Osman Karadoğan

Konu sahibi son olarak 2615 gün önce görüldü
Osman Karadoğan

Şehit Bilgileri

Şehit Memleketi : Erzincan

Şehit Adı : Osman Karadoğan

Doğum Tarihi : 1971-02-07

Şehadet Tarihi: 1998-02-05

Rütbesi: Üsteğmen

Görev Yeri : Kara Kuvvetleri Komutanlığı

Şehitlik Durumu: Terör Şehidi

Şehit Hakkında : Semra ve İlhan Karadoğen çiftinin 1. çocuğudur. Eğitimini Bursa 1. Murat İlkokulu,Atatürk Ortaokulu,Maltepe Askeri Lisesi ve Ankara Kara Harp Okulu\'nda tamamlamıştır. Görevli olarak Mardin 78. Piyade Tümen Komutanlığı emrine atanmıştır.Vatanın bölünmez bütünlüğü için bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyonda Mardin\'de 05.02.1998 tarihinde şehit olmuştur. Naaşı Kadifekale Şehitliği\'ne defnedilmiştir. Şehidimiz Bekardır.

rahmetli komutanımın askeri olmaktan gurur duyuyorum,tam 15 yıl oldu daha dün gibi hatırlıyorum çatışmayı,o çatışmada osman üsttegmen ile birlikte toplam 3 askerimiz şehit oldu,ama kanları yerde kalmadı bunu bilin o gün allahın izni ile tam 39 kelle aldık tabii ilk etapta 20 kusürdü ama şerefsizler leşlerini kaçırdıkları için kaya diplerinden uçurum diplerinde leşlerini topladık peyder pey,kendim osman üstütegmenimizin 1 haftalık postalıgını yaptım fakat kendi istegimle postalıktan ayrıldım,ve benim yerime geçen devrem tuncay özçoban denizliliydi beraber aynı çatışmada şehit oldu,kendisi evli olması gerekli hatırladıgım o burda bekar diye belirtilmiş,mardin selen kışlası,operasyon taburlarında görev yaptık,1976/4 devreydim,her 5 şubatta hep o günü yaşarım,tekrar allahtan rahmet mekanı cennet olur inşaallah ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.[CİNO]

Geri