Överken sövmek

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Çok severdim şarapsızı gibisinden esas amacı takdir ve sitayiş olan argo cümleler sarf etme durumu.

- Bak kulağım çınlıyor yine, kesin biri bana sövüyor.
- Sövecekler tabi abi, sen sövülmeyecek insan mısın! Sana sövmeyen ölsün.

Yalniz .......... Cocugu ne film yapmis be
Yalniz .......... Cocugu ne guzel soylemis
Yalniz .......... Cocugunda ne ses var
beeee
Gibi.

Doğrudan övme amacı olmayabilir ve bir şekilde laf sokmaya çalışırken, niyetini tam olarak belli etmemeye çalışanlarda da rastlanan bir durumdur.

bjbjbj benim bir arkadaşım var, işte özellikle onu sevme şeklim... sövüşüm tabii öyle ciddi manada değil. ama sadece övünce bi afallıyor garibim :d
genele bakınca da çok artniyetli bir tutum gibi gelmiyor bana. durum dengelemek diyebiliriz :f

Lafı inceden sonucuna ulaştırırım ama sövgüyle hiç yaptırımım olmadı. Ben beni bildim bileli deli manyak gerizekalıdan ileri gitmedi.

Bir asker arkadaşım her cümlenin başına yada sonuna Bismillah der gibi bir meşhur küfür eklerdi. Bir gün onu ikaz ettik. Ben küfür etmiyorum, asla da etmem demişdi. Geldiği yerde ağız alışkanlığı olmuş ve kendisi bunu fark etmiyormuş. Memleketinde küfür sayılmıyormuş. Kötü alışkanlıktır, ne zaman ağzınızdan kaçıracağınızı asla bilemezsiniz. Çok uygunsuz bir ortama denk gelebilir.

Mesela doğum günümde sevgilim ''iyi ki anan seni sıçmış'' demişti bana. Tirbiyisiz yea!​

Geri