Oxford aşısını geliştiren bilim insanı: Virüsün daha ölümcül mutasyona uğrayacak yeri kalmadı

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Sağlık Konuları
Konu sahibi son olarak 1206 gün önce görüldü
Yahu müslüman
Virüsün virulansının (bulasicilik ve öldürücülük) artmasını sağlayan mutasyonla, uzun süre tedavi için kullanılan ilaçlara karşı nükleotit aracılıklı mutasyon geçirmesi aynı şey değil. Ula daha hedefe yönelik ilacı yok ki olmayan ilaca olası mutasyon gelişsin? Hem bu DNA virüslerinde olur. RNA da ne ilacı ne rezistansı Allah aşkına.. aaa bak şekerim yükseldi.
Influenza bir RNA virüsü değil midir? Bazı antiviral ilaçlar direnç geliştirdiği için ABD'de kullanılmıyormuş ve bazı grip türleri de Tamiflu isimli ilaca direnç göstermişler.

Sonuç olarak virüsün zamanla daha az öldürücü olma olasılığı elbette var fakat uğradığı mutasyon ile daha tehlikeli olma ihtimali de var yani haberde bahsi geçen açıklamalar insanları yanıltıyor ve sanki salgın kendiliğinden zamanla bitecek yanılgısına düşmelerine sebep oluyor. Haberin orjinali ise daha detaylı ve insanların yenilenmiş aşıları olması halinde salgının daha kolay biteceğine vurgu yapıyor.

Antiviral ilaçlar, virüs replikasyonunu hücre düzeyinde inhibe eder. Modern antiviral ilaç geliştirmenin zemininde yatan temel düşünce, bloke edilebilen viral protein veya protein kısımlarının belirlenmesidir. Günümüzde herpes virüsler, hepatitis B virüs, influenza virüs ve HIV virüslerine karşı oldukça etkili antiviral ilaçlar vardır. Latent veya persistan virüsler, antiviral ajanlarla konak vücudundan özgül olarak temizlenemez fakat replikasyonları etkili bir şekilde önlenebilir. Çeşitli antiviral ilaçların klinik kullanımı sırasında antiviral ilaçlara dirençli virüsler daha sık gözlenmektedir. Viral genomdaki mutasyonlar ve selektif ilaç baskısı, dirençli bir virüs popülasyonunun ortaya çıkmasına neden olur. Dirençli virüs türlerinin çoğunda spesifik ilaç hedefi veya aktivatörünü kodlayan genlerde mutasyon vardır. Antiviral ilaç direnci, viral infeksiyonların yönetimi için önemli bir problemdir.

@Gabiah vallahi ıslah olmaz bunlar. Döndü dolaştı yine hepatit b ilaç direnci makalesi buldu. Ben hepatit b ye itiraz etmedim. Hatta hariç tuttum. "Ama influenza RNA virüs" diyo kalkıp kanıt sunduğu makale DNA virüs. Offf offf

Ya arkadaş yanlış. Yine yanlış. İlaca direnç meselesi bakteriler ile ilgili. Antiviral direnci diye bişey yok. Belki biraz hepatit b için. O bile yeni konuşulan bişey.
Ksjdhdjdjdjdjjd aga seni pc basina oturtup doktorlari yorumlayan bu doktorlari yorumlamani izlemeyi cok isterdim. Doktor yorumlucan ama konu degil kajsjdndbnd

@Gabiah vallahi ıslah olmaz bunlar. Döndü dolaştı yine hepatit b ilaç direnci makalesi buldu. Ben hepatit b ye itiraz etmedim. Hatta hariç tuttum. "Ama influenza RNA virüs" diyo kalkıp kanıt sunduğu makale DNA virüs. Offf offf
abi lefty hanım için bu artık savaşa döndü.
sizi alt etmek için her şeyi deniyor , bakınız her girdiğiniz konudaki yorumlariniza muhalif.
kızmasın ama bu aşı konusunda kendisini çok takıntılı görüyorum.
onun dışındaki konu uzmanlık alanım olmadığından bir şey diyemem

abi lefty hanım için bu artık savaşa döndü.
sizi alt etmek için her şeyi deniyor , bakınız her girdiğiniz konudaki yorumlariniza muhalif.
kızmasın ama bu aşı konusunda kendisini çok takıntılı görüyorum.
onun dışındaki konu uzmanlık alanım olmadığından bir şey diyemem
Aşı konusunda elbette takıntılıyım çünkü hepimizin hayatı risk altında ayrıca hızlı aşılama olmadan bu salgın çok daha uzun sürebilir ve en kötüsü daha ölümcül bir mutasyonla çok sayıda insanı öldürdükten sonra yok olabilir yani giderken yanında kaç kişiyi götüreceğini kestirmek mümkün değil.

Virüsler mutasyonla daha az öldürücü olacak diye bir kural yok ancak elbette yaşamak isteyen her virüs daha az öldürücü olup daha çok bulaşma yolunda evrimleşir ancak tersi de pekala mümkün.

Senle tartışmayacağım artık çünkü zaten ilk yorumlarımda antiviral direncine açıklık getirecek paylaşımı yaptım ayrıca ABD bazı ilaçları antiviral direnci nedeni ile artık kullanmıyor diye yukarıda da yazdığım halde, yine de haklı çıkma çabasındasın ve bu sebeple uzatmaya hiç gerek yok.
Vicdanın nasıl el veriyorsa onu yap.

Geri