X
X
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Arif rixosun pazarla muduru gibi yazmissin. Daha 2-3 gun once kendi vatandasini damgali eşşek yerine koyan reklamdami aklini basina getirmedi.Uluslararası seyahat sitelerinde ülkelere göre indirim veriliyor.
Bu doğrudur demiyorum ama böyle bir sistem var.
Mesela Bursa'daki oteller Ortadoğu ülkelerine oranın vatandaşıysan + % 5-10 daha fazla indirim veriyor ya da güneydeysen Rus ya da Avrupa ülkelerine + % daha fazla indirim veriliyor gibi.
yok ondan yazmadım, sektörün içindeyim ya ondan öyle bir sistem var yani onu söylemek istedim, yoksa savunduğum için değil yahu.Arif rixosun pazarla muduru gibi yazmissin. Daha 2-3 gun once kendi vatandasini damgali eşşek yerine koyan reklamdami aklini basina getirmedi.
Tamam eyvallah sektorden ekmek yiyorsunda senelerdir opuyorlar zaten yerli turisti. Cik bildigin butun rezillikleri yaz.
bahsettiğiniz şekilde de oluyor lefty hanımcım ama bu olayı çok basite indirgediler. mesela benim 20 odalı bir otelim var diyelim, herhangi bir online acentadan ülkeye özel indirim verebiliyorum.@ArifÇ.
Ülkelerin tur operatörleri toplu indirim alıyor diye biliyorum.
Yurt dışı kongre organizasyonlarında bizler de otellerden yüksek indrim alıyorduk ve ülke bazında fiyatlar değişiyordu. Kongereye katılan her ülke vatandaşı, kendi ülkesinden aldığı bilete göre farklı fiyat ödüyordu. Farkı yaratan da tur operatörleri ve bazen de erken rezervasyon sistemi olabilir.
Haklısın, özellikle butik oteller çok yapıyor. Ülkeye göre turist seçiyor ve örneğin İngilizlere tanıdığı fırsatı, İsrail'den gelenlere tanımıyor.bahsettiğiniz şekilde de oluyor lefty hanımcım ama bu olayı çok basite indirgediler. mesela benim 20 odalı bir otelim var diyelim, herhangi bir online acentadan ülkeye özel indirim verebiliyorum.
aynen öyleHaklısın, özellikle butik oteller çok yapıyor. Ülkeye göre turist seçiyor ve örneğin İngilizlere tanıdığı fırsatı, İsrail'den gelenlere tanımıyor.