Osman Pamukoğlu'nun sözleri yeniden gündem oldu: Ara, bul, yok et! Ne üssü?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu 28 Aralık 2023'te, gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olmuştu. Pamukoğlu programda, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta sürdürdüğü Pençe-Kilit Operasyonu’na yönelik değerlendirmelerde bulundu. Pamukoğlu, “Hududu korumak başka bir şey, teröristleri bulup yok etmek başka bir şey. Gayrinizami harpte tek bir formül vardır: Ara, bul, yok et! Ne üssü?” dedi.

Pamukoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Biz oralarda üsler kuruyoruz. Fakat bu üs meselesi benim Hakkari’ye atandığımdan beri kabul etmediğim, uygulamadığım bir şey. Çünkü, bizim toprakla ilgimiz yok. Biz gireriz, 2-3 günde darmadağınık ederiz. 3-4 günden fazla kalmayız.

Gayrinizami çatışmada toprak önemli değil. Teröristin kendisi önemlidir, bize terörist lazım.

Hududu korumak başka bir şey, teröristleri bulup yok etmek başka bir şey. Gayrinizami harpte tek bir formül vardır: Ara, bul, yok et! Ne üssü?

ABD, Vietnam'da üsleri basılarak 56 bin ölü verdi. Üs demek, sen sabitsin demek, sen gözetleniyorsun, sen takip ediliyorsun demek. ‘En zayıf anında mutlaka ben sana baskın yaparım’ demek.”

Kaynak

geçen şehit verdiğimiz çatışmada da sosyal medyaya düşen videolarda teröristlerin kameralar eşliğinde sızma yaptığı görülüyordu. drone, siha, kızılötesi kameralar vs vs. bu kadar teknolojiye sahipken orada geçici de olsa üs bölgesi olması ve buralara saldırı yapılması paşanın dediklerini haklı çıkartıyor.

"Hududu korumak başka bir şey, teröristleri bulup yok etmek başka bir şey. Gayrinizami harpte tek bir formül vardır: Ara, bul, yok et! Ne üssü?"

filistin olayından sonra
itlerini saldılar
hayırlısı

Emekli olmadan önce kendisi neden yok etmemiş hepsini?

bizim karakollara da baskın yapıyorlardı
sonra operasyonlar şu kadar öldürdük

Videoyu izlemedin mi? Yıllarca bu yöntem ile çok sayıda teröristi yok ettiklerini anlatıyor.
Video'yu izlemedim. Ama askerlik yaptım. Askerlerin de barınacak bir yere ihtiyacı var. Ve çok sayıda Teröristi yok ettilerse neden bitmediler? Ve Amerikalılar neden her yere Üs kuruyorlar? Onlar aptal mı?

Bunu bir General söylemişse, kesinlikle kötü niyetlidir. Bir Generalin o kadar öngörüsüz olması imkânsız.

Video'yu izlemedim. Ama askerlik yaptım. Askerlerin de barınacak bir yere ihtiyacı var. Ve çok sayıda Teröristi yok ettilerse neden bitmediler? Ve Amerikalılar neden her yere Üs kuruyorlar? Onlar aptal mı?

Bunu bir General söylemişse, kesinlikle kötü niyetlidir. Bir Generalin o kadar öngörüsüz olması imkânsız.

Videoyu izlemiş olsaydın neden bitirilemediğinin cevabını da vermiş.

Diyor ki; Üs kurdukça teröristler de geride senin ulaşamadığın noktalarda sayıca artmaya başlıyorlar ve kontrolü tamamen kaybetmiş oluyorsun çünkü o bölgelere müdahale şansın olmuyor.

Sonuç olarak bizim hedefimiz çok sayıda teröristi aynı anda yok etmek ancak kendi askerimizi de korumak değil mi?

Barınma yeri dediğin noktada, güvenli yerler inşa etme imkanın var mı ki askerinin zarar görmemesini sağlayabilesin?

Terörle mücadele tecrübesi olan biri olarak bu önemli noktalara vurgu yapmış.

Hududu korumak başka bir şey, teröristleri bulup yok etmek başka bir şey. Gayrinizami harpte tek bir formül vardır: Ara, bul, yok et! Ne üssü?

ABD, Vietnam'da üsleri basılarak 56 bin ölü verdi. Üs demek, sen sabitsin demek, sen gözetleniyorsun, sen takip ediliyorsun demek. ‘En zayıf anında mutlaka ben sana baskın yaparım’ demek.”

Adam general değil siyasetçi ama bunu general kisvesiyle söylüyor. Kendisi hepar’ın kurucusu. Faaliyetlere son verdiler belki ama nihayetinde siyasete devam ediyor. Herkes kendisine alan açacak yöntemi öneriyor, bu adam da daha fazlasını bilemez, çok da şaşırmamak lazım.

biraz önce sosyal medyada bir video daha düştü önüme. terör propagandası olmaması için paylaşmıyorum.
12 ocak saldırısını paylaşmışlar. üssün yanına kadar gelip saldırıyorlar (paşanın, sen sabitsin, sen gözetleniyorsun, sen takip ediliyorsun, en zayıf anında mutlaka baskın yiyorsun sözünün haklı olduğunu net görüyoruz). işin ilginci, kar kamuflajları, vücutlarında çelik yelekler, kafalarında kasklar, kameralar, ellerindeki silahlar ve mühimmatlar. o fistanlı hallerinden eser yok. birileri iyi beslemiş bu o.çocuklarını.

Son düzenleme:

Sen mi biliyorsun peki? Terörü arazide bitiremezsin, yurt dışında yetişiyor, yurt dışında barınıyor. Zayıf, başarısız, ekonomisi pamuk ipliğine bağlı bir ülke olduğumuz için teröre yardım eden ülkelere herhangi bir yaptırımımız olamıyor.

Amerikalılar aptal değil, üs kurdukları yerlerde senin terörist kabul ettiklerinle kol kola çalışıyorlar, orta doğunun etinden sütünden faydalanıyorlar. Bizim üs bölgesinden kastımız kum torbalarıyla askerimizin mevzi yapıp aylarca yaşadığı yer, Amerikalı üs bölgesinde süpermarketine kadar açıyor hahaha Biz ne diye bu üs bölgelerinde duruyoruz? Bizim ne çıkarımız var? Ne işimiz var?

Dostlar alışverişte görsün, uçaklar kamplara zarar veremiyor, gündüz helikopter uçuramıyorsun, karadan araç girmiyor, yaya destek gitmesi acil durumda imkansız, iç güvenlik harekatı değil, kendi toprağın değil, amaçsız bir şekilde neden teröristin saldırmasını bekliyoruz?

6 ay bk temizlemiş koğuşta askerlik yaptım naraları atıyor burada, aferin sana rambo.

Sen mi biliyorsun peki? Terörü arazide bitiremezsin, yurt dışında yetişiyor, yurt dışında barınıyor. Zayıf, başarısız, ekonomisi pamuk ipliğine bağlı bir ülke olduğumuz için teröre yardım eden ülkelere herhangi bir yaptırımımız olamıyor.

Amerikalılar aptal değil, üs kurdukları yerlerde senin terörist kabul ettiklerinle kol kola çalışıyorlar, orta doğunun etinden sütünden faydalanıyorlar. Bizim üs bölgesinden kastımız kum torbalarıyla askerimizin mevzi yapıp aylarca yaşadığı yer, Amerikalı üs bölgesinde süpermarketine kadar açıyor hahaha Biz ne diye bu üs bölgelerinde duruyoruz? Bizim ne çıkarımız var? Ne işimiz var?

Dostlar alışverişte görsün, uçaklar kamplara zarar veremiyor, gündüz helikopter uçuramıyorsun, karadan araç girmiyor, yaya destek gitmesi acil durumda imkansız, iç güvenlik harekatı değil, kendi toprağın değil, amaçsız bir şekilde neden teröristin saldırmasını bekliyoruz?

6 ay bk temizlemiş koğuşta askerlik yaptım naraları atıyor burada, aferin sana rambo.
Daha önce Teröristler Diyarbakır içindeydi. Şimdi o Üs'ler bunu engelliyor. Terör unsurlarının sınırlarımıza yaklaşabilmesini engelliyor.

Bir de yurt dışında operasyon yapabilmemizi sağlıyor. Aksi durumda her operasyon gümrüğe takılır, geri dönerdik.(İkametin olmayan bir yerde Muhtar seçiminde bile oy kullanamazsın. Bu şekilde bakabilirsin olaya.)

Geri