abilerim var, dövmecim var, yapacağız bir şekilde.

Söze bak söze, keşke ben yazsaydım denilesi...

Ben sana hep üşüyordum, Çünkü kıştım. Nakıştım, Bakıştım. İnkar etmiyorum da bunu, Seni sevmek gibi büyük işlere kalkıştım. Ve lütfen inkar etme; Sana en çok ben yakıştım.”

Özdemir Asaf….

Geri