Ota Benga

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
16. ve 19. yüzyıllar arasında Afrika'da büyük bir insan talanı yapıldı. Köleleştirilen milyonlarca Afrikalıdan bir olan Ota Benga hayatları zaten dramatik olan bu insanların arasında belki de insanlık tarihine utanç olarak geçecek bir uygulamaya maruz kalmıştır.

Evrimciler "yarı maymun-yarı insan" canlıların
sadece fosil kayıtlarında değil, dünyanın farklı bölgelerinde canlı olarak
da bulunabileceğine inanıyorlardı. 20. yüzyılın başlarında bu "canlı ara
geçiş formu" arayışları bazı vahşetlere neden oldu. Bu vahşetlerden biri,
Ota Benga adlı pigmenin hikayesiydi.

Afrikalı kabilelerden Chirichiri'lerin bir ferdi olan Ota Benga'nın ismi kendi dilinde "Dost" demektir. Evli ve iki çocuk babasıydı.

1904 yılında Amerikalı misyoner Samuel Philips Verner tarafından Belçika Kongo'sunda yakalandı ve diğer renkdaşları gibi zincire vurularak ve çok zor şartlar altında Amerika Birleşik Devletleri'ne götürüldü.

1904 yılında St.Louis Dünya Fuarı'nda çeşitli maymun türleriyle birlikte aynı kafeste "İnsana En Yakın Ara Geçiş Formu" olarak teşhir edildi. 2 yıl sonra New York'taki Bronx Hayvanat Bahçesi'nde birkaç şempanze, bir goril ve bir orangutan ile birlikte "İnsanın Eski Ataları" adı altında sergilendi. Hayvanla insan arası geçiş aşamasını bulma iddiasındaki ırkçı bilimciler, üzerinde çeşitli deneyler yaptılar.

Maruz kaldığı bu uygulamaların etkisinden kurtulamadı ve 20 Mart 1916 yılında 32 yaşında iken yaşamına son verdi.

şimdi şu anlattığın hikaye ile başlığın ne alakası var?

şimdi şu anlattığın hikaye ile başlığın ne alakası var?

1904 yılında St.Louis Dünya Fuarı'nda çeşitli maymun türleriyle birlikte aynı kafeste "İnsana En Yakın Ara Geçiş Formu" olarak teşhir edildi.

Evrimciler "yarı maymun-yarı insan" canlıların
sadece fosil kayıtlarında değil, dünyanın farklı bölgelerinde canlı olarak
da bulunabileceğine inanıyorlardı.

Bu evrim teorisinin neresinde geçiyor?
Herhangi bir münferit olayı bilimin en büyük teorisine mal etmek ne kadar doğrudur?

Youtube'da bir video vardı. Videodaki ağabeyimiz, "İnsanlar maymundan geldiyse bugünkü maymunlar niye insan olmuyor yawww" diyordu. Olay aynı buna benziyor.

1904 yılında St.Louis Dünya Fuarı'nda çeşitli maymun türleriyle birlikte aynı kafeste "İnsana En Yakın Ara Geçiş Formu" olarak teşhir edildi.

eee? bu bildiğin vandallık.evrimciler falan diye gazlama milleti.çorumlu bi adam karısını kesse ''çorumluların rezaleti'' dersen ne olur?

Kardeşim Evrimciler tarafından maymunlarla aynı kafese koyulup insana en yakın maymun türü olarak gösterilmiş. olayı anlayamadın sanırım ?

salak mıyım ben? asıl anlamayan sensin
anlatayım tekrar
allahu ekber diye kafa kesme videolarına başlık ''müslümanların rezaleti'' dediğimde ayaklanıyor insanlar.ne alakası var bunun islamla? bu islam dışıdır diye.işte bu da bilimsel tabanlı evrim gerçeğini,yaradılış inancına karşı savunan kesimi rencide eder.bu adamlar evrimciliği bahane edip soytarılık peşinde olan şeref yoksunu kişiler olabilir ancak

hem ''kardeşim'' değil ''abi''

onu diyen ben değilim öyle başlık attım aykırı birşeyde görmüyorum kardeşim. Saygı duyarım sana

Başlık genelleme içeriyor ve yanlış kisilere işaret ediyor. :p

do you understand me?:p

Beni seni anlıyorum. Sen ne dediklerini anlayabiliyormusun onu icabet etmeli ?

Bu deneyi yapan Evrimciler oke ? Başlığı imamların rezilliği diyemi acacam neyden bahsediyorsun.

Iyi de bunu yapanlar evrim teorisini savunanlar değil. Olamaz da.

Evrimci olarak geciyor bende öyle lanse ettim orasını bilemiyorum Anlıyormusun ? :)

evrimcilerin rezaleti dersen sana küfür ederim.çünkü ben bir bilim adamıyım. nörobilimciyim. hiç bir konjenital malformasyonluyu tasma takıp kafeste sergilemiyorum.sizin kıçınızı nasıl kurtarırız hastalıklardan diye uğraşıyoruz.iki amerikalı misyoner dallama nasıl evrimci olabilir?

Evrimci değilsin en azından. Zamanında böyle birşeyi yapan Evrimci varmıs bende başlığı evrimci diye atmalıyım. Küfürde edeceksen bilim adamı boşuna olmuşsun

Evrimci değilsin en azından. Zamanında böyle birşeyi yapan Evrimci varmıs bende başlığı evrimci diye atmalıyım. Küfürde edeceksen bilim adamı boşuna olmuşsun
aşkım biz aynı zamanda tuvalete de gidiyoruz. insanız yani küfür de ederiz. zamanında bunu yapan evrimci yok anam.o dediklerin sirk cambazı.o başlık değişecek o kadar

bir kac kisinin yaptigi sacmalilari nasil islama yigamazsak bir kac evrim savunucusunun yaptigini da tum evrimcilere yigamayiz,yigmamaliyiz.

Geri