Orul orul

🕒 Konu sahibi 15 saat önce aktifti
Anlam pekiştirici tamlama.
Cümle içinde kullanimi zaten bilindik. Olay içinde kullanımına örnek;

Dün gece kafayı çarpmış. 12 saat olmuş olmamış. İlk geldiğinde;
Tomografi röntgen falan tamam. Bişey yok. Yara yeri stur pansuman eyvallah yapılmış.

Nedir şikayet: Kafam ağrıyo!

Senin kafanı kerterim dedim. 21 yaşında oğlan. Lan ne istiyorsun arkadaş. Agrıycak tabi üç beş gün. Ulan sizin dedeleriniz Çanakkale'de Anafartalarda aç azıksız yalınayak savaştı be. Ahlaksız herif!

Küfürün başına konulunca daha estetik duruyor.
Sinirlenince kullandığım bir kelime.
- orul orul ossurmak diye bir şey de var ayrıca.

So what Dr? Çocuğun başı orul orul mu ağrıyormuş?

Sana da normal hasta gelmiyor be hocam

Sana da normal hasta gelmiyor be hocam
Çok kötü zamanlar. Daha tiroid biyopsisi bile yapılmamış kadının. Kötü çıkar ölürsem çocuklara cici anne getirir bu herif diyo hasta. Ya abla bi dur. Daha bişey yok ortada. Nasıl senaryo yazmak bu böyle.

Toptan tırlattı millet

Horul horul olmasin o

Yada oluk oluk

Nasıl tamlama bu böyle? İlk kez duydum.

Bahsedilen durum için geçerli mi bilemiyorum ancak ağrı blokajı hasta açısından oldukça önemli değil midir?

Örneğin abim kanser tedavisi görürken, kemoterapiye bağlı çok ağrısı olmuştu ve bir takım yöntemler ile ağrıyı kesmişlerdi.
Plastik cerrahide de yine yüzün belli bölümlerine depo ağrı kesiciler yapıp hastanın cerrahi operasyon sonrası acı duymasını önleyebiliyorlar.

500 metre kuyruk var halk ekmek önünde.
Vatandaş ben neden ekmek alamayacak kadar fakirim de kar altında elli kuruş fark için bekliyorum demiyor.

Belediye neden daha fazla halk ekmek büfesi açmıyor diyor @Lefty

500 metre kuyruk var halk ekmek önünde.
Vatandaş ben neden ekmek alamayacak kadar fakirim de kar altında elli kuruş fark için bekliyorum demiyor.

Belediye neden daha fazla halk ekmek büfesi açmıyor diyor @Lefty

Yazdığım ile ne alakası var bunun?

Şimdi ben bunu diye adama orul orul demeyim de ne diyim @melnur

Alakalarla ilgilenme @Lefty .. fırınla ilgilen. Halk ekmek fırını. Konumuz bu.

Edit: lefty seninle alakası yok :) araya senin mesajın giriyor sana yazmış gibi oluyorum. O ara melnur ile konuşuyordum. Hatlar karıştı :)

Ben hastaya yaşatılan travmaya odaklandım çünkü benim de ağrı fobim var ve niye üç gün ağrı çeksin ki?
Neyse sen haklısın diyeyim de konu uzamasın @climax

Vatandaş hakkını aramayı öğrensin, yok öyle üç kuruşa beş köfte misali. G*t korkusuna vatandaş kazığa otururken bile sırıtıyor ama biraz sesini çikartana da hain, bölücü,.... diyor.

Anlatmak istediğim ağrı eşiği düştü insanların. Kimse ağrı cekmesin ama biryerini çarpar incitirsen birkaç gün ağrır. Basit ağrı kesiciler yeter. Ama insanlar artık sabırsız. Tatminsiz @Lefty

Anlatmak istediğim ağrı eşiği düştü insanların. Kimse ağrı cekmesin ama biryerini çarpar incitirsen birkaç gün ağrır. Basit ağrı kesiciler yeter. Ama insanlar artık sabırsız. Tatminsiz @Lefty

Örnek verdiğin konuyu gerçek yaşamdan alıntı sandım ve ağrı fobim de olunca doğrudan aklım ağrıya gitti.:)

Yorumlar karışmış ve ben de şimdi fark ettim.

Konuya gelecek olursak; insanların tahammül sınırını uzun zamandır aştılar bana kalırsa ve çoğu insan da ya aşırı tepki veriyor ya da korkuyor. Sabır göstermek için öncelikle düzgün bir ruh hali gerekiyor ki o da çoğu insanda kalmadı artık.

Geri