Oya Okar Kimdir - Oya Okar Biyografisi

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türk Ünlüler
Oya Okar (d.1986, İstanbul), Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu.
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümünden mezun oldu. Televizyon ekranlarında ve sinema perdesinde birçok projede yer aldı.
Boy : 1.70
Kilo : 56-58
Filmografisi
Mavi Kelebekler - Aida
Doktorlar - Gülümsün Kaya
İstanbul Çoçukları - Gülfen
Düğün Şarkıcısı - Çiçek
Sınıf - Rüya
Dağlar Delisi - Asu
Ümit Milli - Elif
Şöhret - Gülçin Özer
Doktorlar 2007-Gülümsün
2012: Böyle Bitmesin (konuk oyuncu)

2005 yılında yer aldığı Şöhret dizisi ile profesyonel oyunculuk kariyerine adım atan, oldukça genç olmasına karşın kısa sürede pek çok yapımda başarılı roller ile karşımıza çıkan Oya Okar, son yılların yetenekli oyuncuları arasında gösterilmektedir. Gerek oyunculuğu gerekse de güzelliği ile dikkat çeken başarılı isim, tiyatro üzerine eğitim almıştır.
1986 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen tıp profesörü bir annenin kızı olan Oya Okar, ilk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra lise eğitimini Güzel Sanatlar lisesinde almıştır. Müzik bölümü üzerine eğitim almasına karşın oyunculuğa ilgi duyan Oya Okar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünde lisan ve yüksek lisans eğitimlerini tamamlamıştır.
Dönemin popüler yapımlarından olan Düğün Şarkıcısı dizisinde yine başarılı bir performans ile adından söz ettirmiştir. Devam eden süreç içerisinde oyuncunun dahil olduğu yapımlar ise İstanbul Çocukları, Mavi Kelebekler, Böyle Bitmesin ve son olarak yer aldığı Zeytin Tepesi olarak bilinmektedir.

Geri