Otizm

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Otizmli insani 3 yasindan itibaren gozlemleyebilirsiniz. Goz temasi kurmaz,seslendiginizde hemen cevap vermez. Sarilmaktan opulmekten hoslanmaz. Yuksek ses onlari rahatsiz eder. Sorulariniza alakasiz cevaplar verebilir,motorik yetenegi genel olarak zayiftir, ergo terapi yardimi onerilir bu durumlarda . Dikkatimi ceken baska bir sey ise, otizmli insanlarin gorsel zekasinin muthis olmasi. Sosyallesme sorunlari yasar cocukluk doneminde. Aile bilincli ise, bu sorunu atlatabilirler. Otizmli insan art niyet tasimaz yuzunuze karsi ''cok cirkinsin'' diyebilir. vs vs vs vs

Bazısı saldırgan bazısı sessizdir.
Mesela çok sevdiği insanlara yaklaşan insanlara saldırgan olabiliyorlar.

Sosyal iletişim ve etkileşimi engeller. Nesneleri üst üste dizmek ya da aynı doğrultuda sıralamak otizm belirtisi olabilir.

Otizmle alakalı olarak otistik konuşma terimi de vardır. Bir çocuğun oyun oynarken sürekli aynı kelime ya da cümleyi tek bir noktaya odaklanarak çevresinden bağımsız olarak defalarca tekrar etmesi şeklindedir.

Otizmli bireylerde odaklanma yoğundur. Özel eğitim kategorisi içinde yer alabilir. Kaynaştırma eğitimi ya da özel eğitim sınıflarında eğitim görebilir.

Sevgiyle yaklaştığınız zaman asla saldırgan ve hırçın davranmazlar. Zihinsel Engelliler öğretmeni bir arkadaşım bahsetmişti. Öğretmeni sürekli değişirse hırçınlaşabiliyorlarmış.

bu konu hakkında gerçek bi hikayeden yola çıkılarak çekilmiş "temple grandin" diye güzel bi film var, bilgi sahibi olmak isteyenler izleyebilirler

Bugün Jan dark ile konuşurken benim de aklıma geldi temple grandin bence de izlemelisiniz..
Otizmi öyle güzel anlatıyor ki.
Anlayışlı ve sabırlı olmalari gerek böyle bir çocuğa sahip olan kişiler.

Kesinlikle çok özeller

Otizimsiz insalarda TR de göz teması kurma yada fizikse tema kurmaya kaçarlar ama sanalda hepsi yardımseverdir

Temple Grandin filmi herkesin izlemesi gereken bir filmdir. Gerçek yaşanmış otizmli bir gencin hayatını anlatmaktadır.

Dün haberlerde otizmli çocuğa şiddet uygulayan bir öğretmen vardı. Olay bir yıl önce Konya'da gerçekleşmiş. Bir insan nasıl bu kadar vicdansız olabilir, anlamıyorum.

Otizmli bireylerle ilgilenildiğinde pek çok başarı öyküsünün mucidi olabilirsiniz.

*Forrest Gump ve Rain Man benim için bu listede başı çeker film olarak.

Otizm farkındalıktır, 2 Nisanda her yıl Otizm Farkındalık Günü kutlanır.

Çok farklı şekillerde kişilere yansır. Aileler genellikle bilinçsizdir. Özel eğitim kurumları vardır onlar için. Kimisi duyduğu her sayıyı aklında tutar tıpkı telefon rehberi gibi, kimisi pi sayısının virgülden sonraki 100 bilmem kaç basamağını aklında tutar. Komut vererek kolaylıkla yönlendiremezsiniz. Kimisi saldırgan olur - sokağımızdaki çöp konteynırını ateşe vermişti- bunlar benim bildiklerim. Zihinsel engelli öğretmen komşusu olunca insanın bilgisi bu kadar kısıtlı oluyor.

Ayrıca tüm ünlülerin desteğiyle 4 Nisanda çok güzel bir gösteri düzenlediler Otizm Farkındalık Gününde eğer elimde varsa videoları paylaşırım.

Benzerliklerinden dolayi sikca angelman sendromu ile karistirildigini biliyorum.

Temple Grandin dışında Ben X filmini şiddetle tavsiye ediyorum.

The Good Doctor dizisini tavsiye ederim.

Geri