Oyun Laptopu mu? Masaüstü mü?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Merhabalar,

Özellikle son bir kaç yıldır oyun laptopları bir hayli ünlendi fakat eskiden laptopların oyun için olmadığı düşünüldüğü için günümüzde de hala o düşünce devam etmekte.

Fiyatları 5 binden 20 bin liralara kadar çıkan bu canavarlar günümüzde ise oldukça popüler.

Sizce oyun laptopları masaüstü bilgisayarın rekabet edebileceği durumda mı?

Özellikle aynı özelliklerde olan masaüstü bilgisayarlardan çok daha pahalı cihazlar.

Artık yönlerine bakacak olursa taşınabilirliği ( ağır olsalar dahi )

Kablosuz belli bir süre çalışabilme özelliği gibi.

Sizin düşünceleriniz nedir?

Konsol kullanan hardcore bir gamer olarak konsol tercih etsem de oyun laptoplarının avantajı büyük.
Ama dedim ya acayip bir playstation fanıyım.

Ekran kartı fetişisti olarak cevaplamam gerekirse eğer; aynı sisteme sahip masaüstü bir bilgisayar laptoplara göre çok daha fazla performans ve fps sağlar. Masaüstü tercihiniz olsun. Merhaba ben donanımhaberden Mesut Çevik diye mikrofona sarılarak cevapladım bunu da. Oh.

Oyun için Masaüstü. Çünkü laptoplarda her zaman yeterli bir pil ömrü gözetilir ve daracık bir kasa içinde performanslı bir çalışma için yeterli soğutma tertibatı da sığdırılamaz. Üstelik daha pahalılar. Böyle sorunlar bir Masaüstü'nde yok.

2012de i5 işlemli bir bilgisayar almıştım toplamda 6 kez ya açtım ya açamadım. Açamadım diyorum çünkü teknolojiden o kadar uzağım ki onu bile doğru dürüst beceremiyorum. Oyun bilgisayarı olduğunu excalibur reklamları olmasa bilmezdim. [emoji221] oyun bilgisayarını normal bilgisayardan ayıran şey nedir demek istedim ama vazgeçtim. Bu iş beni aşar.

2012de i5 işlemli bir bilgisayar almıştım toplamda 6 kez ya açtım ya açamadım. Açamadım diyorum çünkü teknolojiden o kadar uzağım ki onu bile doğru dürüst beceremiyorum. Oyun bilgisayarı olduğunu excalibur reklamları olmasa bilmezdim. [emoji221] oyun bilgisayarını normal bilgisayardan ayıran şey nedir demek istedim ama vazgeçtim. Bu iş beni aşar.

Çok çok daha iyi ekran kartları ve soğutma sistemleri olarak özetleyebiliriz. Ancak yine de ölümüne masaüstücüyüz.

Çok çok daha iyi ekran kartları ve soğutma sistemleri olarak özetleyebiliriz. Ancak yine de ölümüne masaüstücüyüz.
Teşekkür ederim cevabınız için. Masaüstü bilgisayarını hiç deneyimlemedim maalesef. Eskiden kuzenim chat sitelerine girerdi onun kızlarla yazışmasını izler çekirdek çitlerdik. Kalkıp su filan içecek olursa ekrana yaklaşır, klavyeye dokunmaktan korkarak cesaretimi toplamaya çalışırdım (1 harfe basmak için). Bozma korkusuyla bir kez bile dokunamadım. Masaüstüyle tek bağlantım budur. Ekran kartı olduğunu da şuan öğrendim. Şimdi içimden geçen şey, bir bilgisayar edinip içini söküp incelemek. Kablolar sayesinde her şeyi hallettiğini zannediyordum.

Dipçe: Taş devrinden selamlarım

Teşekkür ederim cevabınız için. Masaüstü bilgisayarını hiç deneyimlemedim maalesef. Eskiden kuzenim chat sitelerine girerdi onun kızlarla yazışmasını izler çekirdek çitlerdik. Kalkıp su filan içecek olursa ekrana yaklaşır, klavyeye dokunmaktan korkarak cesaretimi toplamaya çalışırdım (1 harfe basmak için). Bozma korkusuyla bir kez bile dokunamadım. Masaüstüyle tek bağlantım budur. Ekran kartı olduğunu da şuan öğrendim. Şimdi içimden geçen şey, bir bilgisayar edinip içini söküp incelemek. Kablolar sayesinde her şeyi hallettiğini zannediyordum.

Dipçe: Taş devrinden selamlarım

BOjpVp.png

Evet bu mesela ocak söndüren bir kart. Kafanızda bir şekil oluşsun diye yolladım yanlış anlamayın, biz de daha geçen hafta cilalıya geçtik.

BOjpVp.png

Evet bu mesela ocak söndüren bir kart. Kafanızda bir şekil oluşsun diye yolladım yanlış anlamayın, biz de daha geçen hafta cilalıya geçtik.
Tam arama motoruna sormak üzereydim.. Görüntüsü çok cezbediciymiş. Şu aletin görüntüyü oluşturduşunu hayal etmek muazzam bir şey. Fakat ben chip gibi bir şey hayal etmiştim. Laptoplar çok ince nasıl sığıyor acaba.. Laptopu söksem tekrar birleştirebilir miyim onu araştırmam lazım.

Oyun için özellikle yapılan bir şey yok donanım olarak hangi nesil işlemciyi ve ekran kartını kullanıyorsa onun karşılığını verir, başına gamer ibaresi ekleyince daha güzel sömürü yapılabildiği için üreticiler bunu kullanıyor, hafif overclock yapıp renkleri de kırmızı, siyah olunca oyun bilgisayarı olarak daha kolay satıyorlar, donanım herhangi bir alan için özel olarak üretilmez işlem gücüne göre kullanılacağı alan değişir.

Masaüstü her zaman önde olacaktır soğutma açısından bileşenlerin yaydığı ısıl tasarım gücü(TDP) yi Laptop 'a göre hacim avantajından dolayı daha kolay soğurabileceği için.

Çoğu üst seviye Laptop ısıdan dolayı Throttling' e giriyor (hız düşürüyor).

Soğutucu farkı giriyor burada mevzuya,tabii laptop her ne kadar ergonomik ve konforlu olsa da;masaüstünün verdiği verimi ve performansı tam anlamıyla veremiyor.Yine de yapabildiği her işi yapabiliyor,ısınma önlemleri için ise adaptörünü de soğuk tutmanız gerekiyor.GPU ve CPU zaten gerisini işlem parçalarıyla her türlü hallediyor.

Geri