Otur Komutu Nasıl Öğretilir

Konu sahibi son olarak 4530 gün önce görüldü
Otur komutunu köpeklerimize iki şekilde öğretebiliriz. Biri eğitim vererek, diğeri zamanlamayla. Şimdi nasıl olacağını görelim;
Eğitim Vererek Otur Komutu: Bununda iki farklı yöntemi var. Biri poposuna hafif bastırıp oturmasını sağlamak, diğeri de elinizi kafasının üstünden geçirmek. Yani şöyle; eğer ki poposuna değerek oturtmak istiyorsanız elinizi poposuna hafifçe bastırın.

Tam oturacakken ” Otur ” deyin ve oturduğu zaman bol bol sevin, aferin deyin ve ödül verin. Bunlar çok önemlidir. Diğer yöntem ise elinize sevdiği bir yiyecek alın. Atıyorum bisküvi. Bisküviyi hafifçe kafasının üstünden arkasına doğru götürün. Köpeğiniz onu takip edecektir ve artık kafasını daha fazla geri yatıramayacağı için oturmak zorunda kalacak ve öyle bakmaya devam edecektir. İşte siz tam otururken otur komutunu vererek ödül, bol bol sevgi ve aferin diyeceksiniz.
Zamanlamayla Otur Komutu: Köpeğiniz kendiliğinden oturuyordur mutlaka. Sizin yapmanız gereken köpeğiniz tam oturduğu sırada, yani oturmadan ancak tam oturacakken olan zamanı yakalamak. Tam oturacakken “Otur” komutunu verin ve oturduğu zaman ödül, bol sevgi ve aferin deyin.

Geri