Maria Puder
Platin Üye
-
-
-
-
-
Anneme yaptım tabiki. Günü var hatta kız kardeşimin diyeyim annemin ısrarı üstüne uzun zaman sonra mutfağa girdim :ask
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şekeri iyice cirptiktan sonra,
Yarım elma
Minik havuç rendeleyip bir kapta karıştırdım
Önceden kırdığım ve çokta toz haline getirmediğim 15 adet cevizi içine karıştirdim ve tarçın 2.5 yemek kaşığı attım. 4 ini karıştırıp bi kenara bıraktım. ..
Sonra diğer kapta ki yumurta ve şekerin içine 1 şu bardağı yağ katıp karıştırmaya devam ettim (iyice karıştırın lütfen kolları kas yaptı resmen)
Neyse sonra1 bardak sütü 2 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyami döktüm karıştırdım sonra diğer kapta ki malzemelerimi kattı karıştırdım.
GÖz kararı unu katıp iyice karıştırdım kıvama gelene kadar un kattı ara ara. .
Önceden yagladigim kek kalibina özenle ve eşit şekilde döktüm ve önceden isittigom fırında 180 derece de 45 dk pisirdim.
Harika kokuyor.
Buyrun
Havuçlu, tarçınlı, elmalı ve cevizli kek....
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şekeri iyice cirptiktan sonra,
Yarım elma
Minik havuç rendeleyip bir kapta karıştırdım
Önceden kırdığım ve çokta toz haline getirmediğim 15 adet cevizi içine karıştirdim ve tarçın 2.5 yemek kaşığı attım. 4 ini karıştırıp bi kenara bıraktım. ..
Sonra diğer kapta ki yumurta ve şekerin içine 1 şu bardağı yağ katıp karıştırmaya devam ettim (iyice karıştırın lütfen kolları kas yaptı resmen)
Neyse sonra1 bardak sütü 2 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyami döktüm karıştırdım sonra diğer kapta ki malzemelerimi kattı karıştırdım.
GÖz kararı unu katıp iyice karıştırdım kıvama gelene kadar un kattı ara ara. .
Önceden yagladigim kek kalibina özenle ve eşit şekilde döktüm ve önceden isittigom fırında 180 derece de 45 dk pisirdim.
Harika kokuyor.
Buyrun
Havuçlu, tarçınlı, elmalı ve cevizli kek....