Otobüslerde telefonla konuşan kişi

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Yapmayın ..
Daha dün yanımda oturan teyzenin tüm sülale hakkındaki dedikodularıyla doldurdum kafamı , ne gerek vardı be teyzem :/​

Bir gün şehir içi otobüsünde yolculuk yaparken 20li yaş civarında bir bayan, muhtemelen erkek arkadaşıyla konuşuyordu. Ses tonunu ayarlamakta çok zorlandı. Hararetli bir gündemleri vardı. Bayanın ses tonu artıyor gitgide, sonra çevresindekileri düşününce ses tonu düşüyor; sonra gündem gereği tekrar arttı, tekrar düştü,.. Böyle birkaç döngüden sonra otobüsteyim dedi herhalde kendince ve telefon kapandı.

Prensibimdir, kolay kolay otobüslerde konuşma yapmam.

Herkesin telefonu ama kulakligi yok ki milletin konusmalarina kulak asiyor.
Normal durum bunlar.

Bir de tutunamadığı halde düşme pahasına görüntülü konuşma yapanlar var.
Yahu kapat inince konuş zaten kalabalık , yollar kötü , şoför sert kullanıyor.
Ben iki elim ile tutunurken zorlanıyorum , adam görüntülü konuşma yapıyor o hengamede.

Başlıkta eksiklik var sanki, birisi aradığı zaman insan otobüste diye telefonu açıp konuşmasın mı? Belki acil durum var, belki yolu bilmiyor tarif alacak. Normal bir şey başkalarını rahatız etmeden konuşuyorsa. Çok uzun ve sesli konuşmalar rahatsız edici olabilir.

Bol dedikodulu geçiyor . ortam şahane malzeme çıkıyor. Keşke dinlemeyi sevsem. O an kulaklık takılı ve bangırtılı müzik dinliyorum insanları öyle izlemek çok iyi kendi kafamdan konuşmaları canlandırıyorum. Bu da benim serseri stilim .

Başkasına konuşmasını dinleten herkes sinirimi bozuyor

Dün şahit oldum minibüste.
30 lu yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim bi adam erkek arkadaşıyla bu akşam sinemaya 7 seansına mucize ye gidecekler. Patlamış mısır ve kolayı avm içinde ki migrostan alıp çıkacaklar. Sinemanın orda ki iteliyormuş.
Öte yandan Gizem e de haber verelim mi dedi diğeri anladığım kadarıyla kabul etmedi. Bu da kesin mi abi bitti mi dedi. Sonra bıraktım dinlemeyi.

Yaşli kadınlara cep telefonu vermeyın
Zaten bi yeşile basıp açmayı biliyor

Mahallecek ya da akraba-i taallukat olarak binenler var Kadınlar en çok siz konuşuyorsunuz
Kaynanaya kocaya dolmuş gelmiş bıdı bıdı metroda

Bağıra çağıra konuşmadığı ve uzun uzun konuşmadığı sürece dert değil…

bütün hayat hikayesini dinliyoruz maşallah bir gün bi kızın
hamilelik günlerini gece yarısı hikayelerini vs

hiç edep adap kalmadı mı ?

Aslında olabilir bir durum. Bazen acil bakman gereken bir durumdur bazen de kısa bitebilecek bir konuşma olabilmesi sebebiyle konuşulabilir. Ancak özellikle bağıra çağıra özel hayatını konuşan bazı tipler vardır. Tüm metrobüsün konuşmasına ortak olduğu, neredeyse yorum yapacak derecede konuya hakim oluyorlar. Bir ara denk gelmiştim. Kız arkadaşına erkeklik yapma edasında olan bir barzo ile aynı metrobüste giderken herkesin konuşmaları dinledikten sonra içinden küfür ettiğine yemin edebilirim. Bu kadar özel durumlarınızı aleni konuşmayın bari.

Üni yıllarımda otibisle gelip giderken çok başıma gelirdi. Bir keresinde de " o telinin şarjı biitsin emi " diye söylenmiştim " (o zamanlar beddua sayılmıyordu bu tür dilekler öyle bir zamandı neyse) dinlenme tesisinde şarja bıraktığı telini unutmuştu. Allahtan beddua değildi.

Geri