Osmanlı devleti batıya olan ilgisinden dolayı Amerikayı keşfetmemesi diye bir sorunsal vardır kaldı ki kanuni o dönemde en iyi denizcilere sahip olduğu halde bunu yapamamış. Belki de tenezzül etmemiştir.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Belki de o dönemlerde Amerika tehdit olarak görülmüyordu. Daha ciddi ve sınırlara daha yakın düşmanlar vardı. Zaten yeteri kadar genişleyen sınırlar kontrol altında tutulamadığı için duraklama ve çöküş gerçekleşti bir de Amerikayı ele geçirip oranın idaresi ve güvenliğiyle uğraşmanın mantığı yoktu.
Onun da cevabı içinde zaten. Sınırları kontrol edebileceğinin üzerindeydi ve donanma ne kadar başarılı olursa olsun keşfi tamamlayacak sağlamlık ve kapasitede değildi. Macera aramanın mantığı yoktu.Kardeşim başlıktan dolayı yanlış anladın sanırım bende sorun. ben neden amerika kıtasını keşfedemedi dedim.
Anladım peki osmanlı değilmiydi amerikaya vergi bağlayan? e zaten kanuni değilmiydi Kristofu komutandan bile saymayan.
Biliyorum Amerikalıların akdenize gelip. buralarda osmanlıda bulunan korsanlara yenilmesinden bahsediyorum. hatta bir yerde okumuştum çok uçuk miktarda vergi vermiş padişahın elini öpmüşler. yani osmanlıda bulunan denizcilerin amerikalı denizcilerden kat ve kat yetenekliyken sadece güçsüz gemiye bağlamak mı gerekir bunu?
Latin Amerika’nın İslam’la tanışması 12. yüzyıla kadar dayanır. Amerika’yı Kolomb değil 1178’de Müslümanlar keşfetti. 1178'te Müslüman denizciler Amerika kıtasına ulaşmıştı. Kristof Kolomb anılarında Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahseder. Yani Kolomb daha Amerika kıtasını keşfetmeden İslam dini kıtada inkişaf etmiş, yayılmıştı.Osmanlı devleti batıya olan ilgisinden dolayı Amerikayı keşfetmemesi diye bir sorunsal vardır kaldı ki kanuni o dönemde en iyi denizcilere sahip olduğu halde bunu yapamamış. Belki de tenezzül etmemiştir.