ÖZ yurdunda garipsin ÖZ yurdunda parya

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İki otel, aynı odalar

•İlk otel Alman'a 6.346 TL, Türk'e 15.959 TL

•İkinci otel İngiliz'e 33.244 TL, Türk'e 58.194 TLFEF2DAD6-899F-43F4-B810-A3B24FE1DC90.png9DB464A7-67E3-4EDF-94D2-7056C77922A1.png

ülkemizi karalama kardeşim.

5 gece 618 birim para ( gurbetçiye )
5 gece 15bin birim para mükemmel .s ( tr de yaşıyanlara )

gurbetçi bir maaşıyla 1 hafta tatil yapıyor en kral otelde
tr de yaşıyanlar 58 bin tl harcaması lazım 1 hafta tatil yapmak için şaka dimi bu xd

1hafta tatil yapmak için
gurbetçi = 1 aylık maaşıyla 1 hafta kral otelde tatil yapıyor
türkiyede yaşıyanlar = 20 aylık maaşını vermesi lazım 1 hafta tatil yapabilmek için :S
vaydileyvay

Bu inanilmaz derecede patlayan kur atagina ragmen arada bu sekilde bir fark var. Yani adamlarin parssi korkunc degerli olmasina ragmen seni öpüyorlar.

Ne diyelim, hakediyoruz demekki. Havlu bornoz calan Rus turistlere gelesiniz insallah. ahah.

Şimdi twitterda gördüm haberi kendi ülkende turist olmak çok acı..

Uluslararası seyahat sitelerinde ülkelere göre indirim veriliyor.
Bu doğrudur demiyorum ama böyle bir sistem var.
Mesela Bursa'daki oteller Ortadoğu ülkelerine oranın vatandaşıysan + % 5-10 daha fazla indirim veriyor ya da güneydeysen Rus ya da Avrupa ülkelerine + % daha fazla indirim veriliyor gibi.

Uluslararası seyahat sitelerinde ülkelere göre indirim veriliyor.
Bu doğrudur demiyorum ama böyle bir sistem var.
Mesela Bursa'daki oteller Ortadoğu ülkelerine oranın vatandaşıysan + % 5-10 daha fazla indirim veriyor ya da güneydeysen Rus ya da Avrupa ülkelerine + % daha fazla indirim veriliyor gibi.
Arif rixosun pazarla muduru gibi yazmissin. Daha 2-3 gun once kendi vatandasini damgali eşşek yerine koyan reklamdami aklini basina getirmedi.

Tamam eyvallah sektorden ekmek yiyorsunda senelerdir opuyorlar zaten yerli turisti. Cik bildigin butun rezillikleri yaz.

Arif rixosun pazarla muduru gibi yazmissin. Daha 2-3 gun once kendi vatandasini damgali eşşek yerine koyan reklamdami aklini basina getirmedi.

Tamam eyvallah sektorden ekmek yiyorsunda senelerdir opuyorlar zaten yerli turisti. Cik bildigin butun rezillikleri yaz.
yok ondan yazmadım, sektörün içindeyim ya ondan öyle bir sistem var yani onu söylemek istedim, yoksa savunduğum için değil yahu.

reklam başlı başına rezillikti zaten. bütün turizm gruplarında yeterince insan dalga geçti ama zaten öyle bir sistem ya da maske muhabbeti zorunluluğu olamaz. bu maske muhabbetini yapacaksa bile sadece beş müteahhitten birinin zincir otel grubu var, onlar yapar.

zaten pandeminin başında güvenli turizm sertifikası diye bir şey çıkardılar rant için, ondan maske işin daniskası.

bildiğim rezillikleri yazarsam beni evden aldırabilirler :D

bu arada benim en sevdiğim turist maalesef yerli turist değil, en iyi turist japonlar bir ara bunu da uzun uzun konuşuruz :)

@ArifÇ.
Ülkelerin tur operatörleri toplu indirim alıyor diye biliyorum.
Yurt dışı kongre organizasyonlarında bizler de otellerden yüksek indirim alıyorduk ve ülke bazında fiyatlar değişiyordu. Kongereye katılan her ülke vatandaşı, kendi ülkesinden aldığı bilete göre farklı fiyat ödüyordu. Farkı yaratan da tur operatörleri ve bazen de erken rezervasyon sistemi olabilir.

@ArifÇ.
Ülkelerin tur operatörleri toplu indirim alıyor diye biliyorum.
Yurt dışı kongre organizasyonlarında bizler de otellerden yüksek indrim alıyorduk ve ülke bazında fiyatlar değişiyordu. Kongereye katılan her ülke vatandaşı, kendi ülkesinden aldığı bilete göre farklı fiyat ödüyordu. Farkı yaratan da tur operatörleri ve bazen de erken rezervasyon sistemi olabilir.
bahsettiğiniz şekilde de oluyor lefty hanımcım ama bu olayı çok basite indirgediler. mesela benim 20 odalı bir otelim var diyelim, herhangi bir online acentadan ülkeye özel indirim verebiliyorum.

bahsettiğiniz şekilde de oluyor lefty hanımcım ama bu olayı çok basite indirgediler. mesela benim 20 odalı bir otelim var diyelim, herhangi bir online acentadan ülkeye özel indirim verebiliyorum.
Haklısın, özellikle butik oteller çok yapıyor. Ülkeye göre turist seçiyor ve örneğin İngilizlere tanıdığı fırsatı, İsrail'den gelenlere tanımıyor.

Para babasıyız sanki.. neyse.
fazla şey yapmayım da... meteliğe kurşun bile atamayacak kadar züğürt olduğum anlaşılmasın....

o kadar param olsa türke kazandırmam yunana kazandırırım diyenler burda mı...... sayımızı bilelim......

X bey yoksa siz con sınov musunuz? Bende şimdi turizmle ilgilenenlerden gelen cevapları okuyordum..

Karadeniz'e gelin. buralar hesaplı ve güzel.

Fiyatlar yörelerin ve ülkelerin piyasa durumuna göre şekilleniyor. Tatilde olan ülkelere yüksek, tatilde olmayan ülke veya yörelerden de müşteri çekebilmek için indirimli fiyatlar veriliyor. Yüksek sezon ve sezon dışı fiyatlar farklı oluyor. O resimlerde oda fiyatının hangi dönem için oldukları yazmıyor meselâ.

Bir hafta farkla pahalı sezona girildiği durumlar oluyor. Komşunuz sizden bir hafta önce aynı otelde daha ucuza konaklayabilir.

Amaç sürekli olarak doluluk oranını yüksek tutmak. Acenta vasıtası ile gidildiğinde yine acenta fiyatı ödersiniz, şahıs olarak gittiğinizde en az iki katını ödersiniz. Seçmek durumunda kalındığında da az ödeyene yerimiz yok denir.

Karadeniz otelleri öyle değil. Buraya daha o yöntemler uğramadı.

İlave olarak, Türk turistler bütün gün otelde kalıyor ve tıkanıyorlar. Yer kapan yerinden kalkmıyor. Yabancılar genelde gezmeyi seviyor ve gece konaklıyor. Özellikle kış sezonunda özel turlar var. Bunlar çok ucuza gelip hep geziyorlar. Genelde emekli takımı.

Karadeniz de herşey daha doğal.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri