Otellerdeki Su Isıtıcılarına Dikkat! Neden Mi?

Konu sahibi son olarak 1282 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Konuyu ünlü blog gündeme getirdi. Twitter üzerinden bir kullanıcının takipçilerine "Gerçek soru şu: Tanıdığım birileri seyahat ederken su ısıtıcısında iç çamaşırını kaynatıyor mu?" diye sorduğunu ve gelen olumlu cevaplar olduğunu aktardı

DSC_1005.jpg

"Yiyecek içecek olarak tüketildiklerinde hastalığa sebep olmuyorlar ama bazı ortamlarda var olmaları demek onların "ölümcül toksinler" üretmelerine sebep olabiliyor."

CfKjIYoUYAAD8zd.jpg

Auckland'da bulunan Massey Üniversitesi Doğal ve Matematiksel Bilimler Enstitüsü'nden moleküler biyoloji uzmanı Dr. Heather Hendrickson yüksek ısılara dayanıklı olan bazı bakterilerin olduğunu ve insan sağlığına zararlı olduklarını açıklıyor.

Dr. Hendrickson'a göre 'iç çamaşırını otel kettle'larında kaynatarak temizlemek inanılmaz derecede sorumsuzca bir davranış."

Ayrıca otel odasındaki su ısıtıcının içinde bulunan suyun ya da cihazın kendisinin 'sterilize' edilip edilmediğini bilmemiz imkânsız...

DIZ8lzKXcAAtXTO.jpg

Ayrıca her ne kadar 5 yıldızlı otellere gitmiş olsanız da kat görevlileri hizmete sunulmuş havluları oda içinde ve banyoda temizlik bezi olarak kullanıyor. Bazı bakteri türleri o havlular yıkanmış bile olsa yüksek sıcaklıkta direnç gösterip yok olmuyorlar ve siz kullanıp nemli kaldıkça çoğalıyorlar

Keşke bunu otelde kahvemi yudumlamadan önce okusaydım ah be Aleyna.. :d

Iyy ne iğrenc insanlar var tiksindim herseyden simdi.

Aleyna emegine saglık

Yok artık,Hiç ınandırıcı gelmedi, o kadar otellerde kaldım şu ısıtıcıyı alıpda şunları kaynatayım demedim :D
hiç bir otelin havlusunu kullanmam, yastığın üstünede götürdüğüm havlumu sererim öyle uyurum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri