Otostop Çeken Birini Arabanıza Alır mısınız ?

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Nerede ne şekilde olduguna bagli. Almisligim coktur, yanimda ailem yoksa ve ogrenci olduguna kanaat getirdiklerimi aldim daha once.

Avrupa Otoyolunda Gebze istikametine doğru sağ şeritten aheste aheste gidiyordum bir defasında.
40-45 yaşlarında bir adam otostop çekiyordu. Ben de telde konuştuğumdan dolayı yavaştım ve göz göze geldik.
Durmadım.
50-60 mt. kadar mesafe oldu aramızda, sağ yan aynadan kendisine baktığımda ağız dolusu küfür ettiğini gördüm.
O an dank etti ve frene bastım. Fren lambalarını gören şahıs, kendisini alacağımı zannederek arabaya doğru koşa koşa gelmeye başladı tabii.
Arabaya ulaşmasına 20 mt. kadar mesafe kaldığında gaza tüm gücümle bastım ve yoluma devam ettim..

Hoş muydu? Değildi tabii ama salt durmadığım için ağız dolusu küfür etmesi de hoş değildi.

AKG319722.jpg

Asla.

Bacakları uzaktan belli olursa dururum ne var :]
Şaka bir yana, anlık durumuma ve otostop çeken kişinin görüntüsüne göre karar veririm.

Yaşlıysa alırım. Gençse yürüsün...

Blablacar'da bile karı seciyorum otostopta farklı mı davranacam

Geceyse almam, gündüzse belki. Gerçi ben araba kullanmıyorum. Yine de bir gün cesaret edersem trafiğe çıkmaya belki alırım. Ama can güvenliğini garanti edemem :d

Ben de almam. Çalıştığımız okulun öğrencilerini bile almaya korkuyoruz.

Motosiklet kullanıyorum. Çok ağır değilse (çünkü 9,5 beygirim var) ve güzelse alırım. Risk onun, ikinci kaskım yok.

Geri