Osman ünlü hocanın said nursi açıklaması

Konu sahibi son olarak 2797 gün önce görüldü
"Cemalettin Afgani, Abduh'u yetiştirdi. O da 33. dereceden masondu. Kahire müftüsüydü. Abduh'un talebesi de Reşit Rıza. Reşit Rıza'nın kitabını da Diyanet İşleri Başkanı Ahmet Hamdi Akseki yaptırdı. ...

"Önümüze konan isimlerin mutlaka bir tarafı bizim anadoluda bir tabir var tahtası kırık diye. Mesela sağ duyulu diye öne konmuş Mehmet Akif olsun Said Nursi olsun buna benzer Elmalılı Hamdi olsun bunların herbirine baktığınız zaman bunlar İttihad ve Terakkici. Mehmet Akif Ersoy da Said Nursi de Elmalı da.

"Said Nursi o dönem meclisi mebusandadır. Meclisi mebusanın yüzde 60'ı gayrımüslimdir. Ve bunları namaza davet etmiştir. Haydin namaza diye. Bunu da çok büyük bir iş yapmış gibi İstanbul'a Seyid Abdülhakim Arvasi'ye gidip diyor ki 'ben meclisi bugün namaza davet ettim.' O da 'Said Said önce namaza değil imana davet et' diyor. İmanı yok adamın bir kere. ( Mustafa Toköz'ün şoy yapmış sözleri üzerine) Şov yapmış.

"Mehmet Akif Ersoy'un da aynı zamanda cennet mekan Abdülhamid hazretlerine düşmanlığı var. Mehmet Akif'in de yazdığı pespaye şeyler var. Kurcaladıkça bize kahraman diye gösterilenlerin altında çapanoğlu çıkıyor. Bizi dinleyenlerin içerisinde tepki gösterenler çıkacak. Sen kimsin ki Mehmet Akif'e, Elmalı'ya, Said Nursi'ye... Ben kendim söylemiyorumki bunları. Eğer cesaretiniz varsa biraz kurcalayın.
"Ben de bir zamanlar çok muhabbet ediyordum. Seviyordum. Aynı şekilde babam bir zamanlar Said Nursi'nin çeşitli gruplar vardı o grupların içerisindeydi. Biz o risaleleri evde, samanlıkta saklardık. O dönemleri iyi hatırlıyorum. O dönemlerde okuyordum. İmam Hatip'te de savunurduk. Sonra okudukça, okudukça bakıyorsun fıkıh bilgisi diye bir şey yok kitapta. Ve bu kitapları okuyanların İslamiyete dört elle sarılmaları da söz konusu değil. Alışverişi, yaşayışı nasıldır bunları değiştirecek bir şey yok. Okudukça İslamiyetten uzaklaştım. Elmalılı'nın kitabını okuyarak namazı terkedenleri şahit oldum. Bunları yerli yerine koymak gerekir. Din adamı diye veya ilim adamı diye ortaya çıktığı zaman o tehlikeli. Dinleyenler bunlar hakkında araştırma yapsınlar. Körü körüne değil. Yanlışı görsün 'aa bir dakka ya' desin. Ben durup duruken imanımı çaldırı mıyım. Mehmet Akif, Said Nursi, Elmalılı Hamdi Abdülhamid'e tavır almışlar, rest çekmişler."

16174697_1177685888953810_8711178768185588695_n.png

Said nursi neyse pirimci bir adam da..

Mehmet Akif öyle basit bir isim değildir.

Geri