Ötekileştirme.

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kendimizden farklı gördüğümüz kişileri dışlama, yabancılaştırma, düşman haline getirmeyi ifade etmektedir.

- Forumda böyle şeyler yapmayın kötü bir şey. Herkesi kucaklayıp, sarıp sarmalayan kişiler olun.
- Bazıları anlamını bile bilmiyor, belki bu konu sayesinde öğrenir.

Gönderme yapıyor kilit.. Sonrasında gonderme diye konu acacak :)

Doğru anlamı, kendi öz değerini başkalarının farklılıklarını yererek ve kendini överek arttırma çabasıdır.

edit: imla.

öyle ya, senden değilse, yoktur!

Kucaklamak, sarıp sarmalamak kısmına adaylığımı koyuyorum : )

sarılalım

tenor.gif

- Irkçılık, aşırı milliyetçilik, fanatizm hepsi ötekileştirme kültüründen beslenir.

Kulumsuyu ne güzel dışlamıştık ama ahahahah
Valla hiç duyar kasamıcam arkadaşlar, kusura bakmayın.
Bu kadar insan birinin üstüne bu kadar gidiyorsa kişi de zahmet edip dönüp kendisine bakmalı.
Alıyım linçleri :torpu:

- Linç kültürü de bunun bir parçası.

- Pirenin bacaklarının koparıldığı zaman kulaklarının duymamasının sebebi de bu sorun kaynaklıdır.

Kendimce hep insanlarin oy verdiği partiler, dinleri, ideolojileri ve ırkları üzerinden yargilanmamasi gerektiğini savundum, bunun için tartışmalara girdim, hakaret ettim, hakarete uğradım. Hatta şu an bir Instagram sayfası ile bu sebepten ötürü tartışıyorum. Ustelik böyle bir konuyu akp'lileri ayristiran bir üye olarak senin açmış olman ayrı bir ironi Run (:

Lafa gelince herkes birlik beraberlikten bahsediyor ama insanlar birbirlerini oy verdiği partiler üzerinden yargılıyor. İç Anadolu insanına çomar, doğu insanına terorist, ege kiyilarina dinsiz Karadeniz insanına yobaz yaftasi vuran onlarca üye cikarabilirim bu forumdan mesajlarıyla birlikte. O yüzden bu konuda kimse samimi gelmiyor bana.

Uzun süredir bu ülkeden gitmek için uğraşıyorum bilen bilir. Ama bunun sebebi ne iktidar, ne muhalefet ne de ülkemin kötü olması. Tek sebep insanlar. Birlik beraberlik diyorlar ya hani, hikaye. Açıkların kapalilari kapalilarin açıkları yadirgamasindan insanlarin birbirlerini otekilestirmesinden bıktım. Aynı şekilde laf anlatmaktan da.

Sevgili Hatem bey benim açtığım veya yazdığım konulara dikkatli bakarsan, sürekli kendimden örnekler vererek konuşan biriyimdir. Bu açtığım konuda da hem gerçek bir mesaj, hemde ironi içeren şey var. Mesela "ben kucaklıyorum" demedim. Her şeyi çok iyi veya doğru yapan birisi değilim. Sadece şunda samimi olabilirim "ben merkezci" değilim. Aslında bu da güzel bir konu olabilir ne dersin?

Çevir kazı yanmasın :)

Keskin sirke küpüne zarardır..

Damlaya damlaya göl olur :p

Beni ötekilestirebilirsiniz.
Ötekiyim cünki brehbreh.

Mesela senin aklın ermez bu tür konulara deyip, seni ötekileştirme yapıp konudan uzaklaşman gerektiğini belirtiyorum.

Geri