Sene 2011 ..
Bindim Avcılar durağından metrobüse iş çıkışı .. Oturdum boş bulduğum bir koltuğa .. Çok değil bir durak sonra iki yaşlı kadın bindiler aynı otobüse .. Hemen yanıma doğru yanaştılar ve ayaktalardı .. Otobüste oturacak yer yok tabi ..
Bir an için yaşlı kadınlardan biriyle göz göze gelsek de bakışlarımı kaçırdım ivedilikle .. Kaçırdım çünkü kadına yerimi vermeye hiç niyetim yoktu .. Niyetim yoktu çünkü kadın benim gözümde argo tabirle bir " kokonaydı "
Yetmişli yaşlarını devirmek üzere olan bu yaşlı kadının ne giyimi ne yaptığı makyajı ne de ruhumda oluşturduğu tavrı bende saygı uyandırmıyordu .. İçimden " çok beklersin sosyete " dediğimi hatırlarım ..
Sonra diğer durakta genç bir kadın bindi ama ben kadını fark etmedim başta .. O kadında arkamdan doğru benim oturduğum tarafa yanaşmış .. Kadın hamileydi ama dediğim gibi onu hiç fark etmemiştim derken önümde duran yaşlı kadın kulağıma doğru eğilerek tüm nezaketiyle bana fısıldadı ; " Evladım şu kızımıza yer versen rica etsem "
Yaşlı kadının uyarısıyla fark ettim hamile olan kadını .. Hemen yerimi verdim tabi ..
Bir kaç durak sonra o hamile kadın otobüsten indi .. Boş koltuk bana, bende ayakta duran yaşlı kadına bakıyordum .. " Otursanıza " dedim ama kadın " Olur mu oğlum sen otur " deyince " teyzeciğim başımı kesseler daha bu koltuğa oturmam " dedim ..
Hayatımın derslerinden birini aldığım gündür o gün ..
Hiç bir maymunu utandırarak eğitemezsiniz ama insanı yaşadığı deneyimleri zaten eğitir .. Tabi idrakını kullandığı müddetçe ..